Šta je novo?

Problem sa rezolucijom Samsung t220

eros

Slavan
Učlanjen(a)
10.02.2009
Poena
301
imam grafičku 8800gt sa zadnjim drajverima i pre nego shto instaliram drajvere za monitor maksimalno ponudjena rezolucija je 1280x1024. kad instaliram drajvere za monitor ( sa samsungovog sajta) ponudi mi veće rezolucije ali kada stavim 1680x1050 (koju mi on ponudi) veći mi je desktop od vidnog polja monitora. vidim da ljudi imaju slicne probleme ali nigde nisam nashao resenje za moj :(

imam grafičku 8800gt sa zadnjim drajverima i pre nego shto instaliram drajvere za monitor maksimalno ponudjena rezolucija je 1280x1024. kad instaliram drajvere za monitor ( sa samsungovog sajta) ponudi mi veće rezolucije ali kada stavim 1680x1050 (koju mi on ponudi) veći mi je desktop od vidnog polja monitora. vidim da ljudi imaju slicne probleme ali nigde nisam nashao resenje za moj :(

I ja imam slican problem:mad:Da li uspeo to da resis?

t220

Imam drugara koji sa 8800 ima isti problem, dok opet drugi sa 9800 nema tih problema... Da li sa VGA izlazom ima istih problema, ne znam da li si probao?

Probao sam i VGA i DVI i sve je isto. Koliko vidim ima nas dosta sa ovim problemom.Izgleda da je nVidia ovoga puta nesto z****la sa drajverima:mad:

1. Da li su drajveri za grafičku kartu instalirani?

2. Jeste li probali da čačkate po nVidia Control Panelu (Display -> Manage Custom Resolutions i "napravite" željenu rezoluciju)

1. Da li su drajveri za grafičku kartu instalirani?

2. Jeste li probali da čačkate po nVidia Control Panelu (Display -> Manage Custom Resolutions i "napravite" željenu rezoluciju)

Jesam, I kada podesim željenu rezoluciju ne vidim ceo desktop nego samo jedan deo. Čak sam i probao da promenim ulaz (pošto imam dva DVI) ni to neće. mislim da je do grafičke ali čudi me da nisu namestili to u nekome od drajvera obzirom da imam poslednji koji je izashao na sajtu nVIda

Ček, je l' se ponaša tako da kad miša pomeriš u stranu koja je "sasečena", dobiješ sliku ili? Ako nije to, onda mi liči kao da je uključen Horizontal ili Vertical Pan, pa probaj nešto od toga...

Ček, je l' se ponaša tako da kad miša pomeriš u stranu koja je "sasečena", dobiješ sliku ili? Ako nije to, onda mi liči kao da je uključen Horizontal ili Vertical Pan, pa probaj nešto od toga...

da, kad pomerim mish desno i dole dobijem ostatak slike.

Samo vam ostaje da probate druge drivere ,100% je do njih imao sam slican problem ali na 19" wide.

Pa koliko razumem tebi je normalno kad ukljucis na maximalnih 1280x1024... Ti nemas nikakav problem. Tako je i meni bilo na 8600 sa nekim drajverima, mogao sam da izaberem vecu rezoluciju nego sto moj monitor moze da podrzi i kad namestim slika ne moze da stane u monitor, pa moras da skrolujes.

Native rezolucija T220 je 1680x1050, tako da 1280x1024 ne pije vodu...

Kao prvo, monitor prikachi na DVI (nema smisla koristiti VGA), zatim instaliraj drajvere za monitor, pa onda drajvere za grafichku. Nisi nam rekao koji OS koristish?

Native rezolucija T220 je 1680x1050, tako da 1280x1024 ne pije vodu...

Kao prvo, monitor prikachi na DVI (nema smisla koristiti VGA), zatim instaliraj drajvere za monitor, pa onda drajvere za grafichku. Nisi nam rekao koji OS koristish?

Koristim DVI, OS XP, instalirao zadnje drajvere i za jedno i za drugo... imam osećaj da je do grafičke jer ne vidim ni jedan drugi razlog kad je sve na svom mestu. inače grafička mi je dual DVI

http://www.itsvet.com/proizvod/asus-en8800gt-htdp-256m-256mb-ddr3/comp_comp_vga/20/996

I kod mene se ovo desava. DVI, najnoviji driver za 9600GT, ali ne vredi. Native je prepoznao kao: 1024x768.

Pre ovoga sam imao zakacen 226BW, pa nakon njega drugi T220 oba su radila kako treba.

Jel resio neko? Guglam celo jutro, vidim da gomila ljudi ima isti problem...
Probao sam i stare i nove drajvere za grafu. Za monitor sam stavljao i drajvere sa sajta i one sa cd-a - rezultat isti.

Kako se radi master reset na ovom monitoru?

Evo ovde neko resenje:
http://www.pchelpforum.com/graphics/57869-samsung-t220-monitor-resolution-problem-3.html

Obavezno podesite refresh rate na 60Hz jer ako je veci onda nemoze vece razolucija.
Ja koristim 185.85 drivere (nvidia) ,verovatno nisu poslednji a za monitor skinuo sam neke kad sam kupio monitor (pre godinu dana) ,posto su stavili pogresan disk (uvek mi se to desilo).
Probajte da instalirate ovo drivere sa linka.
I obavezno clean instal Nv drivera ,prvo uninstall , restart ,instalacija novih i ponovo restart.
Evo ja koristim i ovu custom resolution , radi sve ok. Najbitniji deo je sa refresh rate mora na 60Hz ili 59Hz.

Prilozi

• res.JPG
    res.JPG
    26.1 KB · Pregleda: 55
Ne pomaže ni drajver za monitor.
Ceo dan se akam sa ovim, prirodna DVI mi je 1024*768 :S

Analogno radi super, sa DVI ne.
Probano je 4 verzije VGA drajvera, kabl je menjan, monitor je prikljucivan i samo sa DVI i paralelno sa DVI i VGA, digitalni je bio i primarni i sekundarni display, ali prosto ne vredi.

Nasao sam na toms hardware da su ljudi ili menjali za druge monitore, ili za novije t220 (očigledno imaju series issue) ili čak apdejtovali firmware (grubo rečeno) monitora.

Ja sam resio tako sto sam ga vratio i uzeo LG W2294.
Inace to mi je bio drugi T220, a prvi je 2 sata pre drugog radio normalno (po tom pitanju).

Jednostavno falicna serija, izgleda fusuju pri kraju serije jer mozda oce da prodaju ostatke i da izbace neki novi dizajn.
Meni t220 evo napunio godinu dana, pise da je radio 3054 sati u onim tajnim opcijam, ja licno ne mogu da kazem da je los monitor. I meni da se potrefio neki los primerak, pljuvao bi samsung na sve strane.

zokocx, a aj meti neki space između tog zrenjanina i padine, pošto pomeraš konstrukciju foruma nama koji fabrički imamo 1280 rezoluciju i nećemo više od toga :D

zokocx, a aj meti neki space između tog zrenjanina i padine, pošto pomeraš konstrukciju foruma nama koji fabrički imamo 1280 rezoluciju i nećemo više od toga :D

Nema frke, skinuo sam percentazu i onako nije relevantna :type:, ipak kad me moderator lepo zamoli ,maram da saradjujem.

Vrh Dno