Šta je novo?

Testiranje ATI GPU memorije

Shinhan

Slavan
Učlanjen(a)
23.01.2006
Poena
301
Da li je nekako moguće testirati ATIjevu GPU memoriju?
Za nvidiju sam našao neke CUDA programe, ali nikako nisam mogao da nađem ekvivalent za ATI.

Imam neke probleme, pa bi hteo da budem siguran da je to problem sa grafičkom (Radeon HD 3870) pre nego što pazarim novu. RAM sam testirao sa memtest86+ jedne noći, prošao celu memoriju 7 puta bez problema. Problem je što se u većini igrica svakih par minuta zamrzne slika (muzika ide dalje, ne drlja hard disk) na par sekundi, pa se odmrzni tako što brzo prikaže sve što je trebao prikazati u prošlih nekoliko sekundi dok se ne usinhronizuje sa muzikom i onda nastavi normalno... sledećih par minuta.
Problem je vrlo očigledan u Audiosurf. (i dešava mi se već par meseci al sam dosada nekako trpeo)
E sad, drug mi reče da je problem verovatno GPU memorija, pa bi ja to da testiram.

Inače, što se tiče overclock, memory je na 1126MHz (najmanja moguća vrednost) a proces je podešen na 777MHz(default) iako dole u "Current Values" piše da je GPU clock 300MHz. Catalyst je 9.4.

Da li je nekako moguće testirati ATIjevu GPU memoriju?
Za nvidiju sam našao neke CUDA programe, ali nikako nisam mogao da nađem ekvivalent za ATI.

Imam neke probleme, pa bi hteo da budem siguran da je to problem sa grafičkom (Radeon HD 3870) pre nego što pazarim novu. RAM sam testirao sa memtest86+ jedne noći, prošao celu memoriju 7 puta bez problema. Problem je što se u većini igrica svakih par minuta zamrzne slika (muzika ide dalje, ne drlja hard disk) na par sekundi, pa se odmrzni tako što brzo prikaže sve što je trebao prikazati u prošlih nekoliko sekundi dok se ne usinhronizuje sa muzikom i onda nastavi normalno... sledećih par minuta.
Problem je vrlo očigledan u Audiosurf. (i dešava mi se već par meseci al sam dosada nekako trpeo)
E sad, drug mi reče da je problem verovatno GPU memorija, pa bi ja to da testiram.

Inače, što se tiče overclock, memory je na 1126MHz (najmanja moguća vrednost) a proces je podešen na 777MHz(default) iako dole u "Current Values" piše da je GPU clock 300MHz. Catalyst je 9.4.
Kao prvo promeni drajvere, ubaci nove 9.6. Drugo probaj furmark za testiranje kartice i prati temperaturu. Ja mislim da se pregreva.:mad:

@Marko16:
Nema potrebe da citiras post koji je odmah iznad onog koji ti trenutno pises.

@Shinan:
Neispravna GPU memorija se obicno manifestoje na druge nacine, imas razne artefakte u toku igranja, probijanje tekstura i sl, mada nije iskljuceno da je to u pitanju.
Bilo bi dobro da pre kupovine nove karte pozajmis od nekoga drugu i da je probas kod tebe, da vidis da li ces imati iste simptome.

@Peja
Lapsus!:p:d

Hvala za FurMark.

Hmmm, 68C u mirovaju, 74C kada igram Audiosurf a 80C kada sam pokrenuo FurMark.
Možda mi pregoreo neki od ventilatora u kućištu, izgleda mi ovo malo puno.

A videću i novi katalizator da skinem.

Koju 3870 imas? Probaj malo da ocistih ventilator na njoj, ne svidjaju mi se te temperature.:S:

Vrh Dno