Šta je novo?

Graficka za windows 7

Bad Habbit

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2005
Poena
390
Trenutno u racunaru imam graficku GeForce mx440 AGP sa 64 mb memorije. Hteo sam da instaliram windows 7, za koji je minimal requirements Support for DirectX 9 graphics with 128MB of memory.

Zato sam odlucio da zamenim graficku.

Mozete li da mi preporucite neku graficku koja bi ispunjavala gore navedene uslove, a koja bi bila sto jeftinija?

Ček, da li ti se i ostatak mašine poklapa sa grafičkom ili je to bilo samo nešto privremeno, pošto u prvom slučaju bolje zaobiđi instalaciju bilo čega što nije XP ili Linux. Što se tiče same grafičke novu AGP ti se ne isplati kupovati pošto ima malo modela i drže cenu. Za neku preporuku bi stvarno morao znati ostatak mašine.

Poklapa se ostatak masine. Imam 3 gb rama, imam barthon na 2800, imam hdd od 160 gb, samo me graficka "kolje", posto sam gledao minimal requirements i tamo pise da zahteva podrsku za directx 9 i minimum 128 mb memorije, a ja imam 64 mb. U medjuvremenu sam dobio pomudu za zamenu graficke uz doplatu za asus 6200 128mb silent AGP. Jel bi onda zavrsila posao? Pise da podrzava dx 9.

Nema se para, a i ovaj covek hoce da zameni za moju, uz doplatu. Pise da ima podrsku za dx 9, a ima i 128 mb memorije, sto je minimal requirement za windows 7, sto se grafike tice, tako da mislim da ce mi to zavrsit posao. Inace radi o caletovom kompjuteru koji radi uglavnom u office okruzenju, tako da mislim da ce mi ovo zavrsiti posao.

Predlazem ti nVidia 7300GT, 10000% je kompatibilna - a i za AGP nemas veliki izbor! Ako nisi pri keshu bolje ti je pricekati malo... Cak i ako ti nekad padne na pamet da odigras neku igru, uz ovu graficku ce ti to poci za rukom... Kupovinom te graficke koja je verovatno MX4000, neces dobiti nikakvo poboljsanje... Imao sam 7300GT i radio je cak i UT3 ( skoro sam je promenio:) ) Ako si tanak sa keshom uzmi FX5200 - i ona bi mogla da te posluzi...!

Pogledaj ovo:
http://www.ascom.co.rs/graficke_karte.html

Kupio sam 6200. Videcu sutra da li ce moci 7 da se instalira sa njom. Nadam se moze, posto ima drajver za Vistu. Ako moze Vista mora da moze i 7, jer je 7 manje zahtevan od Viste.

Nazad
Vrh Dno