Šta je novo?

Chieftec Prostreet

Prostreet

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2009
Poena
349
Imam vec godinama Chieftec LCX kuciste, i rekoh krajnje je vreme da mu popravim izgled i hladjenje, dve bitne stavke da bi Chieftec LCX moglo biti vrhunsko kuciste, a koje (stavke) u startu nedostaju, slike ce vam na dalje sve objasniti:

1. Stranica - providni pleksiglas sa dva lezista za 14-ce, ventilatore
2. Maska - crni pleksiglas a) donja maska leziste za 12-cu,
b) gornja maska gravura Porsche-a Carrere 911

3. Na napajanju ubacena "svetleca" 12-ca

Galerija:
http://yfrog.com/ehpreiposlejx

Prilozi

• preiposle.jpg
    preiposle.jpg
    93.3 KB · Pregleda: 238
  • Chieftec_Prostreet.jpg
    Chieftec_Prostreet.jpg
    119.3 KB · Pregleda: 251
  • Chief2.jpg
    Chief2.jpg
    90.5 KB · Pregleda: 233
  • prostreet_blue.jpg
    prostreet_blue.jpg
    156.4 KB · Pregleda: 265
  • porsche!.jpg
    porsche!.jpg
    32.8 KB · Pregleda: 186
Poslednja izmena:
Sledi...

PS/ Zahvaljujem stalnom saradniku Machete-iju na nekim HI-FI fotografijama.

Prilozi

• prostreet_mod.jpg
    prostreet_mod.jpg
    90.5 KB · Pregleda: 137
  • Prostreet_intake.jpg
    Prostreet_intake.jpg
    178.8 KB · Pregleda: 139
  • stranica.jpg
    stranica.jpg
    207.8 KB · Pregleda: 150
  • stranica2.jpg
    stranica2.jpg
    172.6 KB · Pregleda: 137
  • stranica3.jpg
    stranica3.jpg
    164.6 KB · Pregleda: 128
Poslednja izmena:
Imam isto kuciste. Koliko si se izuo do ponovnog power on.

Pa ovo izgleda fantastično. Kako si radio prednju masku? Jedino mi se ne sviđa taj metalni grill napred na ventilatoru, može to i elegantnije. Nekako mi se ne uklapa. Ali sve ostalo je :whip:

Pa ovo izgleda fantastično. Kako si radio prednju masku? Jedino mi se ne sviđa taj metalni grill napred na ventilatoru, može to i elegantnije. Nekako mi se ne uklapa. Ali sve ostalo je :whip:

Hvala, drago mi je da ti se svidja!

Smirena ruka i ostar predmet :)

Gril dosta lepse izgleda u prirodi, ali to je najmanji problem, kada se bude pojavio neki dobar grill zamenicu ovaj.

Super sto si stavio crni plexi kao prednju masku odlicno je ispala. Trebao si da
produzis plexi bar da pokrijes one donje otvore. Razmisli o poklopcu od plexija koji
bi se preklapao. Donji fan gril, logo marke auta kojeg gotivis.
Dali si rucno radio gravuru? Odlicna je.
Pozdrav.

Super sto si stavio crni plexi kao prednju masku odlicno je ispala. Trebao si da
produzis plexi bar da pokrijes one donje otvore. Razmisli o poklopcu od plexija koji
Pozdrav.

Bobane,mogao bi mu ti odraditi neki custom fan gril.Greota da ostane ovako pored remek dela koja ti pravis.:)

Pozdrav.

Hvala Bobane moderu stari!
Nisam te razumeo poklopac od pleksija, mislis umesto gornjeg lima?
Nisam mogao dole da produzujem pleksi, jer ima par lezista za vratanca dole, tu cu da namestim neka vratanca koja ce da pekrivaju USB prikljucke.
Gravura je rucno odradjena, doduse prvo sam je nacrtao.

Gde da nadjem gril sa Porsche znakom???

PS/ Nišlije, ko je od vas zainteresovan, odradjujem modovanje za pare, sto rece Sir Oliver cena sitnica :)

extra izgleda, skroz si ga lepo odradio i upakovao. ;)
bolje da si ga nazvao carbon ili most waneted, nego prostreet ocajna igrica i skroz je bzvz odradjena. :p :D
:wave:

Bobane,mogao bi mu ti odraditi neki custom fan gril.Greota da ostane ovako pored remek dela koja ti pravis.:)

Hvala ti na komplimentu! Retko radim za drugog a i bolji ce filing imati kad sam
odradi. :wave:

Hvala Bobane moderu stari!
Nisam te razumeo poklopac od pleksija, mislis umesto gornjeg lima?
Nisam mogao dole da produzujem pleksi, jer ima par lezista za vratanca dole, tu cu da namestim neka vratanca koja ce da pekrivaju USB prikljucke.
Gravura je rucno odradjena, doduse prvo sam je nacrtao.

Gde da nadjem gril sa Porsche znakom???

Produzeni plexi do donje ivice sa pasent otvorima za USB itd. Druga varijanta, poklopac od plexija koji se kaci sa dve male sarke, na kuch. sraf. a deo na plexiju
zalepis. Fan gril Porshe nigde, ako uspes da ga napravis i stavis crni plexi
sa strane i gore, bice sto rece @iliden "brutalno".
PS. U igri za fan gril dolazi i oblik felne koje Porshe nosi.

Poslednja izmena:
Hvala ti na komplimentu! Retko radim za drugog a i bolji ce filing imati kad sam
odradi. :wave:

Produzeni plexi do donje ivice sa pasent otvorima za USB itd. Druga varijanta, poklopac od plexija koji se kaci sa dve male sarke, na kuch. sraf. a deo na plexiju
zalepis. Fan gril Porshe nigde, ako uspes da ga napravis i stavis crni plexi
sa strane i gore, bice sto rece @iliden "brutalno".
PS. U igri za fan gril dolazi i oblik felne koje Porshe nosi.

Ne ide taj produzeni pleksi, vec ce tu da dodje neka takva vratanca, kao sto si i predlozio, sarke mogu direktno na masku jer ima dve zabice za sarke. :)
Znam da bi bilo brutalno, ali to sve povecava cenu, videcu prvo za ova vratanca i gril, pozdrav!

@stolex, hvala, znam kakva je igrica Prostreet, ali taj naziv ne mora da bude usko vezan za tu igricu ;)

Mogao si se malo potruditi pa pronaći neke lepše zavrtnje, kad si već radio greota da stoje oni socijalni, bolje bi priličili neki sa imbus glavom, ili da su bar crni. Inače nije loše, pleksi na stranici je odlično uspeo, al' da je još malo veće površine bilo bi još bolje...

extra izgleda, skroz si ga lepo odradio i upakovao. ;)
bolje da si ga nazvao carbon ili most waneted, nego prostreet ocajna igrica i skroz je bzvz odradjena. :p :D
:laugh::laugh::laugh: :d ,) :d
Odlicno odradjen posao uredjivanja kucista. Nemam reci...

Imam gotovo isti model kucista, pa ako mozes u par reci da mi objasnis kako da na bocnu stranu smontiram ovaj plexiglas...si sekao testerom, pa nitovao pop nitnama? :D i kako si ove otvore napravio na plexiglasu?

Ne znam kako je ovde radjeno ali testera za tehničko obrazovanje u osnovnoj školi kao alat za rezanje pleksija, dvostruka lepljiva traka za pričvršćivanje pleksija na stranicu, samo moraš uzeti deblju, tj.širu dvostranu traku. Za rezanje stranice, ubodna testera je najbolje rešenje alata.

Chieftec Prostreet V12

Evo malo se doradjivalo u medjuvremenu:

http://www.youtube.com/watch?v=XEQ7zs1Jc4A

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/XEQ7zs1Jc4A&hl=en&fs=1&rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/XEQ7zs1Jc4A&hl=en&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Nema šta - uloženi trud se isplatio. Lepo izgleda. Sa plavim osvetljenjem nema omaške. Samo taj prednji gril uopšte ne mora da bude logo automobila. Ima ih sa raznim motivima. Meni se sviđa paukova mreža. Sve u svemu - very nice.

Kako spavas u sobi pored tog plavetnila :) ?

A i huka od ventilatora? Da li mi se to samo čini ili se preko tiših deonica one muzike iz pozadine čuje sasvim lepo i hučanje vazduha? Jes' otoplilo, ali tišina (bar meni) je važnija od nekoliko stepeni hladnije mašine.

lepo izgleda :)

Mozes li da mi kazes koju plocu koristis ?

Prelepo kuciste, za koliko bi ga prodao?

Uh ne znam, nisam razmisljao o tome, ponudi neku cenu? :)

smarac; lepo izgleda
Mozes li da mi kazes koju plocu koristis ?

Ploca je Gigabyte MA790X UD4

Hvala svima na komentarima, evo i par fotki.

@nesha_bleu hvala, i ja tako mislim, gornji gril sam ofarbao, ovaj namerno ostavio kako jeste prednji

@Zooo
Sto se huka i buke tice, kuciste ima huk, ali sam trenutno okrenut maksimalnom hladjenju, za jesen ili zimu smanjim ventilatore na pola i onda je racunar prilicno tih, skoro necujan. Meni je leti najbitnije 'ladjenje.

@Gerge_Weah
Bez problema :)

Prilozi

• Chief_sleva.jpg
    Chief_sleva.jpg
    187.6 KB · Pregleda: 78
  • Vent14ca.jpg
    Vent14ca.jpg
    66.2 KB · Pregleda: 63
  • Chief_ceo.jpg
    Chief_ceo.jpg
    135 KB · Pregleda: 57