Šta je novo?

Aplikacije - Symbian S60 v2/v3, UIQ, S80

Šta da ti kažem kad meni XviD fajlovi neretko prave problem i na računaru, valjda zato što ima više varijanti "istog" kodeka. Ali što se CorePlayera tiče, nisam imao problem, kao ni hiljade korisnika istog. Nije valjda da smatraš program lošim na osnovu probanja tog jednog fajla?

Da li postoji neki programčič koji pri pisanju SMS poruke povećava FONT, kao na "starim" Nokijama što ima opcija. Našao sam neki programčić ali povećava sve fontove (u meniju, prečice i sve ostale) i ni na šta ne liči pošto se pola slova posle povećanja fontova ne vidi.

Digia Web browser for Nokia 5800, N97 and 5530 (S60v5)

multi-window-portrait.jpg
fullscreen-bbc-portrait.jpg

Browser UI features
  • Full finger touch UI
  • Accelerated panning
  • Automatic full screen browsing via auto-hiding controls
  • Multiple browser windows
  • Page rotation for portrait and landscape browsing
  • Multiple zoom levels
  • Password manager
  • Intelligent Bookmark functionality (auto-sorting)
  • Bookmark folders
  • Bookmark favicons
  • URL auto-complete (from history)
  • 'Page loading in progress' indicator
  • Text select for copy/paste
  • RSS feeds

Browser Engine features
  • HTML 4.01
  • True web page rendering
  • JavaScript(tm) 1.5
  • HTTP 1.1 with support to secure and non-secure browsing
  • HTTP cache
  • HTTP cookies
  • AJAX support
  • Flash content support
  • Netscape compatible Plug-in interface

Digia @Web uses the webkit engine of the Qt 4.5 platform in Maemo and the S60 webkit engine in the S60 version. Other users of the webkit browser engine include Apple Safari browser, iPhone, Google Android and Nokia S60 browser. Digia will contribute source code modifications of the webkit engine to open-source.

Supported Devices

S60 5th Edition phones, for example:

• Nokia 5800 XpressMusic
  • Nokia 5320 XpressMusic
  • Nokia N97
  • Samsung i8910 HD
  • SonyEricsson Satio

Maemo devices capable of running Qt, for example:

• Nokia N800
  • Nokia N810

Program je jos u beta fazi...

Link

Jel zna neko kako da se hakne filesistem na novim firmware-ima za N95, N82 itd. da mogu se instaliraju unsigned aplikacije i n-gage igrice? Ranije samo koristio hellocarbide.sis i installserver.exe, ne znam jel to još uvek radi ili čuo sam da ne radi. Našao sam App Trk i to sam instalirao. Spominje se neki Carbide.c++ ali ne znam šta je to. Takođe je trebalo da instaliram neki SecMan.exe ali nije uspelo, kad se pokrene App Trk i stavi u USB mod, on kao nađe port ali instalacija failed.

Ima li ko neko iskustvo sa ovim?

Moraš da koristiš HelloOx, ali prvo moraš da dobiješ sertifikat.

Našao sam to sve već bio, međutim još nisam dobio cert key. Na dva različita sajta sam uneo IMEI i još ni sa jednog nisam dobio. Jedan je neki kineski a drugi s60certkey.com

Toliko je komplikovano postalo haknuti taj novi firmware da je stvarno frustrirajuće. Ranije sam samo iskoristio hellocarbide.sis i installserver.exe a sad postoji gomila nekih fajlova tutorijala od kojih su većina zastareli ili ne rade, više uopšte ne mogu da se snađem ni na koji način da ga haknem ni šta mi treba, zagubio sam se u silnim tutorijalima i fajlovima koji mi nisu radili ili su radili polovično. Smor.

