Šta je novo?

satellite u400-12p, pomagajte razbicu ga!

oogabooga

Čuven
Učlanjen(a)
20.10.2003
Poena
690
stavio xp na njega, poskidao sve drajvere za xp sa sajta, i sve sljaka sem wireless-a.
prebacio na prekidac, diodica gori, skinuo i drajvere za intel wlan, atheros i realtek, ali nikako ne uspevam da dobijem wireless? predlog, resenje, plz, pomagajte!

thx

stavio xp na njega, poskidao sve drajvere za xp sa sajta, i sve sljaka sem wireless-a.
prebacio na prekidac, diodica gori, skinuo i drajvere za intel wlan, atheros i realtek, ali nikako ne uspevam da dobijem wireless? predlog, resenje, plz, pomagajte!

thx
Pa jel ti rade driver-i ili ne???Sta ti pokazuje u device manager-u???Nisi lepo objasnio,da li imas problem sa driver-ima ili sa kacenjem na wireless mrezu??

stoji zuti znak pitanja..instalirao sam sva 3 drivera
:(((((((((

@oogabooga
Ako ti u Device Menageru stoji znak pitanja, problem je gotovo sigurno do drivera (sistem ne prepoznaje uredjaj). Probaj da skines driver sa nekog drugog mesta, mozda driver na maticnom siteu nije ispravan.

Poslednja izmena:
Samo jedno pitanje za početak
Da li na laptop-u postoji možda prekidač za uključenje Wireless-a ?

@kepa, stefan065
Joj ljudi, sto ne citate pazljivo vec pisete odgovore napamet? Covek je lepo napisao da je ukljucio prekidac i da dioda svetli, kao i da ima znak pitanja u Device Menageru, sto znaci da problem nema veze ra router-om i sl.

Izvinjavam se biće da sam premoren stigao kući, pa da sam nešto i prevideo

Ne znam jel taj model ima ethernet prikljucak, al ako ima probaj se spojit kabelom na router i onda preko update drivera u device manageru stavi da trazi na netu i vidi hoce li ti naci ista i skini everest ili tako nesto da vidis tocno koju wireless karticu imas pa onda skini drivere rucno. I provjeri da nije mozda verzija drivera koja se kad dvaput kliknes na exe samo otpakira, a ne pokrene se setup, pa onda otidi tamo di si otpakirao i pokreni setup.

Poslednja izmena:
Ne znam jel taj model ima ethernet prikljucak, al ako ima probaj se spojit kabelom na router i onda preko update drivera u device manageru stavi da trazi na netu i vidi hoce li ti naci ista i skini everest ili tako nesto da vidis tocno koju wireless karticu imas pa onda skini drivere rucno. I provjeri da nije mozda verzija drivera koja se kad dvaput kliknes na exe samo otpakira, a ne pokrene se setup, pa onda otidi tamo di si otpakirao i pokreni setup.

slazem se sa tobom

U device manageru otvori uredjajo koji ne radi i u Details tabu pogledaj koji mu je hardware id
npr... PCI\VEN_xxxx&DEV_yyyy&itd

Pitaj google sta je VEN xxxx DEV yyyy i dobices informaciju koji je hw u pitanju.

@kepa, stefan065
Joj ljudi, sto ne citate pazljivo vec pisete odgovore napamet? Covek je lepo napisao da je ukljucio prekidac i da dioda svetli, kao i da ima znak pitanja u Device Menageru, sto znaci da problem nema veze ra router-om i sl.

Pa sta onda ima da se prica...driver-i!!!

@Stefan065

Vidi nemoj pogresno da me shvatis, vidim da si nov na forumu ali probaj da ili das odgovor koji vec neko nije dao ili bar procitaj sta je neko pisao pa onda odgovori, a ne da lupas odgovore ko pikado, nije to nacin za nabijanje post-ova.

@Stefan065

Vidi nemoj pogresno da me shvatis, vidim da si nov na forumu ali probaj da ili das odgovor koji vec neko nije dao ili bar procitaj sta je neko pisao pa onda odgovori, a ne da lupas odgovore ko pikado, nije to nacin za nabijanje post-ova.

"NOV" na "ovom" forumu...A u kompjuterskom svetu od 1994,tako da mislim da ovo nije ni vreme ni mesto da pricamo o meni i mojim sposobnostima(vreme ti govori sve) vec da se pomogne coveku...Moja topla preporuka...Ukoliko je note da kazem,projektovan da radi na VISTI on treba da radi na visti,ne ni na XP-u niti kamo li downgrade na "praistorijski" XP za koji mislim da je bolji od viste mnogo ali kada su u pitanju laptopovi i preporuka fabrike za system (iako oni izbacuju driver-e za xp(neki i za Win 7)) treba ih poslusati!!! S toga bi bilo najbolje hteo ti oogabooga ili ne da ubacis fabricki cd nakon instalacije Viste i zavrsis pricu oko WIFI-a!Ja sam imao problema sa Win 7 x64 (prvo sa 7127) pa sada sa 7201 ali ja sam probleme resio...Ali necemo kao sto rekoh opet o meni,jer nisam ja taj kome treba pomoc! To je moj savet "mrtva" vista ukoliko,ne mozemo da ti pomognemo mi kao "drugari" sa forum-a :) I jos 1 stvar Windows 7 je po meni bolja i radi bolje i od XP-a bilo koji build i verzija i Viste,o kojoj ne treba mnogo da pricam jer sve sto bih rekao bilo bi suvisno...POZDRAV

Ili ako oces stabilno install vistu pa cekaj final 7-icu

To je najpametnije da uradi,pazi ja sam instalirao Win 7 kao sto sam gore napisao...Znaci stabilnija je 100x i brza od Viste X64 sa SP2... A wifi mi radi mnogo bolje...-45 mi je pokazivao signal na Visti a 32-33 sada! Kakva je to kombinacija u njemu ne znam ali ubija kako radi...Toplo preporucujem kao i drugar pomenuti da instaliras vistu jer ti je Lap "Vista Certified"... :smoke:

Isti sam problem imao sa A300 i15. Sve uradjeno i nije hteo. Drugar je pokusavao svasta i nista nije uradio. Isprobavali smo sve drivere koje smo nasli za 3 razlicite wireles karte koje inace stavljaju u ovaj model i nista.
Na kraju sam stavio Vistu, probao Intel drivere i pali, radi, ide :D
Nasao sam na netu na gomilu foruma da ljudi imaju taj problem sa Toshibama. Glanc novi, na raznim modelima... Ocigledno ih driver zeza opasno. I uvek je XP slucaj.
Znam da je sada kasno ali napisao sam cisto da se sledeci korisnik nebi mucio mesec previse.
BTW Vista odlicno radi na njemu... ;)

Poslednja izmena:
Vrh Dno