Šta je novo?

Koje 12-ice da stavim?

djolenzi

Slavan
Učlanjen(a)
10.06.2009
Poena
390
Poz svima,zanima me koje mi 12ice savetujete da stavim u kuciste?Kuciste je Stacker 832 b i trebalo bi mi 9x pa da se ne zeznem pri shopingu.Inache recimo da je 1000 din po komadu max cena😉

ps. treba da sijaju tj da imaju led [ plavi ] 😀

Poslednja izmena:
Ne moraju svuda isti osim ako bas ne zelis tako ?
Noctua je malo preko a i nije LED. Mada ako hoces razmisli o njoj posto je to super fan, mozda i da vidis ima li sta novog u Bench House-u od sutra sto se tice fanova.

Trenutno ako ti treba neki za dobar protok a imas i fan kontroler ili ti tisina nije toliko bitna, imas ovaj.

Super je fan mada nije bas tih, onako "moderate".

Ovaj je cini mi se dobar sa nesto nizim protokom ali je dosta tisi :

A sto se tice LED.. samo ne znam da li ovaj spada u "silent" seriju, posto cini mi se da sam imao neki crveni iz silent serije i komarac pravi vecu pometnju u vazduhu od njega.

Tt izbegavaj jer su poprilicno bucni, osim ako se kod nas nije pojavio onaj sa sa "laticama" sto kazu da je tih sa solidnim protokom.

ok,tako ce najverovatnije i ici,hvala 😉) A kad se ochekuju taj fan controler kao i Scythe KAZE Master poshto planiram da pazarim oba?

nvm,nadjoh datum otvaranja,hvala u svakom sluchaju 😀

Poslednja izmena:
vishe iz fazona ^^

vishe iz fazona ^^

pa kad se ima onda stavi

8065_bg.jpg

VEN 1212PMB3-13A
Ventilator, 12VDC, 120X120X38mm, lager, 3100obr, 183
1.324,13 din (1-9 kom) | 1.191,72 din (10-99 kom) | 926,89 din ( 100 kom)

VEN 1212PMS2-6A Ventilator, 12VDC, 120X120X38mm, 3000obr, 182mý/h, 41d
1.447,48 din (1-9 kom) | 1.302,73 din (10-99 kom) | 1.013,25 din ( 100 kom)

http://www.kelco.rs/katalog/komponente.php?IDgroupweb=8360

da ti komponente dobiju pneumoniju :d

Poslednja izmena:
^
Ma bolje nesto tipa triebwerk
triebwerk5.jpg

Jeste, ali se vrti na 1800 i duplo je tisi od tog na 3000. Plus, duva po vecoj povrsini 🙂

pre par dana sam kupio neke thermaltake ventilatore od 240 dinara, 2000 obrtaja, ogroman protok i isto toliko se i cuju, vezao sam ih na 5v i sad imaju pristojan protok a ne cuju se uopste, napajaju se preko moleksa i nemaju kontrolu broja obrtaja

bacio sam pakovanja pa ne mogu sad da pogledam koji su tacno model

Scythe SlipStream jedan je 900din

Probao sam i taj TT i onaj CM koji sam vec linkovao.

CM je tri puta skuplji, ali stvarno je odlican, po meni vredi razlike + sto je LED a to covek i trazi. Meni se licno dopada kako svetli, nije napadno.

Imao sam dva primerka tog TT venta, i ovaj drugi cak i pomalo prede, kao Golf II dizel 😀

Hajde da ne otvaram novu temu,ne mogu da nadjem odgovor...ako se mora birati samo jedan fan za kuciste,da li izbirati da ubacuje sa prednje strane ili da izvlaci sa zadnje strane kucista?Sta je bolje odnosno hladnije?Mozda je svejedno?

Nemam nekih vecih problema sa temperaturama ali je kuciste bas krs i za letnje dane bih da se osiguram bar malo...mashina je iz potpisa a cpu kuler je zarotiran ka zadnjem delu kucista da pa zahvata i naponsku na ploci...prvo sam mislio da je najbolje jedan od napred da ubacuje,prodje pored hardova i ide na cpu kuler ali se posle racunam da ke to dosta daleko...ma ne znam,zato i pitam...

Hajde da ne otvaram novu temu,ne mogu da nadjem odgovor...ako se mora birati samo jedan fan za kuciste,da li izbirati da ubacuje sa prednje strane ili da izvlaci sa zadnje strane kucista?Sta je bolje odnosno hladnije?Mozda je svejedno?

Nemam nekih vecih problema sa temperaturama ali je kuciste bas krs i za letnje dane bih da se osiguram bar malo...mashina je iz potpisa a cpu kuler je zarotiran ka zadnjem delu kucista da pa zahvata i naponsku na ploci...prvo sam mislio da je najbolje jedan od napred da ubacuje,prodje pored hardova i ide na cpu kuler ali se posle racunam da ke to dosta daleko...ma ne znam,zato i pitam...

:zgran: Sto moras samo jedan?

Ja bih ga stavio nazad da izbacuje topao vazduh, ali bih svakako uzeo jos jedan ventilator da ubacuje malo hladniji vazduh sa prednje strane preko hard disk(ova) :trust:

Na kraju krajeva, mozes da probas par sati kombinaciju sa ventilatorom napred i par sati sa ventilatorom nazad, pa da uporedis temperature :type:

pre par dana sam kupio neke thermaltake ventilatore od 240 dinara, 2000 obrtaja, ogroman protok i isto toliko se i cuju, vezao sam ih na 5v i sad imaju pristojan protok a ne cuju se uopste, napajaju se preko moleksa i nemaju kontrolu broja obrtaja

bacio sam pakovanja pa ne mogu sad da pogledam koji su tacno model

aj nek mi neko objasni kako se to poveze na 5v da bude tisi?

okrenes molex za 180 stepeni, samo moras da zaseces one kosine da se moze spojiti muski na zenski

^^
Ili zamenis mesta crnoj i crvenoj zici

ne kontam ja sta vi meni pricate 😀 ima nekih screenova?

Zuta ti je 5v, crvena je 12v a crne su ground.

Znaci treba ti jedna crna i zuta da bi imao 5v.

Pa sad ti biraj nacin koji zelis 🙂

Na molex-u od ventilatora imas sigurno crnu i crvenu zicu na kraju. Izvadi crvenu i stavi je na skorz drugi kraj i onda imas 5v.

Poslednja izmena:
Zuta ti je 5v, crvena je 12v a crne su ground.

Znaci treba ti jedna crna i zuta da bi imao 5v.

Pa sad ti biraj nacin koji zelis 🙂

Na molex-u od ventilatora imas sigurno crnu i crvenu zicu na kraju. Izvadi crvenu i stavi je na skorz drugi kraj i onda imas 5v.

Ovde sve sami daltonisti 😀

Zuta u "molexu" je 12V, crvena je 5V...

Bash to!🙂

Nazad
Vrh Dno