Šta je novo?

Voleo bih pristup wifiju

ShaX_91

Slavan
Učlanjen(a)
24.10.2007
Poena
320
Evo. Situacija je sledeca. Imam telekom adsl, znaci onaj huawei modem i zeleo bih da kupim neki wifi ruter koji bih mogao da prikljucim na modem i da ga koristim za pristupanje internetu na ipod touch nekom lap topu itd. Znaci neka jeftina varijanta za 2000-2500 dinara ako postoji tako nesto zato sto nisam bas strucan sto se toga tice a ne treba mi nista high fly. Uff koja je muka kucati na ipodu ovako duge poruke:p

Asus wl-530g V2, pocket wi fi ruter. On ti je negde oko 3500 dinara a ako hoces jeftiniju varijantu mozes da uzmes usb ili pci wireless adapter pa da ga namestis u ad-hoc mode i da share-ujes mreznu konekciju.

Druga varijanta je jeftinija ali komp mora stalno da ti bude upaljen i nisam siguran kako ce se ponasati uredjaji koji pokusavaju da se povezu preko wireless-a a mozda u oglasima mozes da nadjes neki polovni wifi ruter sto bi bila bolja varijanta.

Poz

Poslednja izmena:
Aha. A recimo ako budem uspeo da zamenim ovaj moj huawei adsl ruter za ovaj novi telekomov koji ima wifi antenu, da li cu onda imati pristup i kad je iskljucen racunar?

Znaci ako zelim pristup internetu sa nekog mobilnog uredjaja dok je racunar iskljucen, onda moram jos malo para da potrosim, nesto vise od 3000din? Pfff. Ok.

Aha. A recimo ako budem uspeo da zamenim ovaj moj huawei adsl ruter za ovaj novi telekomov koji ima wifi antenu, da li cu onda imati pristup i kad je iskljucen racunar?

Naravno. Tada ces moci bilo kojim uredjajem koji ima podrsku za WiFi (laptop, mobilni telefon, PDA...) da se povezes na svoj internet dokle god je tvoj ruter ukljucen.

Pa dobro. Znaci onda cu tako verovatno.

A da li postoji mogucnost da svoj huawei zamenim za wifi verziju telekomovog rutera? Cuo sam da postoji ta varijanta za nekih 2000 dinara.

Pa dobro. Znaci onda cu tako verovatno.

A da li postoji mogucnost da svoj huawei zamenim za wifi verziju telekomovog rutera? Cuo sam da postoji ta varijanta za nekih 2000 dinara.

koliko ja znam...nema toga u zvanicnoj ponudi...ali ako odes do telekom centra ...ljubazno ispricas salter teti ...ona pozove seficu...ti i njoj ispricas..i moze da se sredi :)
u tom slucaju...ne kosta nista:)
eventualno da potpises opet ugovor na jos 12 meseci...i to je to

Uhh...ja sam zvao i 9813 i 0800100100....i pitao par teta na šalterima i uvek dobijao negativan odgovor...čak sam slao i mail na info@telekom . rs .
Jedina mogućnost za zamenu je ako je moj, tj njegov ruter pokvaren. I procedura je da dođu majstori , utvrde kvar na licu mesta i daju novi koji ne mora nužno da bude wireless...

P.S. Jel odradio neko ovu zamenu , nekako ;) i gde tačno ;) ?

Vrh Dno