Šta je novo?

FIFA '10

Spomenuo si Cjang-Cjung klubove - pa sam napravio foru (očigledno neuspelu) da je EA napravio igru i sa Azijskim (odnosno Cjang-Cjung) klubovima :)

Imas option fajlove koji izadju bukvalno par dana posle izlaska igre, koji menjaju sve timove i igrace na prava imena..

Ja sam se slomio trazeci ih ali nisam naso, osim onih sto se odmah rezu na DL diskove a mene *****aje limit 10 (gb) da bi skido cijelu igru. :mad:

Ja sam pricao o PS3 verziji, sorry.. Bukvalno je kroz par dana od izlaska PES 2009 izasao option fajl sa svim pravim imenima i cak promenjenim dresovima za mislim sve klubove iz premijer lige..

Ja sam pricao o PS3 verziji, sorry.. Bukvalno je kroz par dana od izlaska PES 2009 izasao option fajl sa svim pravim imenima i cak promenjenim dresovima za mislim sve klubove iz premijer lige..

Da zaista igraš PES2009 znao bi da su imena igrača u klubovima licencirana a nisu imena klubova ;)

Ali ne vidim zašto se ovde sad priča o PESu kad ima lepo otvorena tema za to? :smash:

Da zaista igraš PES2009 znao bi da su imena igrača u klubovima licencirana a nisu imena klubova ;)

Ali ne vidim zašto se ovde sad priča o PESu kad ima lepo otvorena tema za to? :smash:

Pazi ga molim te "da zaista igras" :D Nemam kuci PES, jer igramo kod drugara skoro svaki dan (PC verzija)... ali ove godine nabavljam za PS3 ako dobro urade netcode.

Samo kazem da bukvalno odmah izadje patch koji ispravlja sva cjang cjung imena (klubova, igraca, whatever) i za konzolnu verziju, zbog toga se i pomenuo PES jer je (sad sam zaboravio ko) rekao da ce ove godine igrati FIFU jer PES nema prava imena..

Probao sam fifu i tako sam se *****ao u zivotu kao nikad ranije:d
Covece ono je samo nasminkano i lepo dizajnirano.Kontrole su uzas kao i onaj bag sa ofsajdom naci iritirajuce totalno najjace od svega je sto sam kupio orginalnu verziju za ps3:wall:Naci uzimam pes2010 ma kakav god bio.Jednostavno fifa nije za drustvo vec za neki menadzer mod ili tako nesto solo.
Jedina zamerka u pes-u mi je ta sto su klubovi bez licenca ali ni to nije tolki problem jer moze da se skine pec:)

Ako je to jedina i uopste bitna zamerka, onda ...

Па FIFA је једно 10х реалнија него PES. Тај "баг са офсајдом" је резултат неиграња одбране. Већ сам написао, ко зна лепо да се постави, теорије нема да се тако прође.

А чак и за оне који воле аркаде, једноставне игре за зезање, опет, сам осећај играња је много бољи у ЕА верзији фудбала. И најбоља ствар у FIFA-и је то што кад изгубим знам зашто је тако и увек могу да напредујем.

је то што кад изгубим знам зашто је тако и увек могу да напредујем.

Ne bih zaista da se ovo pretvori u neki PES vs FIFA thread, samo da istaknem da mi se ovo zaista dopalo. Retko kad ćeš izgubiti ako si dosta više napadao (naravno, u fudbalu je sve moguće, pa je tako i ovde ima sreće) ali, ali u PES-u mi se nebrojeno puta dešavalo, da sam lošiji, da nemam dosta lopte u posedu ali da na kraju ja budem taj koji je uputio 2 šuta, jedan u gol i pobedim. H8t that.

To sve sto pricate jedino da se mozda desava kad igras protiv kompjutera, sto nikad ne radim. Protiv zivog protivnika naravno da pobedi onaj koji bolje igra, osim kad se desi nesrecan (ili za drugog) srecan splet okolnosti zbog kog primis/das gol, sto se desava i u stvarnosti.. Svidja mi se jako sto PES ispade neki button mashing fudbal a FIFA fudbal za profesionalce :D al ok, necemo da gusimo temu..

stvarno gusite temu vec je dokazano da je FIFA bolja od pesa,no kad ce demo fife na PSN-u biti dostupan

Fifa je bolja od PES :zgran: Ja igram obe igre,ali se zna sta se u drustvu igra,PES :)

bas nije bas je FIFA pes je ucesta u fifi se uvvek desi nesto novo ...

bas nije bas je FIFA pes je ucesta u fifi se uvvek desi nesto novo ...

Hm...ako sam razumeo, rekao bih da je pre obrnuto!
Svaki gol u PESu se razlikuje od prethodnog, ne znam kako je to u FIFA 09 ali FIFA je bila oduvek po tome poznata da su svi golovi isti, skoro isti...naravno zavisi od situacije ali zato kada das gol iz kornera, svaki je isti!
Lopta uvek ide u isti ugao...

Toliko od mene, ali svidja mi se sto FIFA napreduje!
Barem ce to da primora KONAMI da jos bolje uradi PES sto im u zadnje 2-3 godine nije bas uspevalo.

Hm...ako sam razumeo, rekao bih da je pre obrnuto!
Svaki gol u PESu se razlikuje od prethodnog, ne znam kako je to u FIFA 09 ali FIFA je bila oduvek po tome poznata da su svi golovi isti, skoro isti...naravno zavisi od situacije ali zato kada das gol iz kornera, svaki je isti!
Lopta uvek ide u isti ugao...

Toliko od mene, ali svidja mi se sto FIFA napreduje!
Barem ce to da primora KONAMI da jos bolje uradi PES sto im u zadnje 2-3 godine nije bas uspevalo.

Igra li se to PC verzija FIFE? F**k that sh!t.

08 i 09 donose uvek raznovrsne golove i da ja sa društvom odavno praktikujem FIFA mečeve i oni ni ne pomišljaju na PES.

Па FIFA је једно 10х реалнија него PES. Тај "баг са офсајдом" је резултат неиграња одбране. Већ сам написао, ко зна лепо да се постави, теорије нема да се тако прође.

А чак и за оне који воле аркаде, једноставне игре за зезање, опет, сам осећај играња је много бољи у ЕА верзији фудбала. И најбоља ствар у FIFA-и је то што кад изгубим знам зашто је тако и увек могу да напредујем.
Pes je simulacija u pogledu igraceve prezentacije ali je arkada u svemu ostalom a fifa je simulacija u tome kako se igra igra ali je arkada, tacnije vrlo nerealna po nacinu kojim je prezentovan svaki igrac.
U fifi 2009 svaki igrac se ponasa isto, razlikuju se samo po snazi i tempu i to je problem.

Poslednja izmena:
FIFA за РС је тотално друга игра, апсолутно невезана за праву верзију.

А ништа није даље од тога да су сви играчи исти. Сваки је тотално другачији у зависности од карактеристика. Бар 10 ствари је приметно за играча на свакој позицији. И због тога је игра сваког тима другачија.

У PES-у су одувек постојали супермени, односно играчи који се не могу нормално зауставити, а игра се у последње време све више заснива на соло игри.

Не волим кад неко дође и каже да је FIFA (или PES, свеједно) очајна, а једва да је играо игру. Обема је потребно доста унапређења, али је сама игра много боља у ЕА варијанти, а то је оно што је најбитније.

a u pesu mozes da das gol da adrianom anrijem ibrahimovicem i jos par igraca samo ako se zaletis sa strane i sa pola terena mozes da ga das i naravno golman je uvek bespomocan

У PES-у су одувек постојали супермени, односно играчи који се не могу нормално зауставити, а игра се у последње време све више заснива на соло игри.

.

Budimo realni, takva situacija i jeste u danasnjem fudbalu...A i ti supermeni, zaista jesu supermeni svog "zanata"!
Kada su ti igraci raspolozeni, onda zaista tesko ko moze da ih zaustavi.

Ni ja ne volim se pljuje jedna od ovih igara, cinjenica je da se razlika u kvalitetu dosta smanjila zadnjih godina tj trenutno su poprilicno na istom nivou. Samo nijanse ih dele, i mozemo da budemo sretni da uopste i mozemo da biramo...A sad ko ce koju izabrati je stvar ukusa!

Poslednja izmena:
Па и није баш тако... Кад год играју неки јаки тимови (ЛШ), најбољи играчи су увек затворени и стварно се ретко деси да појединац доминира (последњи пут кад сам видео да је неки играч сам доносио победе је пре неколико година, кад је Роналдињо играо за цео везни ред и напад).

Све у свему, оно што FIFA-у 09 (по мени) издваја од свих фудбалских игара које сам до ње пробао је осећај да увек има простора за напредак. Увек знам да могу да научим боље да шутирам, убацујем, дриблам и да свако унапређење у неком сегменту доноси и унапређење у самој игри.

Све што очекујем од десетке јесте кретање у 360 степени и поправљен менаџер мод, који је сад стварно јадан. А било би лепо и да менији буду мало бржи и прегледнији.

И најбоља ствар у FIFA-и је то што кад изгубим знам зашто је тако и увек могу да напредујем.

Ovo je sustina price. ****s licence, to se ionako sredi za par minuta.

@Teacher: ajd ne brbljaj tu nego kupuj PS3 :d

Misliš na grafički prikaz ili na sam gameplay? Ako je ovo prvo, mogu da se složim sa tobom i da kažem da je to usled nedostatka prostora na disku. Baza podataka je mnogo veća u odnosu na PES pa samim tim bude i mnogo manje prostora za vizuelne finese a kako Xbox ima NG, onda EA ne može da iskoristi pun kapacitet Blu-raya što je po meni stvarno šteta s obzirom na to da im je polazna osnova (gameplay) savršena.

Što se tiče golova, meni je zaista krivo što ne mogu da snimam golove koje postignem online ali mogu bez problema da kažem da varijetet golova postoji, jedino gde je trenutno mana (a koliko znam, nažalost biće tako i u FIFA10) malo teže se daju golovi bez punog sprinta van 16m. Ali, ako podesite sprint i poziciju, može biti jako lepih projektila :d
Na graficki prikaz sam i mislio ;)

Novosti:

- Objavljen glavni cilj za FIFA10: Unapredjenje gameplaya a ne prezentacije kao prioritet.
- Ruska Liga za sada bez potvrde za NG verzije (XBOX/PS3).
- Duplo smanjeno vreme za koje visoka lopta putuje sa jedne strane terena na drugu. Kako kažu, više ima drajva nego što je plasirana. Samim tim, biće više smisla menjati stranu terena :D
- Igrači će se bolje pozicionirati za takve lopte. Umesto da idu direktno ka njoj, vršiće procene i nalaziti najbolju poziciju za prijem u zavisnosti od brzine i visine kojom lopta leti.
- Poboljšana inteligencija prilikom dodavanja. Igrač traži najbolji ugao da bi saigrač mogao sa najmanje napora da je izkontroliše.
- Nema više pauza prilikom promene igrača za slobodne udarce pošto će se u samoj igri pojaviti meni gde možete izabrati željenog igrača. Uključujući i golmana. (Rogerio Ceni? :))
- Živi zid se može pomerati pritiskom na L2/R2. Trenutno se diskutuje o tome da se ubaci opcija za dodavanje i smanjivanje broja igrača u živom zidu.
- Šutevi van 16m će biti lakši za izvodjenje (ali ne znači da će biti više uspeha, samo će biti lakše uputiti dobar šut)
- Zamor i stamina će biti izraženiji (kao primer napominju želju da eliminišu bunker formacije sa izrazitim presingom i udvajanjem od prvog minuta)

Evo i jednog lepog screenshota:
http://i034.radikal.ru/0907/fc/3c2b4909450a.jpg

Poslednja izmena:
- Šutevi van 16m će biti lakši za izvodjenje (ali ne znači da će biti više uspeha, samo će biti lakše uputiti dobar šut)

Samo nek ne bude kao u poslednjoj fifi koju sam ja igrao na PC-u, iz svake pozicije mozes da sutnes nenormalno dobro, ali golman sve vadi... Bombardujem lika celu utakmicu, ali ne vredi kad je Supermen. :wall:

PC i PS3 verziju stvarno nije umesno porediti - u PS3 verziji se sve baziralo na pozicioniranju, ako uspeš da napraviš sebi dugu rolnu pre šuta i raspališ driven shot sa nekim igračem koji ima shot power +80 to je kidalo mreže :)

Pa tad jos nije bilo next-gen fife... To je bila fifa dve hiljade i koja i secam se da me to bas nerviralo, ne kazem da ce sad to biti tako, ali kad sam video ''bice lakse uputiti dobar sut'' odma me vratilo 6 godina unazad. :)

ako je tako onda je super :

Vrh Dno