Šta je novo?

Ko ima chipovan ps2-potrebna usluga

ExR

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2004
Poena
650
Drugari, potreban mi je Vash chipovan PS2 za potrebe soft moda. Sve sto treba da se uradi jeste da formatiramo moju memorijsku karticu na vashem PS2 kako bih ja mogao da probam da uradim ovaj mod. Znaci dobra volja i par minuta. Vracar, Vozdovac bi mi bili idealni sto se lokacije tice, naravno mogu i malo dalje da se cimnem samo da bash ne idem u Zemun i sl. (NHF). Usluga ce biti nadoknadjena u vidu chokolade ili CocaCole, mozda pivce, zavisi kako je ko raspolozen :D .
Unapred Hvala
:wave:
izvinjavam modovima ako sam pogresio sobu i ako tema nije prikladna

Ista usluga treba i meni... Sto se tice lokacije, nije bitno... Samo da je u BG... Mozemo da se dogovorimo pa da odradimo i ExR-ov i moj PS2 odjednom...

Imam ja debeljka jednog čipovanog. Treba li nešto da proverim konkretno?

Nista ne treba da proveravas, samo da dopadnemo do tebe da formatiramo kartice, bukvalno 2minuta posla. Ako si raspolozen mogli bi i danas da to zavrsimo. U kom si delu grada? Pusti mi neki telefon na PM da te okrenem.

Posto je pokusaj sa Miroslavom propao zato sto njegov PS2 nece da cita CD potraga i dalje traje. Znaci pored toga sto vas ps2 ima chip potrebno je i da cita diskove :d .

Ja se zahvaljujem Miroslavu na trudu i utosenom vremenu, covek je pravi "laf" !!! :smash:

Ajmo ljudi, skoro nemoguce da se niko ne javi. Dosta pregleda teme.

Cela procedura ne traje vishe od par minuta.

Potrebno je da imate Sony PS2 sa chipom, malo dobre volje i tih par minuta.

:wave:

Poslednja izmena:
E ovako, posle bezuspesnih pokusaja da se uradi mod zakljuceno je sledece. Mod nece da radi na novijim verzijama sony-a.
Ako se neko javi sa "debeljkom" to je jedina ne probana varijanta i verovatno poslednja sansa(posle toga odustajem i sony ide u ormar zauvek :D).

Znaci potreban je "debeljko" PS2 sa chipom.

Zahvaljujem se userima Pilac, Fidel, Va_milos na pomoci . :Klanjanje

Poslednja izmena:
Treba mi info, koliko kosta chipovanje ps2?

Isto se ja i pitam, cak sam postavio i temu na forumu, ali izgleda da niko ne zna... :)

Mislim da je negde oko 50ak evra... Znam da to rade u radnji u YUBC centru, ali verovatno ima gde hoces...

ps2 softmod uspesno odradjen

E ovako, konacno sam uspeo u nameri da modujem ps2. :banana: U koliko imate sve potrebne stvari (jedan iso i jedan program ukupne velicine 4mb) mod je moguc i radi provereno. Sve ispada skoro dzabe, i odlicna je varijanta za sve koji ne zele da daju lovu za chipovanje, koje je i dalje skupo.

Ukoliko nekog zanima kako da uradi softmod i ako se moderatori slazu ja cu napraviti mini uputsvo za mod. Veoma je prost mod, pored dva programa potreban vam je i cd i memorijska kartica.

Zahvaljujem se jos jednom svima koji su ucestvovali u modovanju i pokusajima istog. Posebna zahvalnica za usera Vampirbg.

cheers

Jedva cekam tvoje upustvo!

Ne znam kako ovo treba da protumacim? Ja zelim da pomognem nekome ako je potrebno. Ljudi na forumu 1000x pitaju kako da overklokuju sistem ili kako da nameste tvout na grafickoj kartici pa stvarno ne vidim mesta za ovakvo ponasanje. Nisam rekao da sam izmislio toplu vodu. Kome treba pomoc ja sam na raspolaganju.
Chip kosta oko 40-50e a ovo jedan cd i malo vremena. Ovih dana sam kontaktirao dosta usera koji imaju ps2 i niko od njih nije ni cuo za nesto ovako tako da ima ljudi kojima je to dobrodoslo.

Ma to nema veze sa tvojim postom, vec iskljuchivo sa mikulicevim. Svaki drugi post mu je potpuno besmislen, a ovaj je najjachi od svih, ko neka devojchica da je napisala :)

Ti pishi tutorial slobodno, ne moze to niko da ti zabrani, ovde se prichaju mnogo ozbiljnije stvari u vezi piraterije.

Kasno sam video, mogao sam ja da ti odradim to. Ja sam odradio soft-mod pre nekoliko meseci iako mi je "debeljko" chipovan i sad pokrecem SMS player sa memory card-a, jako zgodna stvar.

Da li je moguce pomocu ovog moda ucitati igru sa usb hdd-a na ps2 kojem je crkao laser i nema modchip?

E ovako, konacno sam uspeo u nameri da modujem ps2. :banana: U koliko imate sve potrebne stvari (jedan iso i jedan program ukupne velicine 4mb) mod je moguc i radi provereno. Sve ispada skoro dzabe, i odlicna je varijanta za sve koji ne zele da daju lovu za chipovanje, koje je i dalje skupo.

Ukoliko nekog zanima kako da uradi softmod i ako se moderatori slazu ja cu napraviti mini uputsvo za mod. Veoma je prost mod, pored dva programa potreban vam je i cd i memorijska kartica.
cheers

Koliko ja znam, softmod nije moguć na SCPH-90004 datecode 8c i novijim, na drugim bi trebalo raditi.
To su nove slim konzole, sa izmjenjenim biosom, imam je ja:(. Dobio sam je gratis uz ADSL ugovor na 2 godine i razmisljam dali ugraditi chip ili je prodati.
Ja bi svakako volio vidjeti to uputstvo ovdje (mada nisam siguran da je u okviru dozvoljenog na benchu), nekom bi pomoglo. :wave:

Da li je moguce pomocu ovog moda ucitati igru sa usb hdd-a na ps2 kojem je crkao laser i nema modchip?

Moguce je ali ne rade sve igre, a one koje rade imaju problema sa video fajlovima koji zbog velikog bitrate-a ne mogu da prodju kroz USB 1.1 bez seckanja.
Spisak igara koje rade su ovde, poslednja kolona u tabeli.

Moguce je ali ne rade sve igre, a one koje rade imaju problema sa video fajlovima koji zbog velikog bitrate-a ne mogu da prodju kroz USB 1.1 bez seckanja.
Spisak igara koje rade su ovde, poslednja kolona u tabeli.

Ma bolje ista nego nista.
Konzola je iz 30004 serije i skuplja prasinu godinama.

Poslednja izmena:
Ovako:
Potrebno je
1. Iso Free Mcboot
2. Memorijska kartica za sony ps2
3. Chipovani ps2(ja sam uradio mod na "debeljku")
4. ESR Disc Patcher GUI

Kada skinete Free Mcboot narezete ga na cd, to je iso file (2mb), znaci rezete ga kao image preuzmite ga sa ove adrese: http://rapidshare.com/files/249132613/FreE_MCBOOT.rar.html
Ubacite taj cd i vashu memorijsku u chipovani ps2 i startujete konzolu. Trebalo bi da se pojavi "free Mcboot" logo zatim kao neki menu. U tom meniju prvo birate "Format MC" zatim idete na prvu stavku "Normal instal". Sacekate jedno 60ak sekundi i program je instaliran na memorijskoj kartici.
Evo slike kako bi trebalo da izgleda taj menu: http://bootleg.sksapps.com/tutorials/FMCBv1.8/gui.jpg
To bi bilo to sto se instalacije programa tice. Ne treba vam vishe chipovani ps2.

Sledeci korak je da patcujete iso neke igre. Za to cete koristiti "ESR Disc Patcher" koji se nalazi u atachmentu (200kb). Pokrenete program idete na "patch" pronadjete iso backup i u istoj sekundi odradi posao (bukvalno 1 sekunda). Narezete "backup" na dvd.
Sada imate sve potrebno. Ubacite karticu u vash ps2 i i pripremnjeni dvd i startujete konzolu. Pojavice se menu iz koga birate "ESR" http://home.comcast.net/~jnabk3/1.7/install/sony_menu.JPG . Posle toga sacekajte malo i igra bi trebalo da se startuje.
Menu koji se meni pojavljuje je malo drugaciji i bira se stavka "lanch app" tako da moze i tako da bude, da se ne zbunite.

Ja sam imao problema sa instaliranjem mcboota na karticu na slim konzolama. E sada da li je do konzola ili je do iso file-a(kasnije sam sam napravio iso mcboot, to je ovaj koji sam okacio) to ne znam. Tako da bi najbolje bilo da nadjete chipovanog "debeljka" da bi ste instalirali bez problema. Vrlo je moguce da ce ovaj novi iso raditi i na slimovima, samo neko da potvrdi.

Kao sto je vec ovde receno na novijim generacijama mod nije moguc. To je informacija sa neta, nije proverena sa moje strane.

Uputvsto sam napravio uz pomoc ovog linka: http://www.emuglx.net/editorials-ps2-mod.php
Slike sam preuzeo sa googla.

Mnogo je nezgodno to shto svaki iso mora da se patchuje ponovo i da se reze, shta ce onaj ko ima PS2 godinama sa 500 diskova :)

Poslednja izmena:
Mnogo je nezgodno to shto svaki iso mora da se patchuje ponovo i da se reze, shta ce onaj ko ima PS2 godinama sa 500 diskova :)

Taj koji ima 500 diskova ima i chip :D.
U pravu si jeste nezgodno, ali opet mnogo isplatljivije nego ugradnja chipa. Meni npr. je ovo trebalo samo za pes2009, da se ne guramo pored kompa kada se skupimo za ligu. Mnogo je udobnije u dnevnoj, na garnituri pred velikim tv-om. Ne verujem da cu bilo sta drugo da igram, eventualno neka voznja, mada cisto sumnjam.

Ja totalno zaboravio da je ovo zbog ljudi koji nemaju chip uopshte, vec sam gledao iz ugla jednostavnijeg pokretanja igara sa HDDa :) Sa ovim bi HDDloader mogao da ide na karticu i sve automatski i mnogo brze da se pokrece.

veruj mi onda je jetinije dati lovu za cipovanje konzole i nemas toliko razmisljanja oko ovoga ili onoga!

nemorate da radite cipovanje bas u nekim servisima ima ljudi koji to rade kod kuce, pokusajte preko oglasa. neverujem da bas niko u celoj srbiji neradi ovo kod sebe kuci za jeftiniju lovu, garant negde ima neko ko to radi?

Poslednja izmena:
Uspesno sam odradio mod na slim konzoli serije 70004.
Posle sam karticu ubacio u "Debeljka" i Usb Advance radi bez problema.

Ima li neko ko bi mi pomogao sa soft modom?
Tj da mi formatira mem. card!!!
Iz Bga sam, Cukarica...

ozivljanje teme

Da li mozes da obnovis link sa rapid share posto ne radi
i da li se ovo moze staviti na memory card koja nije original vec one veceg kapaciteta od 32 mb ili 64 i da li ce raditi na slim CSPH-75003

Vrh Dno