Šta je novo?

Kako da proverim da li radi roaming?

• Začetnik teme Začetnik teme ercegs
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ercegs

Slavan
Učlanjen(a)
28.07.2007
Poena
319
Pozdrav,

jel postoji neki nacin da proverim da li mi radi roaming, ali da ne putujem negde napolje... Evo o cemu se radi..Pre mesec dana sam zaboravio tel kod drugara u kolima, i kad sam video da ga nema zvao sam da mi se blokira kartica..Sutradan sam nasao telefon i otisao sam u mts i odblokirali su mi samo karticu..Nisam nista placao itd...Ostalo sve po starom..Onda sam nakon 15-ak dana dobio poziv od 064789 da me pitaju jel mi sve radi normalno nakon deblokiranja..Ja reko radi...MEdjutim, za vikend sam bio u republici srpskoj i nisam mogao da koristim ni jednu mrezu tamo... Sta god i kako god da izaberem kaze mi no network access... E, ja reko ajde mozda mi nisu ukljucili roaming nakon tog deblokiranja...Nazovem ih sinoc i lik iz teh. sluzbe mi kaze da je prema njihovoj evidenciji meni roaming aktiviran..ali eto, podnece on kao novi neki zahtev za svaki slucaj..

E sada...Mene zanima kako mogu da proverim da li mi roaming radi..

Hvala unapred.

Pozdrav

Pozdrav,

jel postoji neki nacin da proverim da li mi radi roaming, ali da ne putujem negde napolje... Evo o cemu se radi..Pre mesec dana sam zaboravio tel kod drugara u kolima, i kad sam video da ga nema zvao sam da mi se blokira kartica..Sutradan sam nasao telefon i otisao sam u mts i odblokirali su mi samo karticu..Nisam nista placao itd...Ostalo sve po starom..Onda sam nakon 15-ak dana dobio poziv od 064789 da me pitaju jel mi sve radi normalno nakon deblokiranja..Ja reko radi...MEdjutim, za vikend sam bio u republici srpskoj i nisam mogao da koristim ni jednu mrezu tamo... Sta god i kako god da izaberem kaze mi no network access... E, ja reko ajde mozda mi nisu ukljucili roaming nakon tog deblokiranja...Nazovem ih sinoc i lik iz teh. sluzbe mi kaze da je prema njihovoj evidenciji meni roaming aktiviran..ali eto, podnece on kao novi neki zahtev za svaki slucaj..

E sada...Mene zanima kako mogu da proverim da li mi roaming radi..

Hvala unapred.

Pozdrav

MTS korisnicki servis. Trebali bi da ti daju tu informaciju preko telefona. Morali bi da vide u sistemu da li ti je aktivan roaming barring.

Pa napisao sam da sam ih zvao i da su mi rekli da je aktivan roming...

Ali meni ne radi...

Pozdrav

Uhvatio si nezgodan mesec za Telekom jul,avgust su odmori a ceo sistem im je inace u haosu. Zovi opet kazi da ne radi, i neka pisu reklamaciju tehnickoj sluzbi.

Videcu...sacekacu da mi prodje prvi racun...Mozda ce se onda aktivirati.. Ono kad se tek uzme broj treba 3 racuna da prodju..mozda posle blokade/deblokade treba jedan...Ako onda ne proradi...Odo do njih..

Pozdrav

Odes u inostranstvo i proveris. Ja sam tako izduvao ovog leta za roaming. Posto sam u biznet mrezi, za svaki broj mora da se aktivira roaming posebno. I par dana pred odlazak, posaljemo nalog za aktivaciju, ja dodjoh u Tunis, kad ono prc, nema roaminga. Prvih nedelju dana sam po nekoliko puta palio telefon, ali nista. Cak sam kontaktirao kolege da iscimaju ove iz mts-a da ponove postupak, na sta su dobili odgovor da imaju haos sa sistemom. Sta covek vise da kaze.

Bah, i ja sam baksuz bas sada da se natripujem da sam izgubio karticu i da uradim tu blokadu...pajvan...

To sto se tice odlaska u inostranstvo...naravno, tako cu jedino znati..ali imam neki osecaj da ne radi...no, probacemo...

Jel moze neko ovde da mi objasni...ove vrste mreze na telefonu..imam izbor da biram sledece:

1. Dual mode
2. UMTS
3. GSM

Do sada mi je uvek stajalo na Dual...Ali jel moze neko da mi objasni za cega sluzi sta?

Hvala unapred...

Pozdrav

umts ti je 3G, GSM ti je 2G, a dual da sam menja izmedju te dve opcije... u principu najbolje bi bilo da odaberes ili GSM ( kod nas svakako bolje) ili UMTS jer dual trosi bateriju s obzirom da mu je onda prioritet 3G jer je bolji a nema uvek dobar signal pa vratja na GSM.... 🙂

Nazad
Vrh Dno