Šta je novo?

Netbook dilema > HITNO!

= IGY =

Slavan
Učlanjen(a)
31.07.2006
Poena
465
Treba mi pomoc HITNO!
Danas idem da uzmem i dvoumim se izmedju sledeca dva:

ASUS Eee PC 1000HD

Lenovo S10E NS82HCD

Bluetooth mi nije vazan! Glavna dilema je sto Lenovo ima Atom proc a Asus ima 6cell bat. Meni je u principu dosta da moze da na wifi-u izdrzi 3 sata(ne znam koliko moze da izdrzi 3cell bat).
Znaci Ici na Atom ili na 6cell bateriju?

Svaka kritika je dobrodosla!

Poslednja izmena:
Izabrao bih Atom, mnogo bolje karakteristike procesora. Takođe, ovaj Asusov laptop ima očajnu tastaturu, kažu da zabada non stop.

A možda u tom rangu da pogledaš i MSI U100-027EU, on je oko 30000din. Ima duplo više RAM-a od oba koje si predložio, Atom na 1600 i 6-cell bateriju, lakši je 0.5kg od Ausa i 200g od Lenova :p
Za te pare valjda best buy :)

Izabrao bih Atom, mnogo bolje karakteristike procesora. Takođe, ovaj Asusov laptop ima očajnu tastaturu, kažu da zabada non stop.

A možda u tom rangu da pogledaš i MSI U100-027EU, on je oko 30000din. Ima duplo više RAM-a od oba koje si predložio, Atom na 1600 i 6-cell bateriju, lakši je 0.5kg od Ausa i 200g od Lenova :p
Za te pare valjda best buy :)

Uzeo bih taj MSI bez razmisljanja samo da je crne boje a ne bele! :wall:

edit: ima i u crnoj varijanti ali je onda cena priblizno 40000din... :S:

Poslednja izmena:
Pa ***, kupi crni pa promeni bateriju i taman stavi 6-cell i eto ti. Samo nisam siguran za cenu. Pošto je verovatno isti model i mogla bi da se stavi 6ica u njega, s obzirom da sa 3-cell baterijom teško da bi držao 3 sata.

Poslednja izmena:
Taj beli Lenovo ima kod nas u BenchHouse-u po jako dobroj ceni, 6 cell baterija koja traje oko 4-5 sati... Jedan nas kolega ga koristi i bas je izdrzljiva stvar pa ako ti je trajanje baterije prioritet, uzmi beli, meni cak lepse izgleda od crnog + dobijes gratis navlaku...

pozz.

NS82VCD. Nema u crnoj boji, samo bela. 6-cell baterija. Najprodavaniji.

Dell mini ce biti skuplji od Lenova, a slabija je masina unutra. Izmedju ostalog, nema SSD.

PC Berza ili IT Svet, procenis koja ti je firma pouzdana i kupis od njih.

NS82VCD. Nema u crnoj boji, samo bela. 6-cell baterija. Najprodavaniji.

Dell mini ce biti skuplji od Lenova, a slabija je masina unutra. Izmedju ostalog, nema SSD.

PC Berza ili IT Svet, procenis koja ti je firma pouzdana i kupis od njih.

Dell ce biti preslikan Lenovo 1 na 1 i usput budi recheno Lenovo na nashem trzhishtu u naredna 2 meseca necesh moci da nadjesh sa SSD-om.

Ma daj, crno, belo,.....
Ko jos gleda boje kada je bitna funkcija. Uzmi taj MSI i uzivaj ili mozda ovaj Lenovo u BH.

Ja sam uvek bio za funkciju. Boja mi je uvek manje bitna kada je tolika razlika u ceni i onome sto dobijem.

Dell ce biti preslikan Lenovo 1 na 1 i usput budi recheno Lenovo na nashem trzhishtu u naredna 2 meseca necesh moci da nadjesh sa SSD-om.

To sto nema novog uvoza u naredna 2 meseca, ne znaci da nema da se kupi. Jos uvek NS82VCD modela ima svuda po gradu. Verovatno ce doci do nestasice jer je veoma trazen model, ali ga za sada ima.

Dell Inspiron mini 1011 koji stize za koji dan nema SSD i nema licencni XP Home. Oba navedena elementa povecavaju cenu uredjaja i, ako je Dell preslikan 1 na 1 u odnosu na Lenovo, treba da kosta manje. Inace, mislim da ce kostati ~25e vise.

Po meni, Lenovo je bolja kupovina.

edit: Moja greska. Inspiron 1011 je vec stigao. :)

Poslednja izmena:
Da te otvaram novu temu, jel moze neko da napise (potvrdi) sledece informacije u vezi MSI wind U100-027EU? Na internetu se nalaze najrazlicitije informacije, a nigde nisam nasao zvanicnu detaljnu specifikaciju :)

Kapacitet baterije (Wh, ili jos bolje napon i mAh...).
Trajanje baterije?
Ima Bluetooth?
Wifi je b/g bez n standarda?
hard 160GB
obican (ne multitouch) touchpad.
Tastatura? US ili ExYU latinicna?
Koliki je levi shift?

Hvala

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno