Šta je novo?

Servis za laptop

nikolaf7

Čuven
Učlanjen(a)
18.11.2005
Poena
705
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600, Lc cc 120
Matična ploča
Gigabyte B550m ds3h
RAM
2x8gb ddr4
GPU
GB Aorus 1080ti
Storage
WD i Samsung SSD, Toshiba HDD
Kućište
Bitfenix Shinobi
Miš & tastatura
G502 hero
Mobilni telefon
Samsung A34
Treba mi hitno neki dobar servis, da ponesem bratov toshiba satelite. Koga preporucujete u centru Beograda, oko hrama ili slavije?

3o 33. 794
Pc klinika
Carice milice 9/2o

ne znam zasto stalno savetujete PC Kliniku za servis laptopova.

Trazili su mi 3000 dinara samo da mi ociste laptop, i pritom mora da stoji 7 dana kod njih "dok dodje na red"!?!

moj laptop tamo videti nece...

ne znam zasto stalno savetujete PC Kliniku za servis laptopova.

Trazili su mi 3000 dinara samo da mi ociste laptop, i pritom mora da stoji 7 dana kod njih "dok dodje na red"!?!

moj laptop tamo videti nece...

Pa onda ga sam otvoriš i očistiš, šta je to, to svi časkom urade. Inače kad neki dođe na čišćenje ovi drugi koji su na servisu ne moraju da se rade, njih isključe i stave sa strane, stvarno mi nije jasno zašto tebi nisu odmah uzeli da rade... bezveze.

ne znam, tako su mi rekli...
pritom su pominjali i neku ultrazvucnu kadu?!
jel zna neko sta je to?

ultrazvucno pranje,rastavljanje feritnog jezgra,cesto se koristi pri servisu mobilnih telefona tzv piezoelektricnim efektom..Ukratko, poznato je da se kristal turmalina fizicki deformise pod dejstvom elektricne energije i ovo se naziva piezoelektricni efekat.Znaci, ako se na njegove krajeve dovede naizmenicna struja odredjene frekvencije on ce fizicki oscilovati na toj frekvenciji. Ako se dovede signal ultrazvucne frekvencije (<20 KHz) to znaci da ce plocica oscilovati na toj frekvenciji. Naravno,ne koristi se "komad" kristala vec piezoelektricne plocice koje su napravljene za to i za UZ kadu su velicine cca fi 5 cm. Epoksidnim lepkom se pricvrscuju na dno metalne kadice. Naravno,neophodan je i oscilator koji ce da "gura" plocicu.

Poslednja izmena:
Aaa, vidi sto je flamingos upucen u ultrazvucni "djakuzi". 😛
Lepo objasnjeno, uz jednu ispravku da je zvucni signal sa frekvencijom vecom od 20KHz.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno