Šta je novo?

kuler radi kao lud

wickedbros

Cenjen
Učlanjen(a)
15.05.2009
Poena
154
ljudi pomagajte, imam graficku msi rx 3870 512h-b 256 bit ddr4 oc edition. ranije je kuler radio brze samo kod zahtevnijih igrica, a u zadnjih par nedelja na svakih par minuta ubrzava jer graficka nekim cudom u stanju mirovanja i dok sam na netu kao sada dostize temperaturu od 50 cak i 60 stepeni. na nekim forumima sam procitao da se i kod drugih ljudi isto desava ali koji je razlog to neznam ? moja konfiguracija je u potpisu :wall:

Sta mislis da li visoke spoljasnje temperature imaju uticaja na tu pojavu?
Ja mislim da imaju, kod mene su u proseku sve temperature vece za oko 10C u odnosu na period od pre mesec dana.

Moj kolega je ima slican problem cak me je i ubedjivao da mu cooler na kartici duva u nazad :smash:
Problem je resio kada je skinuo oklop hladnjaka i ocistio pera koja su se napunila prasinom. Verovatno bi se to moglo resisti i kompresorom.

ali sve ostale komponente su hladne, na procesoru je temperatura 26c, na ploci 32, kuciste je prostrano, imam 2x9cm kulera na stranici koji uduvavaju vazduh, jedan od 8cm od napred i jedan od 12 cm pozadi koji izvlaci topao vazduh. hard diskovi se skoro uopste ne greju, cistio sam prasinu nedavno

Moj kolega je ima slican problem cak me je i ubedjivao da mu cooler na kartici duva u nazad :smash:
Problem je resio kada je skinuo oklop hladnjaka i ocistio pera koja su se napunila prasinom. Verovatno bi se to moglo resisti i kompresorom.
pregledao sam peraja na kuleru i nemaju sloj koji bi im otezavao rad ali su polozena uspravno, a ne kao kod ostalih kulera

da li da menjam kuler na njoj i izgubim garanciju, negde sam citao da moze da se flesuje bios sa nekim fan fixom koji kao regulise brzinu kulera ali ga nisam nasao nigde

ali sve ostale komponente su hladne, na procesoru je temperatura 26c, na ploci 32, kuciste je prostrano, imam 2x9cm kulera na stranici koji uduvavaju vazduh, jedan od 8cm od napred i jedan od 12 cm pozadi koji izvlaci topao vazduh. hard diskovi se skoro uopste ne greju, cistio sam prasinu nedavno

Mozes samo da sanjas tu temperaturu procesora. Jedino ako ti je u sobi 16C.
Izduvaj kompresorom prasinu, promeni pastu, malo bolje regulisi obrtaje (potrudi se, koristi search, ima negde tema)... ako ne pomogne onda menjaj cooler. Nije sad da je neka karta pa da se brines za garanciju, ne vredi ni 50e.

Ako ima stock turbina kuler to nije nista cudno, sigurno da se kuler cuje zbog povecanja spoljne temperature jer sada mora da ladi i sa brzim obrtajima, ja sam sa stock kulerom izdrzao samo mesec dana upravo zbog tog huk zvuka, odma sam pazario Zalmana i zamenio, milina i tisina...

Pogledao si i sam kuler, tamo gde prolazi vazduh potisnut ventilatorom? Da nija sakupio u 'tunelu' malo više prašine?

vukasine izgleda da je to bio problem, skinuo sam je ponovo, ocistio i usisao koliko je moglo ali je stvarno bilo malo vise prasine ispred hladnjaka. sad prede kao macka i temperatura je od 36c do 38c u stanju mirovanja dok se ranije dizala do 50c odmah po startovanju sistema. hvala vam puno momci na trudu i pomoci :wave:

Nazad
Vrh Dno