Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Posto mi je ponestalo ideja vezanih za flesovanje konzole, odlucih da se registrujem na Benchmark forum, pa ako mi ovde (i na xboxscene) niko ne da odgovor, da batalim celu operaciju, mada se nadam da ce se ipak pronaci resenje.

Dakle, imam Xbox 360, Falcon varijanta, kupljen pre negde godinu dana. Ima BenQ VAD6038 citac i flesovan je sa iXtreme 1.4 (bar su mi tako rekli kad sam ga uzimao).

A racunar je C2D E7200, P5KSE/EPU (sa P35 cipsetom, odnosno, ICH9 juznim mostom).

Nemam via SATA kontroler koji svi pominju, koji bi verovatno resio problem. Ako neko zna gde ima da se kupi, javite, i to mi odgovara.

Dakle, skinuo sam "360 USB modification drive 1.6". Pronasao sam koja je adresa SATA porta i resetovao racunar. Procitao sam da treba negde da podesim SATA mod na "Legacy" u BIOS-u, medjutim, te opcije nema. Jedino postoji "SATA configuration". Kad ovu opciju stavim na "Compatable", u BIOS-u mi se pojavi DVD, kao stavka sa natpisom "PBDS VAD6038-64".

Sistem se podigne sa USB-a, ja ukucam port, ime proizvodjaca citaca, preskocim COM port, jer nemam Lite-ON i dodjem do dela kad mi program ispise "MTK Vendor Info Failed!". Tad me pita da li hoce da PC salje neku informaciju sve dok citac ne odgovori. Ja potvrdim, iskljucim i ukljucim 5 sekundi kasnije BenQ, ali se nista ne desava, sem sto mi se pod "Status" menjaju vrednosti "D1" i "51".

Probao sam i JungleFlasher. Instalirao sam drajvere koji dodju u program, pojavi mi se stavka u Device manager-u, a u samom programu kao da prepozna drajv, ali ne bas, jer mi u "Drive properties" odeljku stoji popunjeno polje "Vendor" i "Name", ali su "F/W rev" i "Reserved" prazna.

Pre svega sam se odlucio da sam flesujem, jer su se 1.51 i 1.6 iXtreme pojavile u razmaku od par meseci, a i nove igre ne rade sa starim, pa ako vec moram cesce da flesujem, bar mogu sam da probam to da odradim.

Hvala unapred, nadam se da nisam ugusio duzinom poruke, ali sam se trudio da sto detaljnije obrazlozim problem.

Pozzz.. Nikada do sada nisam kacio X na net, pa me zanima sledece..
Konzola je flesovana naravno :d.. Cega treba da se pridrzavam da ne popijem ban? Znam naravno za pirate ako cepam.. Da li sa flesovanom konzolom mogu da igram originale da me ne banuju? Da li mogu da s****m ovaj flesh npr. ako skinem update? Ukratko.. Da li ako napravim account i samo npr. skidam demoe, ne treba da strahujem od bana? To samo vazi za ako cepam pirate?? Poooozz...

Pazi samo da ne igraš igre koje se nisu pojavile još u prodaji i sve će biti cool ;)

Hvala ljudi.. Sto se tice kopija, skunuo sam XDVDMulleter Beta 10.. Googlao sam malo i da li moze neko da mi u par redova malo vise pojasni stealthovanje? Razumeo sam bolji deo na youtube-u.. Ako nekog ne mrzi ukratko.. Pozzz.

Hvala ljudi.. Sto se tice kopija, skunuo sam XDVDMulleter Beta 10.. Googlao sam malo i da li moze neko da mi u par redova malo vise pojasni stealthovanje? Razumeo sam bolji deo na youtube-u.. Ako nekog ne mrzi ukratko.. Pozzz.

Па у принципу, с XDVDMulleter-ом немаш шта да експериментишеш. Само учиташ фајл који си скинуо (чини ми се да тражи .iso, не .dvd), кликнеш на "Next", он скенира имиџ и прикаже ти информације о диску. Све што сам ја до сада скидао је било добро у старту, нисам морао да стављам stealth patch. А да би било све ОК, треба да сва поља у десном делу прозора буду чекирана (под iXtreme compatability). Исто, под "Region" треба да ти стоји чекирана Европа.

Е сад, XDVDMulleter је мало застарео, пошто се не развија више (чуо сам да аутор није више жив), тако да ти препоручујем abgx. Не знам која је најновија верзија, изгуглај, ја имам 1.0, чини ми се. Ни он није уопште компликован за коришћење, куцај "abgx tutorial" у Гуглу, већ први линк је екстремно детаљан и сликовит.

Da citiram Sir Olivera: Cena prava sitnica :D

Овако како је приказано испада да ради без додатног хардвера. Једино што делује као моће је комбинација добре камере и софтвера.
Узгред мислим да ово нема шансе да им проради како треба.

Poslednja izmena:
Dok se najavljuju igre za treba reci da je za ljubitelje JRPG igara izasla prava poslastica i to u PAL varijant = Star Ocean The Last Hope.

A da izasao i Prototype.

Poslednja izmena:
Dobar je Star Ocean. I radi mi na iextreme 1.51. :)

Izgleda da mi sve 3rd wave igre rade, bez problema.

Pa zato shto i rade sa 1.51+ :) Nece na 1.50...

Star Ocean moras da patchujes tj da izbacis Wave3 ali onda kada se logujes na Live imas mnogo vecu sansu da popijes ban nego sa stealth-om
Ovo naravno vazi za 1.4 i 1.5 iXtreme

Е, сад ми није ништа јасно... Пробао сам Virtua tennis 2009, за који у nfo фајлу пише да тражи 1.51+ iXtreme и ради ми најнормалније. Како се уопште манифестује тај Wave 3 проблем? Нисам ништа модификовао, abgx каже да је имиџ добар...

Али, ја конзолу имам скоро годину дана, а 1.51 је изашао пре пар месеци, колико знам...

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/HluWsMlfj68&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/HluWsMlfj68&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

OMFG!!

Sta je ovde OMFG? Unapred pripremljen i skriptovan demo, sto nisu izbacili ovaj demo da ga svako proba na E3 nego samo ova Claire sa glupim engleskim akcentom? Mozda zato sto onda ne bi imali kontrolu sta bi neko mogao da pokusa sa Milom.

Hocu li sa natalom moci da igram gears, cod4 sa punom preciznoscu, PES, NBA, platforme, voznje, ali da imam force feedback itd? Hmmm, meni je ovo valjalo samo za one kvizove i za kontrolu NXE-a mada bi mi i to dosadilo u rekordnom roku. Ne vidim nacin kako bih ovo mogao da koristim za standarne igre, koje vec godinama igram sa joypadom.

Poenta je da i kod sony-a i ms-a ovi potezi deluju isforsirano i nakalemljeno, kod Wii-a je ma koliko bio precizan ili ne ovakav nacin kontrole bio od pocetka na sistemu i sve igre su ga koristile, kod ovih drugih je trebalo da prodje nekoliko godina da bi oni uradili nesto kao odgovor na Wii, s tim sto ce kod njih sitaucija biti takva da ce morati da podrzavaju DVA nacina kontrole, postojace DVA tipa igara, Natal ce biti dodatni trosak za vlasnika konzole, dakle situacija koja ne deluje jedinstveno i kao celina. Druga bi stvar bila da je MS rekao "natal nacin kontrole postaje jedini standardni nacin kontrole i sve nove igre ce imati full podrsku za njega a stari joypad cemo izbaciti iz upotrebe za sve nove igre" To bi vec bilo nesto novo i drugacije ali ne vidim nacin kako bi to u praksi uradili sa ovakvim nacinom kontrole gde sistem cita pokrete tela. Sa druge strane onaj sonijev "dildo" moze da se implementira i u hardcore igre koje i danas igramo i cak i da obogati ugodjaj igranja u odnosu na dualshock ili sixaxis a ne samo za kvizove i druge casual igre koje je ms u onoj reklami predstavio.

Znaci,

project natal - novo i inovativno ali neupotrebljivo na globalnom nivou, mamipara
sonijev dildo - nista novo i vec vidjeno na drugoj konzoli ali upotrebljivo globalno za sve namene

Zakljucak - ipak vi meni ostavite stari dobri joypad, ni jedno motion resenje kontrole me ne zanima :) Mozda ga jednog dana zameni telepatski nacin kontrole, tad cu vec razmisliti.

Ovo je samo lepo izreklamirani PS2 eyetoy, zar je neko mislio da ce Microsoft stvarno da napravi neshto nevidjeno ? :) Kao i za sve ostalo, i ovo su uradili zato shto vide da neko drugi mlati pare pa je lakshe/brze tako nego da izmisle sami neshto...

Sta je ovde OMFG? Unapred pripremljen i skriptovan demo, sto nisu izbacili ovaj demo da ga svako proba na E3 nego samo ova Claire sa glupim engleskim akcentom? Mozda zato sto onda ne bi imali kontrolu sta bi neko mogao da pokusa sa Milom.

Dali su novinarima da isprobaju, ali samo na kašičicu :)

^ A izvini, ovde je grafika mnogo bolja...

Forza 3 ... lepo
custom1244640214543fm3e.jpg

custom1244640150721fm3e.jpg

custom1244640225085fm3e.jpg

custom1244640139350fm3e.jpg

custom1244640162192fm3e.jpg

custom1244640190389fm3e.jpg

Poslednja izmena:
Ako ne ubace podrsku za G25, sta mi vredi. Ne razumem i sami znaju da su oni MS Xbox volani male bebe za G25 i da 95% ljudi koji koji vole GT i Forza tip igra imaju ili ce uzeti G25.
Napraviti odlicnu fiziku sa odlicnom grafikom i ostaviti da se igra na joypad ? Ja bi igrao i Race Pro ali ne ide na joystick.

Nadam se da mozda i podrze G25, mada ce pre smisliti neki svoj volan exluzivno, sto ce odbiti 40% korisnika.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno