Xith
Čuven
- Učlanjen(a)
- 22.07.2004
- Poena
- 695
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Intel I9-12900K custom loop
- Matična ploča
- Asus Z690 Rog Apex
- RAM
- 2x16GB G.Skill Trident Z5 6400Mhz
- GPU
- Gigabyte RTX 3080
- Storage
- Kingston KC3000 2TB, Adata SX8200 Pro 2TB
- Kućište
- Lian Li 011 Dynamic
Poz,
Pojavio mi se problem u s.m.a.r.t. parametrima hard diska, reallocated sector count je izasao van dozvoljenih vrednosti (pada).
Pri dizanju sistema bios prijavljuje da je smart status bad i da se disk bekapuje i zameni. Vista izbacuje istu poruku.
Bio sam u servisu, lik je prikljucio disk, podigao sistem, uradio properties na disk, pogledao i rekao 'Ma super ti je disk'. :S:
Niti je ocitao start parametre niti je pokrenuo neki dijagnosticki program, nista.
Inace, disk nema (jos uvek) lose sektore, chkdsk prolazi bez problema. WD dijagnosticki alat izbacije gresku na jednom testu, drugi prolazi bez problema.
Probao sam ga na masini na poslu, isto ocitava lose smart parametre.
Eh, da, u pitanju je WD 320AAKS.
Sta raditi sada, reklamacija ili da probam neki recovery tool?
Hvala unapred
:wave:
Pojavio mi se problem u s.m.a.r.t. parametrima hard diska, reallocated sector count je izasao van dozvoljenih vrednosti (pada).
Pri dizanju sistema bios prijavljuje da je smart status bad i da se disk bekapuje i zameni. Vista izbacuje istu poruku.
Bio sam u servisu, lik je prikljucio disk, podigao sistem, uradio properties na disk, pogledao i rekao 'Ma super ti je disk'. :S:
Niti je ocitao start parametre niti je pokrenuo neki dijagnosticki program, nista.
Inace, disk nema (jos uvek) lose sektore, chkdsk prolazi bez problema. WD dijagnosticki alat izbacije gresku na jednom testu, drugi prolazi bez problema.
Probao sam ga na masini na poslu, isto ocitava lose smart parametre.
Eh, da, u pitanju je WD 320AAKS.
Sta raditi sada, reklamacija ili da probam neki recovery tool?
Hvala unapred
:wave: