Šta je novo?

Problem M2N E PRegrevanje CPU 80 stepeni

emaremare

Uticajan
Učlanjen(a)
21.09.2007
Poena
1,725
Postavio sam ovde temu jer predpostavljam da je do ploce.

Ovako ploca je ASUS M2N E, a procesor 4800+ amd 64 x2
CPU nije overklokovan probavao sam i odustao. Ovako znaci komp se ugasi sam od sebe, prvo nisam znao sta je onda provalim da mi u Bious pise CPU 100 i kusur stepeni lepo otvorim kuciste stavim ruku coooler mlak. Drugar mi savetovao da flashujem bios sto sam sada i uradio ali nema vajde sada pise 80 stepeni a tek sam upalio komp. Znaci cpu se sigurno ne zagreva toliko, kada je bilo 100 stepeni skinuo sam kuler da nanesem pastu ponovo cpu nije bio vise 35-40 (moja procena) stepeni znaci mlak. Sta da radim o cemu se radi da li je neki memori tajming u pitanju i kako da resim ovu zavrzlamu ?????:wall:

Hvala unapred i izvinjavam se ako je ovo trebalo u deo za procesore ali mislim da plocha pogresno cita temp.

UPOMOC!!!!!!

Poslednja izmena:
Postavio sam ovde temu jer predpostavljam da je do ploce.

Ovako ploca je ASUS M2N E, a procesor 4800+ amd 64 x2
CPU nije overklokovan probavao sam i odustao. Ovako znaci komp se ugasi sam od sebe, prvo nisam znao sta je onda provalim da mi u Bious pise CPU 100 i kusur stepeni lepo otvorim kuciste stavim ruku coooler mlak. Drugar mi savetovao da flashujem bios sto sam sada i uradio ali nema vajde sada pise 80 stepeni a tek sam upalio komp. Znaci cpu se sigurno ne zagreva toliko, kada je bilo 100 stepeni skinuo sam kuler da nanesem pastu ponovo cpu nije bio vise 35-40 (moja procena) stepeni znaci mlak. Sta da radim o cemu se radi da li je neki memori tajming u pitanju i kako da resim ovu zavrzlamu ?????:wall:

Hvala unapred i izvinjavam se ako je ovo trebalo u deo za procesore ali mislim da plocha pogresno cita temp.

UPOMOC!!!!!!
Skini prvo program core temp ili real temp i proveri sa njim temp jezgra procesora!!!Ako su temp dobre i cooler lepo naleze na procesor i a ako ti brljavi senzor na ploci onda mozes da ugasis opciju u biosu Cpu temp warning...Tebi je verovatno na 100 stepeni podesena pa kada ti ploca ucita tu temp gasi ti komp da bi zastitla od pregrevanja!!!

Pa izgleda da nije senzor lud core temp mi pokazuje dok peglam gta 4 (narokao par explozija da ga poguram) core 1 - 81 stepen core 2 - 66. E sada da li je do nekih stelovanja u biosu ili da menjam cooler. Ja pre mislim da je kuler za menjanje. Sta mislite??? jer ipak ovo su takodje visoke temp zar ne

Sada sam ovo primetio meni ovo cudno

wtf.jpg

sta znaci ovo 13335.37 mhz

ko je ovde lud

Poslednja izmena:
pa s obzirom da igras GTA4 koji cepa procesor bas i nisu...Pokreni orthos par minuta i vidi koliko ce max da ti digne temp!!!Mozda i nije najbolji cooler ali zavrsava posao ako drzis proc na default-u...

Pa izgleda da nije senzor lud core temp mi pokazuje dok peglam gta 4 (narokao par explozija da ga poguram) core 1 - 81 stepen core 2 - 66. E sada da li je do nekih stelovanja u biosu ili da menjam cooler. Ja pre mislim da je kuler za menjanje. Sta mislite??? jer ipak ovo su takodje visoke temp zar ne

Sada sam ovo primetio meni ovo cudno

wtf.jpg

sta znaci ovo 13335.37 mhz

ko je ovde lud
To znaci da ti proc radi na 13335.37 mhz :banana::banana::banana:HAHAHAHA
bas je nesto zabrljavilo!!!

Normalno da je kuler mlak, kad ne naleze lepo na procesor, pa se temperatura ne prenosi kako treba 😉

Normalno da je kuler mlak, kad ne naleze lepo na procesor, pa se temperatura ne prenosi kako treba 😉

Pise u prvom postu lepo.

Skinuo sam kuler da ga namestim lepo te sam stavio prste na procesor i procesor uopste nije bio vreo nego mlak kao i kuler 😉

Pise u prvom postu lepo.

Skinuo sam kuler da ga namestim lepo te sam stavio prste na procesor i procesor uopste nije bio vreo nego mlak kao i kuler 😉
Pa ocigledno da ti brljavi senzor,jer core temp ti pokazuje ok temperature!!!Rekao sam ti vec,ugasi u biosu gasenje kompa kada ti dostigne odredjenju temp i problem resen!!!:wall::wall:

Bio kuler zamenio sa nekim x dreamom CM od 1000 din i radi normalno

@Kidence opcija gašenja na kritičnoj/zadatoj temp postoji s dobrim razlogom, a ti čoveka koji ima problem sa pregrevanjem savetuješ da je isključi?! Core Temp je odličan ali nije 100% merodavan jer se radi o Brisbane jezgru, pa kalkuliše vrednosti na osnovu offseta koji je neko u AMD-u proračunao. I da, razlika od 10°C među jezgrima sugeriše na loše naleganje hladnjaka 🙂

@emaremare skini noviji coretemp kad ti već brljavi sa očitavanjem brzine.

Nazad
Vrh Dno