Šta je novo?

Pitanje u vezi zujanja

mserer

Cenjen
Učlanjen(a)
29.07.2009
Poena
151
Laptop mi je asus x59sr. E sad, pustim recimo da gledam film i neko vreme se nista ne cuje a onda krene da se cuje nesto slicno kao ventilator kada duva.To recimo traje nekih 10 minuta pa onda 10 minuta bude normalno(necujno) pa opet krene. Proveravao sam temperaturu na everestu i ona je sledeca na procesorima se krece od 58-62.Da li je to normalno i znate li zbog cega se cuje onaj zvuk sto sam prethodno naveo?

Ventilator ti ubrzava obrtaje kada krene da ti se pregreva procesor. Mozda ti rikava ventilator a mozda ti uticu visoke letnje temperature na notebook.

Jedine dve stvari koje mogu da ti se cuju u notebook-u su ti ventilator koji hladi CPU i GPU i hard disk. Optereti ga sa Prime 95 nekih 20 min i pogledaj da li ti se isto desava.

Jedine dve stvari koje mogu da ti se cuju u notebook-u su ti ventilator koji hladi CPU i GPU i hard disk. Optereti ga sa Prime 95 nekih 20 min i pogledaj da li ti se isto desava.

E sad ne znam ima ono kad udjem u prime95 small ffts i in-place large ffts i blend.Ne razumem bas sta ispituje svaki.Otisao sam ovo 1 i blend i zaista pocne odmah da se cuje i tepmeratura pocinje da raste.E sad mi objasni jel to nije u redu?

То ти зуји вентилатор који хлади процесор. Он се укључује с времена на време, а твој је изгледа прозујао... Ја сам имао тај проблем са нетбуком, па сам га рекламирао.
А можда је и повукао прљавштину, длаке или тако нешто, ако си га држао на кревету или сл. Па можда зато не може лепо да охлади...

Ја и не волим лаптопове због те буке, која се јавља кад се укључује вентилатор. Код већине је то веома тихо, али је прилично близу ушију, па је толаранција мања, а и није лако средити тај проблем кад продува вентилатор, као код десктопа.

Poslednja izmena:
E na everestu sam video da mi je ventilator :cpu 3.2.Je li to dobro ili ne?

E izgleda da je ventilator u pitanju.Kada krene da zuji na everestu se podigne Ventilator:cpu(tako pise) sa 3.2 na 3.9 i tad zuji.Kako ovo da resim?

Zamenis ventilator i resio si problem verovatno. Ili mozda samo da ocistis. Osim ako neces da smanjis broj obrtaja pa da ti se pregreje CPU.

Poslednja izmena:
Ma gde da smanjuje obrtaje, zapalice laptop.
Ako znas da otvoris laptop uzmi pa ocisti kuler, mozda ti pomogne.

Imas garanciju? Odnesi tamo gde je kupljen i objasni problem.

Nazad
Vrh Dno