Šta je novo?

Dilema, koje kuciste ?

dulsrules

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.08.2007
Poena
499
Znaci u dilemi sam. Pazario bih uskoro neko novo kuciste. Ali ima par stvari koje bi trebalo da to kuciste ispuni.

1. Tezina. Znaci da je sto teze i da je lim sto deblji da bi mogao da trpi svakakve vibracije i da nista ne tandrce. Znaci da je kucuste "stameno". :crash:

2. Da ima najbolju zastitu od prasine. Predlozite slobodno i neko externo resenje ako bas ne postoji fabricko (samo najbolje, prasina - stop).

3. Da vetar siba preko komponenti. Ne mora nesto extra. Znaci neko normalno strujanje vazduga preko komponenti koje se najvise greju (proc i grafulja). Mozete i neko vodeno hladjenje da mi predlozite ako mislite da bi bilo pametnije (to mi ne bi ulazilo u ovaj budzet, to bi bilo iz drugog fonda).

4. Solidan cable management. Solidan.

To su zahtevi. Izgled samog kucista mi nije bitan faktor. Samo performanse. Nebitno ko je proizvodjac. Cena da ne predje 10000 din. Znaci molio bih sve koji se razumeju u tematiku da mi predlazu iz licnog iskustva a ne da prenose sta im je tamo neko pricao. Zahvaljujem na pomoci.

Dok cekam da mi neko nesto predlozi popicu koje pivce i malo prelistati po "mrezi" da vidim sta kazu user review-i. :bottle:

Poslednja izmena:
Predpostavljam da se radi o nekom full tower, u tom cenovnom rangu bi ti preporucio (iz licnog iskustva) neku chieftec varijantu, tipa http://www.itsvet.com/proizvod/chieftec-ba-02b-b-sl-400/comp_comp_case/48/726 , ili neki stariji model npr LBX ako uspes da nadjes, nisu nesto na oko, ali ostale navedene uslove ispunjavaju, prilicno su robusna i kvalitet izrade je odlican (dobra zavrsna obrada, nema ostrih ivica, kvalitetni materijali, srafovi .... ) Za te pare bi mogao da uzmes i neko TT kuciste, tipa armor ili spedo, lepo izgledaju (spedo pogotovo) ali kvalitet i nije neki ...... Ja sam ljubitelj CM, imam cosmos s i mislim da ga necu menjati, bar narednih par godina ...... Ako u obzir dolazi i nesto polovno, baci mi pm, dacu ti broj coveka koji ima na prodaju cm staker, koji je skoro nov za nekih 130 e, ja sam od njega pazario moje kuciste.
Pozzz

Ja sam pazario krajem 2008. Cooler Master HAF 932 i nisam se pokajao!Izuzetno kvalitetno,prostran i provetren BIG TOWER.Sve se u njemu montira bez ijednog shrafa(sem maticne i napajanja)!Ima mesta za 2 napajanja/ili jedno napajanje+vodeno hladjenje,3 x 23 cm + 1 x 14 cm ventovi.
Hardovi na leru oko 22-23 c,load 26-29c;cpu-30/33c;graficka-40-45 ler/50-55 load(vidi komponente u moja mashina).
Dolazi sa 3 god.pismene garancije.Ima i tockice...Mene je toliko koshtao.Koliko sad koshta, neznam.
Shto se tiche prashine, unutra je kod mene nema,a sa spoljne strane ima je po malo(samo na prednjem-23cm i bocnom-23cm ventu,lako se cisti.
I nije buchno.
Moja preporuka!
Pozz!

ali to kuciste kosta vise od 10000

samo ne moras da se mucis i farbas unutrasnjost 😀

ja ti mogu reci za cm, tesko je 12kg i dosta dobra limarija, samo nije crna kao kod xigmateka

Gde ovo NZXT Beta ima da se nadje za 6 soma. Ako ne moze ovde na stranici, baci na PP. 🙂 😛
PS. Mada ni ovo drugo za 7 soma nije loshe??? Gde, gde, gde..... 😛

Mislim da ga ima u Bench House-u.

to je mislim neko limitirano izdanje (nisam video da je neko to uvezao kod nas)

to je mislim neko limitirano izdanje (nisam video da je neko to uvezao kod nas)

Tako je, i izgleda da ce ih biti samo 300 komada.
http://www.tcmagazine.com/comments.php?shownews=26039

cm690pure-main.jpg

Ma da, 3 komada 😀
Marketing je cudo.

Sve u svemu, odlicno je. Nedostaje mu samo rupa za prilaz podnozju procesora, kao sto ona Xigma ima.

Marketing ili ne, sumnjam da ces ga naci na svakom cosku. 🙂

stvarno? mislim da sam na kutiji video da pise 12kg, ili negde na netu 🙂

Inace sve preporuke za NZXT BETA kuciste.

a to je pure, ono je lakse :d

Ovaj HAF 932 je do jaja ali mi deluje da to nije to. Posto je delom od aluminijuma, nije 100 % celik. Znaci treba mi takvo kuciste, karakteristika kao HAF 932 ali da je jos teze i masivnije. Ima li nesto takvo?

Trenutno sam najblizi kupovini Antec 12000. Cist celik, tesko, ultra promaja, zastita od prasine, mesta koliko hoces ... Bas je ono sto sam trazio od kucista. Samo da je jeftinije bar 50e ali kvalitet je na ceni 🙂 Ovo uzimam definitivno, samo kad uleti plata.

Sta haf 932 ima aluminijsko?
BTW, i moja preporuka za antec 1200, jeste da i ne vredi te pare pored haf-a ali dok nabavis filtere, obojis ga u crno i sl. razlika u ceni se smanji. Mada je haf prilicno bolji izbor kod vodenog hladjenja. Za air bih izabrao antec 1200 + antec cp-850 kao napajanje 🙂
Takodje, treba uzeti u obzir da je haf dosta tisi od antec-a (i na default a pogotovo ako se ventovi kontrolisu preko ploce, sto nije moguce kod 1200)

Oba kucista izgledaju extra, samo mene zanima, oficijalni podatak od cega su napravljena oba kucista. Negde sam na netu nasao da su od aluminijuma, negde pak govore da su od celika. Kome verovati?

Nazad
Vrh Dno