Šta je novo?

Farbanje iphona ?

RisBo

Slavan
Učlanjen(a)
24.09.2007
Poena
320
Kako i sa cim ofarbati backcover iphona 2g,znaci aluminujum onaj.Hocu nesto ovako.
Mislim da najobicnije smirgl od 500 do 1500 pa autolak nece ispasti najbolje.
Kod nas nema da se kupi ovo sa linka a da narucujem sa neta ko zna koliko ce me kostati.

posto je to aluminijum (metal) powder coating :)

Eto ti..najbolji odgovor od coveka sa isqstvom! ;)

Sad sam gledao fotke nekih felni na googlu posle powder coating-a :) Samo jos da nadjem ko to radi kod mene u okolini i bice green :D ili hromiran :-devil-:
Hvala na odgovorima

Poslednja izmena:
Po meni je bolje da se AL eloksira, jedino sto neces dobiti tako jake boje.

Ne znam koliko ti se to isplati , s obzirom da su cijene mizerne za te stvari. Pogledaj malo na ebay pa ako imas koga da ti naruci.

lol lol lol lol lol..
bas danas ja i drug farbali njegov iphone 2g u crno pozadi. ispalo je u fullu. provo smo vodenom smirglom jedno sat vremena smirglari dok bukvalno nisi mogao da se gledas na njemu.. pa dva sloja autolaka, i jedan sloj bezbojnog. E da posle prvog pokusaja, na tearasi, pa je pala prasina, u kupatilu smo ga farbali, pustili smo vrucu vodu pre toga malo da zapari, da skupi prasinu i posle novine i udri.. :D

Mislim da to ne moze da valja. Sta ces da radis kada ga neizbezno zagrebes, kada ti padne i sl. pa sa vremenom postane saren, tj. ogrebotine budu u boji metala. A i ne znam kako ce se ponasati farba na delu kod Apple logoa, 100% ce se primiti drugacije nego na ostatak metala.

Probacu pa ako nebude dobro onda cu da vijam nekoga da mi donese iz inostranstva.
Video sam po netu mnogo crno-zelenih i extra izgledaju ali stvarno nemam reci.Sve crno samo taj aluminijum zelen :banana:

Mislim da to ne moze da valja. Sta ces da radis kada ga neizbezno zagrebes, kada ti padne i sl. pa sa vremenom postane saren, tj. ogrebotine budu u boji metala. A i ne znam kako ce se ponasati farba na delu kod Apple logoa, 100% ce se primiti drugacije nego na ostatak metala.

Pazi apple logo se skida pre farbanja. A sto se tice ogrebeotina, bezbojni zastitni lak bi tebo da smanji stetu.. :p

Mislim da to ne moze da valja. Sta ces da radis kada ga neizbezno zagrebes, kada ti padne i sl. pa sa vremenom postane saren, tj. ogrebotine budu u boji metala.

Pa da ga dobijes u crnoj boji i da ti ispadne videce se boja metala tako da ti isti .. djavo :d

pa bas zato odradis powder coating, to je malo teze da ogrebes

Pa da ga dobijes u crnoj boji i da ti ispadne videce se boja metala tako da ti isti .. djavo :d

Ne mozes da dobijes 2G iPhone u crnoj boji, ovi noviji (3G, 3GS) su od plastike pozadi i oni dolaze u crnoj i beloj varijanti.

Sto illidan kaze, powder coating mozda, anodiranje jos bolje, to mozda i ispadne lepo i trajno resenje. Auto-lakovi i slicni strujom ne-potpomognuti nacini mislim da ne mogu da valjaju, bar ne dugotrajno.

Poslednja izmena:
jedno pitanje sto se tice anodiranja aluminijuma, citam ove linkove, ali mi nije najjasnije kako da biram boju?

Nazad
Vrh Dno