Šta je novo?

Pomoc! 2900gt na ms 400w

Ja bih probao u svakom slučaju.

Svojevremeno neko mi reče da barton 2500+ oc na 3200+ 2gb rama i 9700pro neće raditi na 300w kinezu, ali radilo je skoro dve godine, posle sam rasprodao. A sve komponente su bile veliki potrošači.

Ja sam rekao sta meni radi na ms 400w vec neko vreme... Neka proba covek, ja sam bio optimista i nista se nije desilo, sve radi odlicno.:D:p Da kucnem u drvo!:wall:

Imam jedan MS 400W, ali ne bih isprobavao tvoju ideju (da sam na tvom mestu). Dobar odnos cena-kvalitet trenutno imaju napajanja Hipro (OEM proizvođač za Cooler Master),proveri..

Ja sam rekao sta meni radi na ms 400w vec neko vreme... Neka proba covek, ja sam bio optimista i nista se nije desilo, sve radi odlicno.:D:p Da kucnem u drvo!:wall:

Na ovom mom je bilo prikaceno:
Intel Pentium 640 3.2ghz
2gb ddr1
msi 3850 oc 256mb 256bit,radila klokovana!
120gb sata
dvd rw
i jos par kulera po kucistu...

demn rajt !

ova leva intel konfa iz potpisa mog, je radila na MS Ind 400w platinum
sa 100% stabilnim naponima.

Kad sam nabavio LCpower , iz zezanja sam dao oglas i istog dana se javio lik
koji valja kompjutere / neki sa autokomande / i kupio ga za 20e.

Po njegovim recima najpouzdanija napajanja. MS kix ass :p !

demn rajt !

ova leva intel konfa iz potpisa mog, je radila na MS Ind 400w platinum
sa 100% stabilnim naponima.

Kad sam nabavio LCpower , iz zezanja sam dao oglas i istog dana se javio lik
koji valja kompjutere / neki sa autokomande / i kupio ga za 20e.

Po njegovim recima najpouzdanija napajanja. MS kix ass :p !

:zgran: Svaka roba ima svog kupca.:d Pa to napajanje novo kosta manje od 20e.

MS Ind. se znatno popravio sa novim serijama, tako kazu serviseri... Jako retko se vracaju masina na reklamaciju a da napajanje bude uzrok. Verovatno je to jos uvek daleko od deklarisane snage ali opet je bolje od codegen i slicnih.

Preskupo. Za te pare imas da biras 4670, puno manje trosi a tu je negde sa performansama.

Nije tu negde nego je 4670 dosta iznad po performansama.

2900gt ima 240 stream procesora, da ne pricam da 4670 ima 320 i to unapredjenih sa mnogo boljom AA AF implementacijom.

Nije tu negde nego je 4670 dosta iznad po performansama.

2900gt ima 240 stream procesora, da ne pricam da 4670 ima 320 i to unapredjenih sa mnogo boljom AA AF implementacijom.

To nemože tako da se poredi, 2900gt je derivat 2900xtx, to je sasvim drugačija arhitektura i različitio se ponaša od igre do igre. Za razliku od hd4670 ovo je 256bitna kartica , sa brzim klokovima i odlično se i OCuje, Po performansama je bliska HD3850 256mb, razlikuje se od igre do igre. Znači u prevodu , tu su negde, ali se različito ponašaju zbog različiti arhitekture.

To nemože tako da se poredi, 2900gt je derivat 2900xtx, to je sasvim drugačija arhitektura i različitio se ponaša od igre do igre. Za razliku od hd4670 ovo je 256bitna kartica , sa brzim klokovima i odlično se i OCuje, Po performansama je bliska HD3850 256mb, razlikuje se od igre do igre. Znači u prevodu , tu su negde, ali se različito ponašaju zbog različiti arhitekture.

Mislis derivat 2900xt?

Malo si se zezno nit je to sasvim drugacija arhitektura vec naprotiv, niti 2900gt moze da pridje 3850-ici.

Dok je npr 4670 jos efikasniji i od 3850 iako ima 128bit magistralu (naspram 256bit kod 3850), jer uspeva da dostigne pa nekad i prestigne 3850.

Dakle kod 2900gt nije odnos 240:320, vec je razlika jos i veca u korist 4670 (zbog naprednije i efikasnije arhitekture).

Uh nadam se da sam bio jasan.

Ne, :type:mislim na Sapphire 2900xtx http://xbitlabs.com/news/video/display/20070520232515.html Samo je Sapphire prodavao 2900gt i one su bili restlovi napred navedene kartice i pojavili su se u isto vreme i bez najave. Ne poznaješ dobro performanse 2900čipa, istina je za optimizaciju AA i AS kod kasnijih čipova, ali to ne igra u ovoj priči, kad ni jedna od pomenutih kartica nije za igranje sa ovim opcijama u višim rezolucijama. Jednostavno nije kao što pišeš, jako su približne performanse, lično sam se uverio.

Ne znam da li si upoznat ali 2900xtx nikad nije postojao, vec samo XT varijanta. No svejedno i da se pojavio, kao sto nije, to bi bio isti cip sa samo malo razlicitim klokovima memorije,te nije uopste bitno od kojeg je derivat 2900gt.

Druga stvar, ne znam u sta si se ti licno uverio, ali testovi govore drugacije. 240 Stream procesora ne moze biti ni priblizno isto kao 320, i to da ne spominjem dodavanje TMU jedinica u 4000 seriji.

Evo ti cist odnos izmedju 3850 i 2900xt od kojeg je napravljen 2900gt koji uzgred ima 2x uzu magistralu kao i 25% stream procesora manje od starijeg 2900xt.

0,1425,sz=1&i=174101,00.gif

A ovde imas test gde 4670 je ili brza ili ista kao 3850.

http://hothardware.com/Articles/ATI-Radeon-HD-4670-Redefining-The-Mainstream/?page=5

Vidim da si propustio neke stvari, eto testova pa se uveri i sam.

Evo jos jedan igrac 3dmark-a, do kojeg si nivoa stigao?

4670 je brza od 3850 jedino sa ukljucenim AA. 3870 je die-shrink od 2900xt sa uzom magistralom, dakle nesto je minimalno sporija od nje. 3850 je u rangu 2900pro (na koju sam ja prvobitno mislio ali nije bitno). Na 2900gt naravno da utice to sto ima 240 shadera i u zavisnosti od igre do igre moze biti razlika i 20% u korist 4670. Ali to je nebitnih 20% jer novije igre podjednako lose rade, svejedno ti je da li radi sa 18 ili 12fps kada je jednako neigrivo. Poenta je bila cena, da je mogao jeftino dobiti, zasto da ne. S obzirom na njegovu rezoluciju, da je karta bila jeftina, za male pare bi mogao izdrzati neki period. Posto je cena bila takva kakva je, preporucio sam 4670.

Poslednja izmena:
Evo jos jedan igrac 3dmark-a, do kojeg si nivoa stigao?

4670 je brza od 3850 jedino sa ukljucenim AA. 3870 je die-shrink od 2900xt sa uzom magistralom, dakle nesto je minimalno sporija od nje. 3850 je u rangu 2900pro (na koju sam ja prvobitno mislio ali nije bitno). Na 2900gt naravno da utice to sto ima 240 shadera i u zavisnosti od igre do igre moze biti razlika i 20% u korist 4670. Ali to je nebitnih 20% jer novije igre podjednako lose rade, svejedno ti je da li radi sa 18 ili 12fps kada je jednako neigrivo. Poenta je bila cena, da je mogao jeftino dobiti, zasto da ne. S obzirom na njegovu rezoluciju, da je karta bila jeftina, za male pare bi mogao izdrzati neki period. Posto je cena bila takva kakva je, preporucio sam 4670.

ok slazem se sa svime sto si rekao, vidim da si u prvom postu pomesao gt sa pro verzijom te se tek sad kapiramo.

A sto se tice 3dmarka on je tu cisto za poredjenje, i slucajno je tu, inace ga takodje ne volim. ;)

ok slazem se sa svime sto si rekao, vidim da si u prvom postu pomesao gt sa pro verzijom te se tek sad kapiramo.

A sto se tice 3dmarka on je tu cisto za poredjenje, i slucajno je tu, inace ga takodje ne volim. ;)

Ma daj bre, kakav 3d mark06, pogledaj "overall score"
http://www.tomshardware.com/charts/...q3-2008/Sum-of-FPS-Benchmarks-Totals,795.html
Inače treba obratiti pažnju da govorimu o poređenju kartica sa 256mb , što itekako igra u ovoj situaciji. Znači ne može se napamet porediti, ja imam 2900gt i koristio sam 3850 256mb, (razlika oko 5/10%, što bi rekli ljudi nebitno, jer se ne vidi u gejmingu), ati 2900gt još uvek gura Grid na 720p sve na najvišim mogućim podešavanjima (pre neki dan probao, zvrji mi bezveze na polici, a i menjao grafičku zbog servisa). Znači, teško je to porediti proporcionalnim vrednosti (to je logično) ali ne šljaka u ovoj situaciji. Znači, sve je to tu negde hd4670/HD3850/2900gt , govorim o verziji sa 256mb, sa tim što znam pouzdano da Crysis npr. bolje radi što je grafička novija, što je verovatno posledica usavršavanja GPU i optimizacije drajvera:type:

Nazad
Vrh Dno