Šta je novo?

3G, GPRS, WIFI u Crnoj Gori?

LuxoR

Čuven
Učlanjen(a)
20.01.2002
Poena
619
Sredinom jula idem u CG na dobre 3 nedelje i biće mi veoma potreban komp sa internetom. Kako idem u jedno mesto koje je "vukohlebina" (negde između Bara i Ulcinja) interesuje me koja mi je varijanta najpovoljnija za pristup internetu ?

Kakvo je stanje sa ovim MTS i Telenor internetom (oni "priključci" što se preko USBa ide na net) to znam nekoliko ljudi koji ovde koriste jer dosta putuju i veoma su zadovoljni ali kako je to kada je u roamingu ? Znam da je MTS imao neke varijante sa Crnom Gorom jer valjda on i tamo provajder ...

ne bih da me deru a biće mi fino potreban net ... ili je bolja varijanta tamo da uzmem taj uređaj ne znam kakve su tamo cene ...

gledaj da uzmes neki gprs modem u cg, trebalo bi da ih ima promonte, mnogo ce te jeftinije izaci neko data roaming :)

super ! hvala !

Ako je dozvoljeno pričati ovde o tome imam još jedno pitanje: koji provajder i koji paket je najbolji (najjeftiniji) za razgovore sa Srbijom ? (Sad sam kod njih video neki "Turistički paket" gde koliko kapiram su iste cene za razgovor sa Srbijom kao i kod njih u lokalu .. da li je to ok ili ima nekih boljih)
:wave:

GPRS internet

Sredinom jula idem u CG na dobre 3 nedelje i biće mi veoma potreban komp sa internetom. Kako idem u jedno mesto koje je "vukohlebina" (negde između Bara i Ulcinja) interesuje me koja mi je varijanta najpovoljnija za pristup internetu ?

Kakvo je stanje sa ovim MTS i Telenor internetom (oni "priključci" što se preko USBa ide na net) to znam nekoliko ljudi koji ovde koriste jer dosta putuju i veoma su zadovoljni ali kako je to kada je u roamingu ? Znam da je MTS imao neke varijante sa Crnom Gorom jer valjda on i tamo provajder ...

ne bih da me deru a biće mi fino potreban net ... ili je bolja varijanta tamo da uzmem taj uređaj ne znam kakve su tamo cene ...

Moja je preporuka da, ako imate telefon koji podržava GPRS, uzmete najnormalniju M:tel (+382 68 *) karticu u Crnoj Gori. Po podešavanju parametra telefona, i dial up konekcije na računaru, loguje se trenutno, brzina je preko 115 MB/s. Cena za 50 MB protoka je 5 €, za 300 MB 10 € a za 2 GB 20 €, i važi mesec dana od aktivacije paketa. Isti telefon sa istom karticom može da se istovremeno koristi i za telefoniranje.

Druga varijanta je modem za 29 € + data kartica u mreži +382 67. Cene su slične, ali je rok 3 meseca, i naravno, nema telefoniranja.

Poslednja izmena:
brzina je preko 115 MB/s.

kamo lepo sretje... :)

btw, jeste mtel povoljniji, al nisam koristio, promonte radi savrseno... ako i mtel radi tako ( znajuci kakav je ovde, iskreno, ne verujem) onda je svakako bolje resenje... :)

Poslednja izmena:
Prošle godine (jul mesec) m-tel je može se reći radio solidno, ali realne brzine su bile vrlo relativne. Doduše možda zavisi i od mikrolokacije. U svakom slučaju brzina je dosta oscilovala tokom dana. Probao sam i ProMonte, možda je bilo za nijansu bolje.

Da li ovaj ProMonte Bilo Gdje modem radi i pod Linuxom, obzirom da tamo piše da je za rad neophodno Windows 2000/XP Home /XP Pro/Vista ili MAC OS, a da slična skalamerija koju u ponudi ima naš telekom radi pod Linuxom?

^ Pa i telenor ima USB 3G modemčić koji radi pod Linuxom (gledao gana Windu pod Ubuntuom).

Nazad
Vrh Dno