Šta je novo?

Poliranje BOX kuler - da ili ne

mikitrstenik

Cenjen
Učlanjen(a)
24.09.2008
Poena
166
Pozdrav...

Povoljno sam naleteo na plocu sa amd 770 i sb 600 i amd 5200 x2 CPU sa box kulerom.
Problem sa procesorom je da se izuzetno greje,oko 55-57c u idle,a full load da ne pricam.Zanima me da li bih dobio neki stepen manje poliranjem box kulera.Da li je to vec neko probao,zanimaju me iskustva zato sto mi se ne bacaju pare za neki bolji kuler jer ne znam ni koliko ce ta masina da se zadrzi kod mene i cemu ce da sluzi,ali cena je bila dobra da bolja ne moze biti:-devil-:

ako ces da drzis taj cpu na default-u onda smanji napon procesora na najmanje i pasce ti temperatura podosta...ocisti taj box cooler i ispoliraj ga i dobices 2-3 stepena manje i stavi tanak sloj paste

Naravno da cu da ga ocistim i stavim pastu,ali mene zanima da li je neko mozda probao poliranje i kakvi su rezultati.Necu da ga klokujem,jer i ovako je previse vruc.

Ja sam polirao nekada davno kuler za Semprona 2800+ S754, dobio sam 2-3 stepena nizu temperaturu pri maksimumu, posto je bio nasviran na 2.4. Tako da nema neke vajde :)

rekao sam da smanjis napon sa npr 1,3v na npr 1,1v i imaces manje temperature jer to mu dovoljan napon za default brzinu tako da sa polirajem i smanjivanjem napona mozes da odes dosta ispod 50 stepeni

Ok momci,hvala,probacu prvo sa naponom,pa ako bude dovoljno nema razloga za poliranjem:D

Kao sto je matrix rekao, smanji napon.
Meni na intelovom stock kuleru ne prelazi 35 stepeni na idle na ovoj vrucini. A samo sam smanjio napon sa 1.225 na 1.19

Kod intela, kuler mora lepo da se nakaci, da se bukvalno ploca iskrivi, malo ispoliraj kuler, ocisti staru pastu, i stavi malo paste na proc velicine 1x1 cm na sredinu procesora, mozes malo i da utrljas prstom, i pritisni lepo kuler, i kada nabijas pinove koji drze kuler nabijaj prvo one dalje od ivice pa po dijagonali prem gornjoj ivici, mora da skljocne. To sve radi van kucista, i ploca ce biti blago zakrivljena kada zavrsis. To je to.

Pozdrav...

Povoljno sam naleteo na plocu sa amd 770 i sb 600 i amd 5200 x2 CPU sa box kulerom.
Problem sa procesorom je da se izuzetno greje,oko 55-57c u idle,a full load da ne pricam.Zanima me da li bih dobio neki stepen manje poliranjem box kulera.Da li je to vec neko probao,zanimaju me iskustva zato sto mi se ne bacaju pare za neki bolji kuler jer ne znam ni koliko ce ta masina da se zadrzi kod mene i cemu ce da sluzi,ali cena je bila dobra da bolja ne moze biti:-devil-:

Kod intela, kuler mora lepo da se nakaci, da se bukvalno ploca iskrivi, malo ispoliraj kuler, ocisti staru pastu, i stavi malo paste na proc velicine 1x1 cm na sredinu procesora, mozes malo i da utrljas prstom, i pritisni lepo kuler, i kada nabijas pinove koji drze kuler nabijaj prvo one dalje od ivice pa po dijagonali prem gornjoj ivici, mora da skljocne. To sve radi van kucista, i ploca ce biti blago zakrivljena kada zavrsis. To je to.

:trust:

Danas sam utvrdio da je problem sa temperaturom posledica novog BIOS-a...Jer od kada je stavljen najnoviji temperatura se drasticno povecala.Da li je moguce da senzor ''laze'',tj ne prikazuje tacne temperature.Jer zasto bi inace temperatura bila veca kod novije verzije bios-a.
Probao sam malo i da ga klokujem,bez problema ide na 3ghz i poveca temperaturu samo par stepeni posle oko sat vremena testova.Bas cudno...Memorija radi na 920mhz i H.T. link 960mhz...
Sto se tice napona procesora ploca jednostavno odbija da promeni napon,ma sta pokusali.On stoji na standardnih 1.35v.

Mislim da mu ne skodi radna temperatura od 55-65c,ali sam ipak navikao da su temp nize:D

Je i moja gigabytica pokazuje visu temp cpu ,poslije flashanja novog bios dok su temperature jezgri ostale iste kao i prije.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno