Šta je novo?

Preporucite mi mis za veliku saku

Tom^Cat

Slavan
Učlanjen(a)
28.11.2004
Poena
320
Trenutno imam Microsoft Comfort Optical Mouse 3000 koji dolazi u kompletu sa Natural Ergonomic 4000 tastaturom, koji sasvim ispunjava sve moje kriterijume sem jednog - velicina, tj. premali je.
Pored njega sam koristio i A4 Tech (mislim da je SWOP-45) i neki jeftini Logitech. I nijedan mis mi ne lezi kako treba u ruci :wall: Problem ja u tome sto imam veliku saku i dugacke prste tako da uvek moram da drzim ruku u nekom neprirodnom polozaju, pogotovo kada hocu da vrtim tockic.
Gledao sam malo po sajtovima proizvodjaca ali nigde nisam nasao dimenzije miseva u specifikacijama.
Znaci preporucite mi sto veci mis, sa sto boljom ergonomijom, po mogucnosti "zicni" jer mi bezicni ne treba pa da ne bacam pare dzabe, nisam gamer tako da mi je skoro sve ostalo nebino ...
Cena - za pocetak do 30 evra, ali ako u toj kategoriji nema toga sto mi treba onda bilo sta pa cu razmotriti da li mogu da priustim ;) .
Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Ja koristim Trustov laserski, mislim da je oznaka 690z ili slicno. Jedan je od najvecis na trzistu. Ima ga u dve verzije, sa kablom i bezicni. Poveliki je i meni odlicno odgovara, mada je meni saka siroka, nisam siguran sto se duzine tice.

MX 1000 je odlican mis, ali nije zicni, a i malo je skuplji (oko 60 evra) ima gomilu dugmica, cak i ALT+TAB osim back i forward.
Malo je tezi i dosta je veliki.

191-img-main.jpg

Jedini minus je krace trajanje baterije (punjiva je i traje oko 3 dana)

RX1000 je dosta manji, jeste zicni (cena je oko 25 evra), manje tastera, odlican senzor (laser)

LRX1000.jpg

Ima ga moja devojka :D zadovoljna je.

Mozda bi mogao da probas sa A4Tech X-750BF, zicni, lepo izgleda, fino radi (nisam ima prilike licno da ga probam)

Cena mu je oko 20 evra.

476.jpg

info:http://www.a4tech.com/en/product2.asp?CID=102&SCID=103&MNO=X-750BF

Poslednja izmena:
http://www.pointofview-online.com/default2.asp?content_id=167
Extra je mish za male pare (1150 din u Imtelu). Ako hoces komplet sa cool veeelikim :) mousepadom uz koji se dobije i original igra Brothers in Arms, to kosta 1650 dinara. Btw mousepad je zaista odlican, a mish fino klizi po njemu dok sam pad cvrsto prianja za sto i ne klizi. Ja sam taj komplet uzeo da ga koristim na poslu i mogu ti reci da sam zaista zadovoljan :) Misonja je zicni laserski 1600dpi a ima i dugmence da se prebaci na 800dpi. Za te pare po meni najbolja kupovina trenutno. Ja inace kod kuce koristim Razer DeathAdder i sa njim sam takodje extra zadovoljan (moze sa naci u http://www.execentar.com/ ), mada je on podosta skuplji tj oko 60eur pa ti se ne uklapa u trenutni budzet. Naravno, i ja kao i ti imam poprilicno veliku saku i oba misha koja sam pomenuo sasvim mi ok leze u ruci.

Jedini minus je krace trajanje baterije (punjiva je i traje oko 3 dana)
Bogami, diskutabilna izjava... meni baterija drzi u proseku dve nedelje, uz normalno svakodnevno koriscenje od bar pola dana.
Mogla je da istera i ceo mesec, kada sam manje bio za kompom, tek par sati dnevno.

Po meni, upravo je ta baterija jedna od najjacih strana ovog misa.

Poslednja izmena:
koristim misa od 18h pa do ponoci.

tri dana je maximum i tako od prvog dana.

kupljen je u kompletu MX 3100 u HG Spotu.

Devojka ti ima toliku šaku?
Čuvaj se...

Nema, ali u tome je i poenta price. Nije dovoljno veliki za nekoga ko trazi "glomaznog" misa.

Poslednja izmena:
- Revoltec FightMouse malo izlazi iz cenovne kategorije, ali za sada glavni problem je sto nisam uspeo da nadjem da se prodaje nigde kod nas, ako neko mozda zna gde ima ... ?
- Logitech MX1000 mi je preskup, pogotovo sto imam izbor i za manje pare, a kao sto rekoh, ne treba mi bezicni misonja.
- RX1000 za sada ispada iz igre jer je verovatno premali.

I u uzi izbor ulaze :banana::
1. Trust MI-6900Z Laser Combi Mouse (to je puno ime misa koji je ostres preporucio), vidim da su ga vec hvalili na forumu, niko jos nije nezadovoljan.
2. A4Tech X-750BF ili nesto slicno iz te serije jer su izgleda svi iste velicine a razlika je u tome da li imaju optiku ili laser.
3. Point of view A1600 tj. mis iz imtela koji je GSM preporucio, bas sam sinoc citao topic u kome su ga hvalili pre par meseci i nameravao da ga spomenem ovde ... neko je cak i izmerio njega i A4Tech X-750 i on bi trebalo da je nekih 5cm veci (mada posto nije ista osoba merila oba misa pitanje je koliko je to tacno).

Sacekacu malo da prodje ovo lose vreme i pa cu da pogledam miseve iz uzeg izbora, a usput i neke od ovih koji nisu prosli kvalifikacije :d , pa cu odabrati nesto i javicu vam zapazanja jer verujem da nisam jedini sa ovakvim zahtevom pa da ljudi ubuduce znaju kako stoje stvari...
Jos jednom hvala svima na savetima.
Naravno sve preporuke i ideje su i dalje dobrodosle ...

Bogami, diskutabilna izjava... meni baterija drzi u proseku dve nedelje, uz normalno svakodnevno koriscenje od bar pola dana.
Mogla je da istera i ceo mesec, kada sam manje bio za kompom, tek par sati dnevno.

Po meni, upravo je ta baterija jedna od najjacih strana ovog misa.

Care, ti si bogami našao carski primerak miša onda. Ja neznam nikoga da mu traje duže od 5 dana koričćenja (al baš korišćenja). Meni je recimo isto na 3 dana morala da se puni baterija (doduse igrao sam dotu tada dan i noc :d) :wave:

Care, ti si bogami našao carski primerak miša onda. Ja neznam nikoga da mu traje duže od 5 dana koričćenja (al baš korišćenja). Meni je recimo isto na 3 dana morala da se puni baterija (doduse igrao sam dotu tada dan i noc :d) :wave:
Ne znam sta da ti kazem, druze... ali tako je. Mada, meni toliko trajanje baterije nije uopste cudno, znam da sam se nacitao review-ova (u vreme kada sam kupovao mis) gde su ga bas nahvalili... a onda, nakon izvesnog vremena, pojavi se i G7 - sa dve baterije. Vec mi tu nesto bilo sumnjivo...

Dve nedelje drzi, opusteno... od prvog dana kada sam ga uzeo pa sve do dana danasnjeg.
Upalim komp ujutru kad ustanem... gasim ga tek u 2-3 ujutru. In the meantime - uvek se nesto cacka u Win-u, misonja stalno radi :)
Jedino sam sa igrama slab vec poduze vreme...

BTW, imao sam negde i zapisano to trajanje baterije, bas cu da ga potrazim...

Ja koristim Trustov laserski, mislim da je oznaka 690z ili slicno. Jedan je od najvecis na trzistu. Ima ga u dve verzije, sa kablom i bezicni. Poveliki je i meni odlicno odgovara, mada je meni saka siroka, nisam siguran sto se duzine tice.

nemoj uzimati ovog trust-a jer je mnogo teshko naci pravog koji radi kod mene u jagodini znam chetvoricu ljudi kojih zeza i posle nekog vremena su ih bacili/utopili to se i meni desilo pa sam uzeo mx510 moja ti je preporuka da uzmesh mx510/518 oni su extra za velike ruke znam kako ti je ja sam u 2007. promenio 4/5 misha dok nisam nasho pravi koji mi odgovara :D

:wave:

Hm, pa onda bas i ne ostaje neki izbor :d

Nego videh sad u oglasima Logitech MX400 za 25 evra, pogledao sam slike na netu i deluje slicno kao mx510, jel to tacno ? Ako jeste to bi mozda moglo da bude ok resenje...

^ Sto, pa pola ovih miseva o kojima smo pricali su i dalje u prodaji ?
Mislim, meni svejedno, ali mi ovako deluje logicnije.
Pa ako su i dalje u prodaji ti modeli, a njega interesuju ti "matorci" - onda nema sta da pita, nek iscita thread i pravac na PC Berzu, da vidi sta od toga ima za 2 soma dinara.

A ako ga interesuje nesto od noviteta - neka otvori novi thread. Glupo je dizati jedan star dve godine zbog toga.

Za vecu saku, a ne puno para definitivno MX-518, jako udoban, 1800dpi, izdrzljiv, potrajao mi mnogo duze (i dalje traje kod sestre), od ultraskupog Konea.

Potpuno se slažem ili MX-518 ili ako ništa imaš Saitek Cyborg koji možeš fizički da povećavaš pa ćeš valjda naći pravu meru;)
A Kone je jedan od izvikanijih i precenjenih miševa.

Potpuno se slažem ili MX-518 ili ako ništa imaš Saitek Cyborg koji možeš fizički da povećavaš pa ćeš valjda naći pravu meru;)
A Kone je jedan od izvikanijih i precenjenih miševa.

Nije nimalo precenjen, za mene pravo savrsenstvo, nije mi nimalo zao ~70e koje sam dao.
Za scroll koji je crko posle 4 meseca imam garanciju a distributer uredno zameni misa tako da ni to nije problem.

Poslednja izmena:
Ne znam sta da ti kazem, druze... ali tako je. Mada, meni toliko trajanje baterije nije uopste cudno, znam da sam se nacitao review-ova (u vreme kada sam kupovao mis) gde su ga bas nahvalili... a onda, nakon izvesnog vremena, pojavi se i G7 - sa dve baterije. Vec mi tu nesto bilo sumnjivo...

Dve nedelje drzi, opusteno... od prvog dana kada sam ga uzeo pa sve do dana danasnjeg.
Upalim komp ujutru kad ustanem... gasim ga tek u 2-3 ujutru. In the meantime - uvek se nesto cacka u Win-u, misonja stalno radi :)
Jedino sam sa igrama slab vec poduze vreme...

BTW, imao sam negde i zapisano to trajanje baterije, bas cu da ga potrazim...

Priznaj da si ga OC-ovao :d

za veliku saku? probajte neki od malih miseva!
najozbiljnije, ja sam se navikao na one notebook miseve i sad mi normalni misevi na odgovaraju, ali ne mokrecem mis iz ramena, nego mi je ručni zglop spusten na sto a mis mrdam samo sa dva prsta (palac i domali, kazprst iznad skrola i levog tastera).
Kao kad biste pisali olovkom.
probajte!

Nazad
Vrh Dno