Šta je novo?

[DVD/DivX player] Philips DVP 3260, DVP 5990

LJUDI POMAGAJTE ...imam strasan problem...skinem fajl radim po uputstvu ..NARAVNO I PO UPUTSTVU DA GA FLESUJEM...ali nece da mi procita fajl ni preko usb ni preko cd???Na CD mi izbacuje erorr a na usb ga ni ne vidi ..UOPSTE MI NE VIDI FAJL NI NA JEDNOM MEDIJU A U RACUNARU KAD GA OTVORIM VIDI GA NORMALNO...a kada ga stavim u folder onda vidi samo folder a kad otvorim kao da je prazan...kako bre da ga flesujem ...uzeo sam ga devojci za poklon pre dva dana i malo nam smeta sto su sitna slova i sto ne moze da se pomeri prevod na crnu podlogu...POMAGAJTE MOLIM VAS...ILI OVDE ILI NA MAIL [email protected] HVALA

Poslednja izmena:
LJUDI POMAGAJTE ...imam strasan problem...skinem fajl radim po uputstvu ..NARAVNO I PO UPUTSTVU DA GA FLESUJEM...ali nece da mi procita fajl ni preko usb ni preko cd???Na CD mi izbacuje erorr a na usb ga ni ne vidi ..UOPSTE MI NE VIDI FAJL NI NA JEDNOM MEDIJU A U RACUNARU KAD GA OTVORIM VIDI GA NORMALNO...a kada ga stavim u folder onda vidi samo folder a kad otvorim kao da je prazan...kako bre da ga flesujem ...uzeo sam ga devojci za poklon pre dva dana i malo nam smeta sto su sitna slova i sto ne moze da se pomeri prevod na crnu podlogu...POMAGAJTE MOLIM VAS...ILI OVDE ILI NA MAIL [email protected] HVALA
NASAO SAM RESENJE...NARAVNO OVDE...AKO BUDE NEKO IMAO SLICNIH PROBLEMA VEROVATNO MU JE VERZIJA PLEJERA 3260i...pozdrav ljudi,ako ima neko resenje za brljavljenje prevoda za ovu verziju nek se javi.Nisam jos imao problem sa prevodima ali sam procitao na forumu da je bilo takvih....CAO

Naravno da si našao rešenje ovde. Brljavljenje ne postoji, osim kada u toku reprodukcije uđeš u setup. Postoji i ver. firmvera bez toga, ali u njoj imaš samo bela slova.

Da, to je velika mana, kada mi je priključen externi disk od 160 GB i ugasim player, disk ostaje uključen i greje se strašno. Ne bi bio veliki problem, osim što me sputava da uveče gledam sa tog diska i da opušteno zakuntam, tako da sam noću ograničen na gledanje sa flasha.
da, neki MTK playeri koriste standby cak i kad gasis na dugme playera umesto daljinca. to mozda u nekim situacijama smeta, kao npr. tvojoj, ali generalno je dobra stvar jer se takvi playeri ponovo pale dosta brze iz tog standby-a nego kad je ugasen skroz.

npr. xwave se gasi skroz kad ga gasis na playeru, al mu zato treba 100% vise vremena za ponovni startup za razliku od philipsa, sto meni vise smeta, nego da je usb uvek aktivan.

Poslednja izmena:
Moze se reci stvar ukusa, ali cak i tada NEDOPUSTIVO je da ostave napajanje na USB-u.
I kakve veze uopste ima standby i napajanje na usb-u. Kao da je veliki problem i tada dodati opciju ON/OFF usb power.

Jako me nervira sto imam problem sa maltene svakim drugim divx-om koji ubacim. Glupira se plejer po pitanju titlova, mozda sam 3 filma do sada pustio iz prve... :( Namestio sam u podesavanjima da ucitiava samo ako je isti naziv fajla filma i titla, ali opet me zeza. Recio juce sam imao jedan slucaj: film.avi + film.sub + film_eng.sub - on je pustao fil sa engleskim titlom. Onda sam taj film kopirao na flash, bez eng titla, i naravno radio je normalno.
Jel se ovakve stvari jos nekom desavaju?

Pa imas subtitle dugme na daljincu pa odaberi titl koji hoces.

citao sam sve vase komentare i ubrzo se odlucio da kupim 5990. nazalost nema ga nigde trenutno. cekam da mi jave iz tehnomanije da je stigao jer kako kazu vec su narucili i ovih dana mora da stigne. cena je 7800. pitao sam i u bigbangu i kod njih je ista situacija sa narudzbinom samo sto je cena 8000. ako neko zna gde se jos moze naci u bg neka javi.

Imam dvd plejer Philips DVP 3260 koji je skartom povezan sa crt televizor/Samsung/.Samsung ima antenski,skart I cinć ulaz.
Na antenskom ulazu mi je sbb televizija a na skartu dvd.
Nedavno sam uveo iptv.Sada je iptv vezan skartom za tv.
Kako sada da vezem dvd ,probao sam cincevima ali ne radi.

ne znam kji model tva imas ali pretpostavljam da nije mnogo drugaciji od mog samsunga.
kada kazes cinc verovatno mislis na 3 cinca(zuti, beli, crveni). a prema uputstvu za 3260 na philips sajtu, iste te cinceve imas i iza na dvd-u. treba ih samo povezati na pravo mesto po bojama. druga stvar koju treba da uradis je da prebacis tv na odgovarajuci source. kod mene su tri kanala(ext 1, ext 2, s-video). stari dvd(sada mrtav)sam povezao preko cinceva i gledao sam ga na ext 2. mislim da je scart na kecu....
ako si sve dobro uradio, a i dalje nece, daj model tv-a pa da vidimo sta je problem

Zainteresovan sam za Phillips 5990 (ili 3260 ili 3350, koji uspem da nađem).

Pre 3/4 godine mi je prestao raditi stari xwave 9400 sa kojim sam imao stvarno lepih iskustava, ovih dana sam na poklon dobio xwave 5000, koji mi se uopšte ne dopada po mogućnostima, tako da pucam na phillips ali me zanima nešto:

Za ovo vreme dok sam filmove gledao samo na računaru, narezao sam 80-tak BRRip xvid filmova. Njihove karakteristike su rezolucija oko 700x300, AC3 5.1 zvuk (ponekad imaju i dual audio), veličina fajla od 1.5 do 3.5GB (najčešće 2.2 GB) i video bitrate preko 2000kbps.

Moji stari dvd playeri su uglavnom hteli da puštaju ovakve snimke, ali ako na primer danas odgledam sat vremena filma, pa sutra hoću da nastavim od mesta gde sam stao, ne rade im funkcije "go to" i fast forward, te mi jedino preostaje da film pustim ispočetka.

Čak i film sa mp3 zvukom, ali bitrateom preko 2800kbps, mi se isto ponašao.

Može li neko da proveri na svojem phillipsu da li ovakvi "hi-bitrate" snimci rade, jer mi je veoma bitno?

P.S. ovakvi hi-bitrate filmovi uopšte nisu hteli da mi se puste sa usb-a (verovatno zato što je 1.0).

Poslednja izmena:
Pustao sam dosta filmova sa odlicnim kvalitetom - obicno na 2 CDa i rade normalno.
Philips ima USB 2.0 tako da nema problema sa visokim bitrateom.
Sto se tice "premotavanja", i to radi jer postoji go to opcija.
Evo probao film in the loop od dmta na 2 CDa (sat i po) i bitrate je oko 2500 kb/s i radi normalno.

Pustao sam dosta filmova sa odlicnim kvalitetom - obicno na 2 CDa i rade normalno.
Evo probao film in the loop od dmta na 2 CDa (sat i po) i bitrate je oko 2500 kb/s i radi normalno.

Reci mi samo kako da dodjem do opcije "Go To".

Taj film ima 1400(video)+448(audio)=1848kbps bitrate.
To što si ti gledao je framerate (25.000 fps)

Snimci o kojima pričam nisu na 2 cd-a (čiji bitrate je skoro uvek manji od 2000), već je obično jedan fajl u pitanju.
Recimo, i ovakvi fajlovi mi prave probleme, i kad imaju mp3 zvuk:
General
Format : AVI
Format/Info : Audio Video Interleave
Format/Family : RIFF
File size : 2.25 GiB
PlayTime : 2h 13mn
Bit rate : 2426 Kbps
StreamSize/String : 11.5 MiB
Writing library : VirtualDub build 28346/release
Video
Codec : XviD
Codec/Family : MPEG-4V
Codec/Info : XviD project
Codec profile : Streaming Video Profile/Level 1
Codec settings, Packet bitstream : No
Codec settings, BVOP : Yes
Codec settings, QPel : No
Codec settings, GMC : 0
Codec settings, Matrix : Custom
PlayTime : 2h 13mn
Bit rate : 2286 Kbps
Width : 720 pixels
Height : 304 pixels
Display Aspect ratio : 2.35
Frame rate : 25.000 fps
Resolution : 8 bits
Chroma : 4:2:0
Interlacement : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.418
StreamSize/String : 2.12 GiB
Writing library : XviD0050
Audio
Codec : MPEG-1 Audio layer 3
Codec profile : Joint stereo
Bit rate mode : CBR
Bit rate : 128 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 48.0 KHz
Resolution : 16 bits
StreamSize/String : 122 MiB
Coherency/PlayTime : 7979966
Probaj da potražiš neke brrip xvid filmove grupa PRoDJi, D-ZON3, SANTi, DEViSE, FLAWLESS...

2The Philosopher: Čini mi se da se go to dobija tek upgradeovanjem firmwarea.

Poslednja izmena:
Reci mi samo kako da dodjem do opcije "Go To".

Dva puta pritisni TITLE na daljincu. Ovo radi sa vb6rocodovim firmwareom.

To što si ti gledao je framerate (25.000 fps)

Ma ne, nego sam na brzinu pustio film preko VLCa i video da je u jednom trenutku bilo oko 2500kb/s. Nisam gledao prosecni bitrate.
Inace, uvek skidam dvdrip jer ne vidim svrhu brrip filmova.
Odnesi disk u prodavnicu i zamoli da ti puste pa vidi sam.
Ja verujem da ce da ti radi.

Zavisi od prodavnice.
U tehnomaniji i tehnomarketu nisam siguran da hoće da daju da isprobam.

Što se "svrhe" brripova tiče:
Ripovi su bolji (detaljniji) od DVDRipova, mogu da se gledaju na standalone dvd playerima (koji podržavaju divx) i imaju AC 5.1 zvuk.

Više o BR i BD ripovima: http://filesharefreak.com/2008/11/19/blu-ray-brrip-bdrip-two-new-xvid-hd-formats/

Molba i dalje važi:
Ko ima neki od ovih ripova, neka isproba na philipsu i neka javi rezultate.

Ripovi su bolji (detaljniji) od DVDRipova, mogu da se gledaju na standalone dvd playerima (koji podržavaju divx) i imaju AC 5.1 zvuk.

Da, ali su fajlovi preveliki za moju 1024 kbit liniju a sumnjam da bih video neku razliku u kvalitetu na CRT televizoru.

Lele ko ce sad da se seti koji su mi fontovi bili i gde su mi pozadine da to poubacujem u novi firmware. :(
btw obozavam mu stranicu. Linkovi rade iz svakog 99 puta

Nova verzija firmwarea za 3260:

http://vb6rocod.euracks.com/dvp3260_12.php

# Volume stored and restored on power off/on
# FIX Color Bug for version "I"

I promenjen "skin" da ga tako nazovemo
Kolor bag sredjen sto je odlicno ako neko voli drugaciju boju fonta.
Totalno uprskano sa promenom fonta u... Boze kako li se to moze nazvati...
panelu za izbor direktorijuma i fajlova recimo. Font je uzasno tanak i fakticki bez outlina tako da se sve trese. Naravno nije problem vratiti stari font al mi stvarno nije jasno zasto je stavljao ovaj. Pride, stari je uzi tako da se vidi vise karaktera.
E da odlicna stvar je sto je povecao OSD fontove sto meni recimo ranije nije palo na pamet. Sve u svemu posle malo budzenja par lepi stvari pride.

Ja sam vratio stari skin i logo kao i font za nazive fajlova.
Sve 2 minuta posla.

IonX brrip ne podrzava, ja sam probao nisam ni znao da je brrip dok nisam uvideo problem!
Ako neko ima resenje molim da ga postavi da bi nastavio da ga koristim kao do sada ili da ga bacim u kanticu.
Pozz

Philips DVD plejer DVP 3350, vredi li čemu? Tražim neki sa USB i da pušta naše titlove, krupnija slova...

Jel nema da se nadje 5990?

3260 i 5990 ne mogu da se nadju vec eko vreme. uopste se ne uvze vise. 3350 je dosao kao zamena. izgleda skoro identicno kao 5990 i karakteristike su im iste. i osim toga ne vidim zasto bi philips posle nekoliko sjajnih modela izbacio jedan duplo losiji.
ja sam ga uzeo pre nekoliko meseci i prilicno sam zadovoljan. nijedan film ne sece, ne preskace(imao sam problema na dva prosla sa diskovima narezanim na max brzini), cita sve diskove....

edit: evo ovde imas i nesto malo diskusije
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=201480&page=2

Poslednja izmena:
Ne mogu da izadjem na sajt za novi softwer za Philips 3620.

Nazad
Vrh Dno