Molim vas ljudi, ima li neki program koji provereno utisava melodiju alarma, pri tome ne dirajuci jacinu zvuka za dolazece pozive?? Best alarms ne radi na mom telefonu a handy ne podrzava tu opciju! Ima pivo u buretu od 100l ko mi nadje program! Ja gotovo i digo ruke!

a sto ne uzmes tu melodiju i smanjis je pomocu nekog audio editing sw?

edit. naravno da mislim da smanjis volume.. :d

Poslednja izmena:
Ma palo je i to meni napamet, al cesto menjam melodije, brzo se smorim, a gde da stalno radim smanjivanje, nema leba. :wall:

Postoji li muzicki pleyer koji bi imao nesto sto je nalik na queue opciju winampa? Znaci da mogu da prelistam jednu veliku listu i da namestam sta ce sledece ici, bez nekog prevlacenja or something.

Nemaš baš enqueue, ali možeš recimo da listaš all songs ili bilo koju listu i da markiraš pesme koje hoćeš (EDIT+OK tasteri) i zatim samo options/add to playlist. To je najbliže enqueueueueu što se može u Nokia plejeru.

Nemaš baš enqueue, ali možeš recimo da listaš all songs ili bilo koju listu i da markiraš pesme koje hoćeš (EDIT+OK tasteri) i zatim samo options/add to playlist. To je najbliže enqueueueueu što se može u Nokia plejeru.

Nazalost, ovo mi ne zvuci kao zanimljiva opcija.

U TTPod plejeru skeniraj sve fajlove, onda:

Options > 5. List > 6 ili 7 po potrebi (gore ili dole u listi)

Redosled puštanja treba da je Order play ili List repeat.

Ja sam malo glup... ali kako da instaliram TTpod na engleskom?

Instaliraš TTpod (ako treba, potpiši ga), onda onaj patch, kopiraš TTPodSigned.r31 u resorces\apps folder preko kompa (može i iz telefona, ako je hakovan i isključen caps).

Postoji li muzicki pleyer koji bi imao nesto sto je nalik na queue opciju winampa? Znaci da mogu da prelistam jednu veliku listu i da namestam sta ce sledece ici, bez nekog prevlacenja or something.

probaj powermp3 (koristim v.1.15). dok slusas neku stvar pritisni taster 3, pojavice se lista sa tvojom muzikom, izaberi sledecu pesmu koju slusas. ;)

probaj powermp3 (koristim v.1.15). dok slusas neku stvar pritisni taster 3, pojavice se lista sa tvojom muzikom, izaberi sledecu pesmu koju slusas. ;)

Vec ga koristim, ali to definitivno nije opcija koja mi je potrebna. Treba mi da mogu da naredjam vise pesama za redom...

4.15 cini mi se

Jeste 4.15 ali nema neke velike izmene ,barem za mene ,samo selectable folder.

Da li iko moze da mi pomogne da konfigurisem SYMSMB program da se konektuje na moj komp?

Neke osnovne informacije. Sta/kako.

Pa najbitnije: Control Panel\Connections: New Connection (tu podesis ime tel. koje ce se videti na mrezi, ime workgroupe kojoj pripada mreza, ap i to je to)

Zatim odes u Network Neighbourhood (iz root menija aplikacije) i tu bi trebalo da ti se pojavi tvoja wireless mreza > klik na nju pa na kompjuter koji ti treba > eventualno na options pa na map network drive (mapirani folderi se pojave u meniju "my phone")

Iz My Phone menija mozes da podesis share i telefonskih particija (diskova) kako god :p

I ne zaboravi da uneses sifru za pristup mrezi (i da stavis na auto > da ne trazi non stop): za sifru ce te pitati prvi put kada pristupis nekom deljenom resursu na mrezi. Sifru za pristup mrezi mozes i rucno da dodas/promenis u Control Panel\Accounts

Valjda nije toliko konfuzno ;) :p

I jos nesto: Kada hoces da tel. povezes na mrezu, kada startujes program ides u Control Panel\Connections kliknes na vec predefinisanu konekciju pa na Start (i tel. dobije IP adresu)

Poslednja izmena:
Vrh Dno