Šta je novo?

Logitech Mx Revolution problemi

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Imam jedan problem sa ovim misem koji je poceo da se pojavljuje u zadnjih mesec dana. Problem je jako prost - strelica na ekranu secka ili se ne pomera iako ja pomeram misha.

Nebitno je da li je mish pun ili prazan i da li je bazna stanica (USB stick) na 10 cm ili 25 cm od misa, apsolutno se isto ponasa. Menjao sam i podloge - isti djavo.

Cini mi se da je se neko zalio vec na slican problem pa me zanima da li je ovo uobicajeno za Mx Revolution ili je vreme da se pozivam na garanciju?

Poslednja izmena:
1. Probaj sa prijemnikom na drugom USB portu
2. Probaj na drugoj mašini
3. Probaj da isključiš/uključiš miša (ima prekidač s donje strane)
4. Vidi da nisi stavio neki predajnik (WiFi, mobilni, itd) u neposrednu blizinu USB prijemnika što bi možda ometalo prijem.

Ako sve ovo ne pomogne, pravac reklamacija.

P.S. Takođe imam MX-a i ume da zeza upravo kako si opisao ali samo ako je USB prijemnik na više od otprilike 0.5m od miša (kroz dasku stola). Ako je bliže od toga, radi OK. Tako radi od prvog dana, tj. već oko 1.5 godinu.

Poslednja izmena:
1. Probaj sa prijemnikom na drugom USB portu
2. Probaj na drugoj mašini
3. Probaj da isključiš/uključiš miša (ima prekidač s donje strane)
4. Vidi da nisi stavio neki predajnik (WiFi, mobilni, itd) u neposrednu blizinu USB prijemnika što bi možda ometalo prijem.

Ako sve ovo ne pomogne, pravac reklamacija.

P.S. Takođe imam MX-a i ume da zeza upravo kako si opisao ali samo ako je USB prijemnik na više od otprilike 0.5m od miša (kroz dasku stola). Ako je bliže od toga, radi OK. Tako radi od prvog dana, tj. već oko 1.5 godinu.

1. Probao 7 portova
2. To cemo da probamo :)
3. Been there done that
4. Jedino sto imam je bTooth dongle. Sve ostalo nije blizu prijemnika

Upravo sam to sad uradio pa cemo da vidimo da li ce biti boljitka. Hvala :)

Poslednja izmena:
Kod mene je bilo problema kada naprimer krene da radi elektrochajnik medju mishem i receiverom... Intersantno da se takvi problemi ne pojavljuju sa MS mishem (takodje bluetooth).

Pa izgleda da je prijemnik ocajno uradjen cim se to dogadja...
Btw, problem i dalje nije resen. Isto se ponasa na drugoj masini/posle reconnect-a.

a sto se smaras s'tim da resis problem ako imas garanciju :)?

a sto se smaras s'tim da resis problem ako imas garanciju :)?

Pa ocigledno je prvo hteo da utvrdi da li ima razloga reklamaciju, da bude siguran. A ne ko svaki n00b "aaa ne radii, sad cu da se nasisam krvi ovima u prodavnici, ima da mi vrate i pare i kamatu".
:wave:

^ upravo tako, plus me mrzi da se cimam bez razloga (pogotovo ako se ispostavi da nemam osnova ispascu pajser).

To već jesi, čim si kupio Logitech NHF

Eh sad, bre. :p Logitech rulez u odnosu na konkurenciju. Samo što ja recimo ne verujem u wireless već se držim MX518.

^^ zato sto je najprostranjeniji ;)

Salu na stranu, mis malko bolje radi ali problem i dalje postoji. Mislim da ce ici na reklamaciju.

Malko je starija tema, al' da ne otvaram novu..
Da li su ti uvazili reklamaciju i sta je bilo do kraja? Ja sam imao slican problem na windowsu, mada od kako sam na linuxu taj problem je nestao.. Doduse problem sa hyperscrollom (ili kako vec zovu ono dugo vrtenje srednjeg dugmeta AKA revolucija :d) koji se manifestuje zaustavljanjem istog posle pola sekunde (naspram 3-4-5 sekundi dok je bio nov) i dalje postoji.. Citao sam po netu razne komentare, od prihvacene reklamacije do skidanja gumenog dela sa srednjeg dugmeta, koji se izgleda istegli pa zapinje.. Da li je neko uspesno resio ovaj problem sa MX revolution kod nas (i da li ga je imao uopste)?

Nisam odneo na reklamaciju, problem je nestao sam od sebe.

Doduse problem sa hyperscrollom (ili kako vec zovu ono dugo vrtenje srednjeg dugmeta AKA revolucija :d) koji se manifestuje zaustavljanjem istog posle pola sekunde (naspram 3-4-5 sekundi dok je bio nov) i dalje postoji.. Citao sam po netu razne komentare, od prihvacene reklamacije do skidanja gumenog dela sa srednjeg dugmeta, koji se izgleda istegli pa zapinje.. Da li je neko uspesno resio ovaj problem sa MX revolution kod nas (i da li ga je imao uopste)?

Meni se taj fast scroll usporio posle mesec dana. Na netu sam našao da je razlog tome neispravna baterija jer dotični točkić nije isključivo mehanički, i zaista neposredno posle punjenja baterije i prvih sat dva od istog je ponovo normalan a posle već počne da govedari. (inače baterija traje oko 4-5 dana).
Ja nisam imao garanciju, a da se otvori, treba da se skidaju teflonske nožice...
Jednom rečju odrekao sam se fast scrola iako mi je bio baš gotivan.
Čak ga ne koristim ni kad ga napunim pa radi jer se posle nerviram kad prestane :)

fast scrol nastaje jer se ona guma oko točkića razlabavi. Ja sam to riješio tako što sam izrezao mali komadić od gume a ostatak obmotao i zalijepio super lijepkom oko točkića. brzi skrol je najbolja stvar na ovom mišu.

@milos77
Pa jeste, to je i poenta celog misa.. :) Nego, koliko ti je trebalo za celu operaciju? Mislim, skracivanje gumice i ponovno lepljenje.. Nesto mi se ne rastavlja ceo mis..

@vucheta
Nije problem u bateriji, vec kao sto milos kaze, u gumici. A ako ti radi dobro sat-dva po punjenju baterije.. onda vec nemam objasnjenje. :)

Mene je zezao isto tako i rijesio sam na nacin sto sam ubo prijemnik u g15 na 5cm od misa i vise nikad problema.

@milos77
Pa jeste, to je i poenta celog misa.. :) Nego, koliko ti je trebalo za celu operaciju? Mislim, skracivanje gumice i ponovno lepljenje.. Nesto mi se ne rastavlja ceo mis..

@vucheta
Nije problem u bateriji, vec kao sto milos kaze, u gumici. A ako ti radi dobro sat-dva po punjenju baterije.. onda vec nemam objasnjenje. :)
trebalo mi je oko 2 minuta. Nijesam rastavljao mis nego samo secnuo žiletom gumicu izvukao je , skratio par mm namazao donju stranu super lijepkom i vratio je bez ikakvih problema bez rastavljanja miša. Inače za rešenje sam saznao baš na ovom forumu. Da napomenem da sam slomio risiver od ovog miša i da su mi iz Logitecha poslali novi potpuno besplatno. Jedino su tražili da dam neku adresu koja se nalazi u Evropi pa mi je trebalo malo truda da im objasnim da je Montenegro u Evropi. Uglavnom stigao koverat iz Švajcarske.

@Milos
Hehe, umeju strendzeri prijatno da iznenade.. :)
Probacu ovih dana da odradim operaciju skracivanja.. Mada sam primetio da kada ne koristim hyperscroll par dana, ume po ceo dan da radi normalno (naravno, ako ne koristis hyperscroll na ovom misu - what's the point?).. A nadam se samo da njegov "manji brat" (VX Revolution) ne pati od iste boljke, jer u suprotnom mogu da predjem u hirurge..

Vrh Dno