Šta je novo?

Pomoc oko instaliranja win 7....

Zlatann

Slavan
Učlanjen(a)
30.08.2007
Poena
319
"kupio " sam win7 7600... ali kad sam otpakovao rar-ove vidim da nisam dobio image nego fajlove koje vidim kad otvorim instalacioni disk . Naravno kad sam ih narezao boot diska nece da radi . Da li postoji neka caka da to sve odradim. da li bi mi upgrade mozda radio sa 7100 64 na ovu 7600 64bit?

Poslednja izmena:
Da, možeš da upgradeuješ sistem, ja tako radim od 7100RC verzije, prvo na 7260, pa na još neku, i pre neki dan na 7600, bez problema, samo taj upgrade traje malo više od nove instalacije
Za upgrade čak i ne treba da rešeš fajlove na DVD, već pokreneš setup.exe iz tog foldera na hard disku

Da, možeš da upgradeuješ sistem, ja tako radim od 7100RC verzije, prvo na 7260, pa na još neku, i pre neki dan na 7600, bez problema, samo taj upgrade traje malo više od nove instalacije
Za upgrade čak i ne treba da rešeš fajlove na DVD, već pokreneš setup.exe iz tog foldera na hard disku

Hvala ti , uspeo sam.

Imam ja jedno "***** friendly" pitanje, iako mi je iz prethodna tri komentara gotovo sve jasno...ali....eto, da mi potvrdite. Imam 7100 verziju i sljaka mi kao bombona. Da bih stavio poslednju, dovoljno je da skinem upgrade sa MS sajta i pokrenem setup?

Nece mi poremetiti setovanja i ostatak softvera koji mi je vec instaliran u verziji 7100?

Imam ja jedno "***** friendly" pitanje, iako mi je iz prethodna tri komentara gotovo sve jasno...ali....eto, da mi potvrdite. Imam 7100 verziju i sljaka mi kao bombona. Da bih stavio poslednju, dovoljno je da skinem upgrade sa MS sajta i pokrenem setup?

Nece mi poremetiti setovanja i ostatak softvera koji mi je vec instaliran u verziji 7100?

I mene isto zanima, i jeli neophodan taj upgrade?

Kao što sam opisao u postu, to provereno radi sa celom instalacijom 7600, ostaju sva podešavanja i programi, za upgrade ne znam

Poslednja izmena:
... nisam dobio image nego fajlove koje vidim kad otvorim instalacioni disk . Naravno kad sam ih narezao boot diska nece da radi . Da li postoji neka caka da to sve odradim...

Možeš da probaš pomoću UltraISO ili nekog sličnog ISO Editor programa.
Napraviš ISO image od butabilnog diska Win 7 Build 7100 (RC), pa onda sa ISO Editorom zameniš sadržaj ISO fajla, ubacivanjem novih foldera / fajlova od Builda 7600...
Snimiš to kao novi ISO, narežeš ga i trebalo bi da dobiješ butabilan instalacioni disk.

PS
(Nisam direktno probao, ali bi trebalo da može tako...)

Uradio sam upgrade iz wina sa 7100 na 7600, sve je ostalo netaknuto, jedino je javio za itunes da mozda nece biti kompitabilan i da treba reinstal, mada ga nisam jos pokrenuo.
Svi programi su tu, kao i tema, podesavanja....

Uradio sam upgrade iz wina sa 7100 na 7600, sve je ostalo netaknuto, jedino je javio za itunes da mozda nece biti kompitabilan i da treba reinstal, mada ga nisam jos pokrenuo.

danke 😉

Nisam uspeo 🙁

Krene upgrade i blah blah blah, ali prilikom prvog restartovanja mi izbaci neki error i nece dalje. Kad kazem "neki error", odnosi se na boot screen. Naime, izbaci mi Windows setup i Windows 7 kao opcije, naravno, ni ne stignem da izaberem, on nastavi sa "Windows setup" opcijom, ali onda dobijem error sa porukom da dalja instalacija nije moguca, i ono kao...ubaci disk i pokusaj ponovo.

Dole na kraju, pise isto neki error sa silnim nulama...

Kako sad da editujem boot selection (7100 imam trenutno)!? Nervira me sto stoji tamo windows setup svaki put kad dizem sistem?

Poslednja izmena:
Ja sam prekopirao instalaciju na D: particiju pa odatle sam pokrenuo setup. Nije bilo nikakvih problema, malo je samo duze trajalo od clean instalacije.

ZeeGerman
Imaš Vista Boot Pro i Easy Boot za menjanje / brisanje / dodavanje boot selectiona

Nazad
Vrh Dno