Šta je novo?

Page file size?

nesha_bleu

Cenjen
Učlanjen(a)
13.05.2009
Poena
159
Obzirom da imam 3 giga rama i koristim 32-bitni XP (Vistu probao i batalio), koliko "virtuelne" memorije na disku da odredim da bi mi sistem radio brže? Sada mi je Page file size: 2046 - 4092. Čuo sam da isključivanje ovoga nije pametno ali da se smanjivanjem može ubrzati pošto je ram ipak brži od diska.

Uz rizik da budem kritikovan što pitam glupo i više puta prežvakano pitanje:mad:, ako može samo kratko.:D

Probaj da namestis na 512 mb pa javni sta si postigao.:wave:

Nakon postavke 512 - 512, restartovao i sada mi je memorija zauzetija za nekih 50 MB. Ali, tek sada shvatam da nisam pokrenuo nijednu aplikaciju. A posle bio mogao i da smanjim na 256 - 256. Ne znam šta može da pođe naopako.

To be continued ...

ostavis sve kako jeste samo prebacis svap na drugu pariciju odnosno hdd.

Šta se događa ako isključiš pejdž fajl i do kraja ispuniš svih 3 ili 4 gigabajta memorije?

pozdrav svima ...
page file ne iskljucuj jer je win tako napravljen da mora da radi sa njim.... to sto ga setujes na fixnu velicinu je dobar potez jer ce fragmentacija hdd biti vidno manja ... pre nekih godinu/dve je bilo idealno resenje da se page file fixira i stavi na particiju na samom kraju hdd, a sama njegova velicina je varirala u zavisnosti od kolicine rama.. tako da je zbir ram+pf=2GB ...
elem, sad je soft vidno zahtevniji i ja preporucujem oko 3.5GB ili cak 4GB da bude zbir ram+pf ... kod mene radi kao sat .. :)
poenta je da se ne gasi, vec ga samo fixiraj i stavi na posebnu part na kraju hdd ..
\poz :wave:

pozdrav svima ...
page file ne iskljucuj jer je win tako napravljen da mora da radi sa njim.... to sto ga setujes na fixnu velicinu je dobar potez jer ce fragmentacija hdd biti vidno manja ... pre nekih godinu/dve je bilo idealno resenje da se page file fixira i stavi na particiju na samom kraju hdd, a sama njegova velicina je varirala u zavisnosti od kolicine rama.. tako da je zbir ram+pf=2GB ...
elem, sad je soft vidno zahtevniji i ja preporucujem oko 3.5GB ili cak 4GB da bude zbir ram+pf ... kod mene radi kao sat .. :)
poenta je da se ne gasi, vec ga samo fixiraj i stavi na posebnu part na kraju hdd ..

Ma, da. Zakucaću ga na 1024 - 1024. ;)

I, da. Hvala za link na staru temu. Nekada je komentar na posedovanje 1 giga rama bio: OOooo, ima se - može se. A sada, i ako ti komp treba za kuckanje u Word-u, lepo kupiš 4 giga - neće da se baci.:D

hehehe .. probaj da ga ugasis skroz,restart, pa setuj ponovo :crash:

Ja sam ga na netbooku sa 1GB rama isključio potpuno i radi bez ikakvih problema.

Očigledno da može da radi i bez PageFile-a, ali pošto volim da koristim WindowsMovieMaker ipak ću ga ostaviti u fiksnoj veličini.

Hvala na odgovorima.

pozdrav svima ...

ne bih se slozio sa tobom jer ako pogledas malo po technetu cak spominju da ako imas vise od 2gb da moze slobodno da se iskljuci pagefile... ja imam vistu i 8gb i ne koristim pagefile.

Vrh Dno