Šta je novo?

Zaplena robe---Šta učiniti?

A Borab,sto se tice tvog izlaganja,u principu u pravu si,samo gresis da je pandur na utakmici smeo da vadi pistolj.Nije smeo,jer se nije prvenstveno ni legitimisao,bio je u civilu,a njegovi pretpostavljeni su u sustini najveci krivci sto je on zavrsio tako kako je zavrsio.Uros Misic jeste kriv i niko to ne osporava,niko ne trazi da on bude oslobodjen,ali on jednostavno nije kriv toliko da mu kazna bude 10 godina!

Kazna je tolika kolika i mogla je da bude manja da decko nije uzet za primer. Neko je morao da bude.

A sto se ti ce vilija, cudi me da si im dopustio da bez ikakvog naloga ti udju u stan i plene stvari.

Nema ništa ljudi, i lojer je rekao da sam dobro prošao... sad sam stigao kući pa hoću da se odmorim, sutra ću lepo obrazložiti zbog čega, mada su razlozi svi već ovde pomenuti....i polako bivam smoren od cele ove stvari...poz

Nemojte ovde o Urošu i sličnim temama

Tacno, policija moze samo da dodje kod nekoga ko "remeti javni red i mir" pravljenjem zurke u svome stanu. Kad je potrebno da pronadje ukradeni telefon/kola/biciklu, ili da nadju odgovorne za neku provalu i unistavanje materijalnih dobara od pandura nema leba. Obicno se nadju 2-3 pandura prosecne inteligencije po stanici. Ostali imaju ispodprosecni IQ, sto dodatno doprinosi teskobi svakog ko ima posla sa njima.

Kad je potrebno da pronadje ukradeni telefon/kola/biciklu, ili da nadju odgovorne za neku provalu i unistavanje materijalnih dobara od pandura nema leba.

Tebi da ukradu nesto ne bi ni krenuli da traze panduri. Ali da ukradu nekoj osobi kojoj ne treba (tipa neki baja u ministarstvu) nasli bi ga u roku od 24 sata.

Ne nije se dobio metak zbog prolaska kroz crveno, vec zbog borbe sa sluzbenim licem, kojem je pokusao da oduzmes oruzje. Ti verovatno opravdavas i gazenje saobracajaca na raskrsnicama, jel da. Kao neki dan na Banjici, gde je bila guzva, a 3 bilmeza iznervirani, izadjose iz kola, otese oruzije policajcu i cao.

Nemoj da se uznemiravas...Villy tesko da ce drugar bilo sta uspeti, pre 2 nedelje mom pobratimu opljackali radnju,naravno da lopovi jos nisu pronadjeni a steta je preko 5k evra.

Poslednja izmena:
Tacno, policija moze samo da dodje kod nekoga ko "remeti javni red i mir" pravljenjem zurke u svome stanu. Kad je potrebno da pronadje ukradeni telefon/kola/biciklu, ili da nadju odgovorne za neku provalu i unistavanje materijalnih dobara od pandura nema leba. Obicno se nadju 2-3 pandura prosecne inteligencije po stanici. Ostali imaju ispodprosecni IQ, sto dodatno doprinosi teskobi svakog ko ima posla sa njima.

Jel' zna neko tacno da li u ovom slucaju smeju da upadnu u stan/kucu? Meni su pre par godina pisali prijavu u hodniku (zgrade), nisam im dao da udju. A pre neki dan upali ortaku (tj. njegovoj sestri - slavila rodjendan) neka dva majmuna u uniformi, galamili, rasterali goste, malo "njuskali" po stanu i napisali prijavu. Jel' se to nesto promenilo, ili su oni "moji" bili fini (mada su mi rekli da ako ne smanjim muziku - doci ce s Maricom :D)?

Poslednja izmena:
Jel' zna neko tacno da li u ovom slucaju smeju da upadnu u stan/kucu? Meni su pre par godina pisali prijavu u hodniku (zgrade), nisam im dao da udju. A pre neki dan upali ortaku (tj. njegovoj sestri - slavila rodjendan) neka dva majmuna u uniformi, galamili, rasterali goste, malo "njuskali" po stanu i napisali prijavu. Jel' se to nesto promenilo, ili su oni "moji" bili fini (mada su mi rekli da ako ne smanjim muziku - doci ce s Maricom :D)?

Pre par godina su bili u zgradi preko puta moje da kazu da se utisa muzika. Posle 20 minuta (naravno nije utisana :) ) su dosli sa maricom,uleteli u stan i celu zurku spakovali u kombi.

To je drugo, to je skup gradjana koji remete javni red i mir... mora da bude opasan razlog pa da ti ulete u stan bez sudskog razloga...

Pre par godina su bili u zgradi preko puta moje da kazu da se utisa muzika. Posle 20 minuta (naravno nije utisana :) ) su dosli sa maricom,uleteli u stan i celu zurku spakovali u kombi.

E to me zanima. Da li taj prvi put (bez Marice :D) smeju da upadnu (i maltretiraju i rasteruju k'o da je njihov stan)?

Poslednja izmena:
У овом случају мислим да би једино могао да их тужиш и тражиш одштету за оштећену и легално купљену робу.

Villy_Da_Man je napisao(la):
Napominjem da nisam dobio nikakav papri o zapleni robe niti priznanicu

Ovo mi nije jasno... Kako nisi dobio priznanicu ?? Pre neke dve godine meni su isto plenili robu i doshli su sa nalogom za privodjenje meni na posao, izvukli me u sred radnog vremena, pokazali mi nalog za privodjenje i nalog za pretres kuce ( dve kuce - u jednoj zivim a u drugoj sam povremeno pravio zurke za drushtvo i neretko nam je dolazila murija ). Kad su doshli da mi pretresaju kuce ja sam morao da nadjem dva svedoka ( starijih od 18 god ) koji su samnom gledali shta panduri i inspektori rade, dali su polomili neshto, dali su ukrali neshto i sl. Onda sam dobio potvrdu o privremeno oduzetim stvarima i sve je bilo na popisu. Po marci, modelu i koliko komada... chak su napisali i kablove koje su zaplenili ( obichne najobichnije kablove za struju, muziku i sl. skoro pa tachno u metar ). Posle smo se svedoci i ja potpisali da je samo ta roba oduzeta i da nishta nije polomljeno u kuci prilikom pretresa... Jeste da su ostavili razbacane stvari ali nishta nisu razbili...
Uglavnom mislim da josh uvek imam tu priznanicu negde...

Poslednja izmena:
Ovo mi nije jasno... Kako nisi dobio priznanicu ?? Pre neke dve godine meni su isto plenili robu i doshli su sa nalogom za privodjenje meni na posao, izvukli me u sred radnog vremena, pokazali mi nalog za privodjenje i nalog za pretres kuce ( dve kuce - u jednoj zivim a u drugoj sam povremeno pravio zurke za drushtvo i neretko nam je dolazila murija ). Kad su doshli da mi pretresaju kuce ja sam morao da nadjem dva svedoka ( starijih od 18 god ) koji su samnom gledali shta panduri i inspektori rade, dali su polomili neshto, dali su ukrali neshto i sl. Onda sam dobio potvrdu o privremeno oduzetim stvarima i sve je bilo na popisu. Po marci, modelu i koliko komada... chak su napisali i kablove koje su zaplenili ( obichne najobichnije kablove za struju, muziku i sl. skoro pa tachno u metar ). Posle smo se svedoci i ja potpisali da je samo ta roba oduzeta i da nishta nije polomljeno u kuci prilikom pretresa... Jeste da su ostavili razbacane stvari ali nishta nisu razbili...
Uglavnom mislim da josh uvek imam tu priznanicu negde...

Ja sam ostao dužan za ovu temu. Baš zbog tog što nema tu priznanicu i ne mogu ništa da uradim jer se cela stvar u očima pravde nije ni dogodila.
Kako i zašto je nisam dobio, ne znam, ali znam da mi je savetovano da ne pričam dalje o ovoj temi na javnim mestima (mada sa sve već i rekao :d).
U svakom slučaju mogu da imam više štete nego koristi od teranja stvari do kraja...
Pozdrav

dirty jobs nosi odredjenu dozu rizika oprostite se od tih para i pomolite bogu da vas neko ne tuzi za utaju poreza:smackbum:

simply..SHIT HAPPENS

neka ovo barem ostane u amanet drugim korisnicima da vide sta i kako treba da rade, kad vama nije moglo da pomogne... ubuduce oglasi: prodajem xxxxx, xxxxxx i xxxx, tel xxx/xxxxxxx, panduri stop!

@ Villy_Da_Man Sumnjiv mi je taj tvoj advokat koji ti je rekao da ćutiš o dotičnom događaju.
Bez obzira na sve ja bi se konsultovao sa još nekim advokatom iz veoma prostog razloga.
Postoje dve vrste advokata:
- oni koji rade za policiju - tužilaštvo (saradnici)
- oni koji rade za sebe - klijente

Kako ih prepoznati?
Ovo bi trebalo da bude lako. Kao prvo ozbiljni advokat neće sa tobom da priča dok mu ne doneseš kompletnu dokumentaciju vezanu za slučaj, dok će ovi drugi samo saslušati tvoj problem bez ijednog validnog dokumenta. Advokati saradnici naplaćuju svoje usluge oko 50€ uz obećanje da će probati da ublaže kaznu - posledice tj. odmah ti kažu da je maksimalna kazna tolika i tolika a oni će probati da ti srede da je smanje. I ti procesi traju bezbroj ročišta na kraju izađe preskupo, a oni su se sa tužilaštvom unapred dogovorili o visini kazne. Ozbiljni advokati uzimaju 200+ € ili unapred dogovoreni procenat od dobijenog novca u slučaju, garantuju ili oslobađajuću presudu, maksimalno uslovnu u tvom slučaju pozitivan ishod, odmah saopšte koliko ročišta će trajati sam sudski proces, obično tri četiri ročišta... I po pravili oni uvek ispadnu jeftiniji. Dalje u tvom slučaju ozbiljni advokat posle početnih konsultacija neće prihvatiti slučaj, ukoliko je neizvesna presuda u tvoju korist. Pošto njima ne treba negativni publicitet ili ti negativna statistika, dok je ove saradnike briga uvek će naći neku ovcu koju je ošišati za 50e po ročištu. I po pravlu slučajeve dobijaju ovi "skupi" advokati koji na kraju ispadnu znatno jeftiniji.

Poslednja izmena:
@ Antonio
Advokat koji me je zastupao je prijatelj. Baš iz razloga što nisam imao nikakve koristi od dizanja slučaja na viši nivo, i što bih čak, šta više, imao i velike štete, savetovano mi je da odustanem.

@va_milos :D
Sad kad je prošlo malo vremena mi je lakše, pa se i sam čak zezam na moj račun.

Tipa, kad kupim sladoled račun ne bacam dok ga ne pojedem, ili me drugari već zezaju za takvu neku glupost... Od muke *** :)

Najgore je kad skolu naucis preko svojih ledja. :(

Kako ste se razgalamili. Prvo ako covek nije imao kupoprodajni ugovor o kupovini laptopa makar pisan i rukom onda je saucesnik u preprodaji kradene robe. ako mu se to desilo i sa pojacalom onda vec zna o cemu pricam u takvim slucajevima su policajci neumoljivi. Sve ove sto savetuju coveka sto si im dao da uzmu robu bez papira i advokate nek razmisle sta bi oni uradili. Coveka su jurili i ubili jer je prosao na crveno.
Nazalost policija nam je nekulturna a i mi smo malo alavi na pare kad je nesto jeftino nerazmisljamo mnogo. Ubuduce za laptop ugovor o kupoprodaji i cist si pred sudom u suprotnom moz da na***** ni kriv ni duzan. A kad pomenes ugovor nekom ko valja kradenu robu da on tu mora da napise adresu ime prezime broj licne karte oni obicno odustaju od prodaje tipa sta ce ti ugovor nemam vremena zurim....

1) Blaža varijanta: policija "cvika" žestoko od prijava građana. Interna kontrola im je najgora stvar koja im se može dogoditi u karijeri (po njihovom mišljenju, koje je pogrešno - zbog tačke 2). Manić ti je lepo rekao na početku, mnoge stvari su se tu izmenile, gube i oni posao, lupaju se suspenzije...

2) Žešća varijanta: policajci su počinili krivično delo, po krivičnom zakonu SRJ koji je (mislim) još uvek na snazi. Za ovo je predviđena ISKLJUČIVO kazna zatvora (minimum 3 meseca i sud ih MORA osuditi), koja povlači automatski i gubitak posla. Dobar advokat (ne onaj "prosečni" iz malog mesta, koji strahuje za svoju g.....) će u privatnoj parnici ponuditi nagodbu policajcu, po ceni od koje boli glava. Znam neke policajce koji su prodavali svoje stanove da bi se povukla tužba.

3) Ako postupiš po tački 1) ili 2) obrati pažnju da li vežeš pojas kad voziš... :) Ovo je Srbija!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno