Šta je novo?

Samsung - mišljenja

srdjos

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2007
Poena
304
Mnogi kažu da Samsung nije nešto pouzdan, da se brzo kvari.
Klasična kibicerska priča. Isto kao ono o kolima (francuzi su udobni, italijani su lepi, a bmw je sportski... gluposti)...

Lično ne bi bio zainteresovan za napredne telefone (koji bi ovi trebali da budu) a da nemaju neki "modularan" OS (wm, symbian, andorid, apple).

Po meni, u ovom trenutku treba razmišljati o i900 Samsung Omniji (ima se nađu povoljne), iPhone 3G i generalno svim HTCovima, ali zavisno od cene tih HTCova, pošto nekad znaju da budu realne, a nekad sulude...

Poslednja izmena:
Vec par godina ja i zena koristimo samsung mobitele i nikada niti jednog problema, pusti raju sta prica slobodno kupi koji ti se svidi i malo ga pripazi nemoj bas da ispada ili se lomi u duepu.

@srdjos....i pored toga što te baš ne razumem...naime, raspituješ se za telefone koji ti ne deluju privlačno!!!?
ali ok....pošto posedujem s8000 jet...daću kratak rezime.....ali pre toga...
godinama sam "vozio" SE telefone i uglavnom bio zadovoljan....prošle godine sam prešao na Nokia N96, a onda sam se potpuno nezadovoljan kvalitetom izrade i brzinom rada symbian platforme vratio na SE c905...sa kojim sam imao peh...flet kabl je menjan dva puta...oba puta se telefon ponovo kvario...i ja sam izgubio strpljenje......rešio da promenim firmu....malo se razmišljao da li da uzmem 7500 android....shvatio da meni pametni telefon praktično ne treba......i kupio s8000 jet....
dakle...ekran je fantastičan....maska je urađena od plastike koja ne deluje baš nesalomljivo....posebno poklopac baterije....telefon je jako brz....sa novim sw je primetno poboljšan odziv ekrana...posebno prilikom skrolovanja....zvuk u slušalici je izuzetno jak...zvona bi mogao da bude i jači....vibracija i pored mogućnosti podešavanja...tako-tako....sve funkcije rade...i wifi i bt...baterija izdržava dva dana uz sat-dva slušanja muzike dnevno, nešto više od pola sata razgovora i desetak poruka....
dolazi sa 2gb memorije a može da se ubaci i kartica ako vam je to malo....
fotografija.....po meni, primetno bolja nego na n96, po danu vrlo slična c905...u otežanim uslovima vidljivosti, kada je blic potreban, lošija nego c905....i znatno bolja nego n96 (upoređujem slike koje sam sačuvao na kompu)....video snimak bolji i to primetno od oba i n96 i c905....
widgeti....meni uglavnom beskorisni.....
u svakom slučaju, ja sam zadovoljan.....ali meni telefon nije zamena za komp....i ne trebaju mi smart modeli....:)

Poslednja izmena:
@srdjos....i pored toga što te baš ne razumem...naime, raspituješ se za telefone koji ti ne deluju privlačno!!!?

da si bolje pročitao post, video bi da se raspitujem jer su
ubacili prejeftine igrače u trku telefona osetljivih na dodir

u svakom slučaju, ja sam zadovoljan.....ali meni telefon nije zamena za komp....i ne trebaju mi smart modeli....:)

onda bi trebao da uzmeš nešto što samo ima crveno i zeleno dugmo
ostalo ne bi trebalo da te interesuje :)

šalu i sarkazam na stranu

video i slike mi apsolutno nisu zanimljive, za te stvari imam fotoaparat
pre svega me interesuje kvalitet govora i signala, kao i stabilnost WiFi veze
koja je na mojoj N95 8GB bila očajna, a najviše softwer koji ne spada u do
sada ni jednu grupu touch screen softwer*a.

...ah da....kvalitet signala....u poređenju sa c905, n96 i 5800, koju ima moj sin, znatno bolji....merenje je vršeno odokativno u mojoj dnevnoj sobi na banovom brdu...gde je jako loš signal telenora....a mts-a još gori.....n96 je redovno ispadala iz mreže a c905 ponekad....s8000 jet ni jednom...wifi veza na mom ruteru je jako dobra i stabilna.....na ruterima po kafićima na Adi nisam uvek uspevao da izađem na internet....verovatno je do podešavanja.....

Ja razmisljam ovako, kada je samsung napravio nesto iznad proseka, uneo inovacije a ne samo iskopirao druge i ubacio potpuno nepotrebne stvari koje ce sluziti samo marketingu - nikad :) ako cu da dam vise od 100e za fon, dacu to za nekoga ko je inovirao i ko je napravio na prvom mestu upotrevljivu stvar a ne telefon sa 500 nepotrebnih opcija, i tako sam uzeo iphone i ne znam kako sam do sad ziveo bez njega, zamenio mi je 30% vremena za desktopom. Ko sada razmislja o koriscenm i900, nek uzme 2g :)

Ko hoće i900, on misli i o kameri i o GPS, a to 2G nema...

2G ima kameru :)

Vrh Dno