Šta je novo?

Iskustva sa racunarskim radnjama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iskustvo sa Desk-om...

Trebao sam danas hitno sebi da sklopim masinu, a jedini za koje znam da imaju updateovanu lager listu i solidan izbor su imtel i desk...

Al` imtel mi preko pola grada, odem na sajt deska, popust 15% na online kupovinu do 17og. ***, omasio za dan. Vrlo zgodna procedura online narucivanja, posle 15 minuta me zvali da potvrde komponente, pola sata kasnije mi na vrata stizu sve komponente, sa garancijom i fiskalnim racunom...i 15% popusta, iako je akcija prosla. Uvek sam imao pozitivna iskustva sa desk-om, al` od danas cu prvo njihov cenovnik da gledam.

Dakle, sat vremena je proslo od kada sam na sajtu overio koje cu komponente do kad je zazujao racunar...

Sto se tice on-line porudzbine ja sam imao pozitivna iskustva sa Pakom-om ( 1 dan ) i List-om ( 1 dan ) ali ovo je bilo extremno brzo .

Poslednja izmena:
Odlucio sam pre jedno desetak dana da kupim web kamericu. Malo pratio cene tih dana i zakljucim da bi mi najvise odgovarala Microsoft VX3000. Bila je u Gigatronu oko 2300 din. Medjutim desi mi se da mi nije radio net 4-5 dana, nisam proveravao cene, ja jedan dan isao za Bg, svratim u Gigatron kod Vuka, kad kazu mi da je cena sad 2700 i nesto din. Kazem, cena na sajtu je bila 2300 din pre neki dan, jel to poskupelo, momak koji radi mi rece ako je to cena koja pise na sajtu dobicete po toj ceni. Pita gde ste to videli? Rekoh pa na vasem sajtu pre neki dan, rece on kolegi za laptopom, proveri nesto tip i rece to je stara cena, ovo je sad nova. Nisam znao da je na sajtu jos uvek ova stara cena, da sam znao pitao bih ga da li vazi ono sto ste rekli malopre da dobijam po nizoj ceni, a nisu mi ni oni ponudili, vec samo rekli da je to nova cena. Odustanem. Posle par dana proradi meni net, proverim prekjuce ponovo cenovnik, vidim cena stara, oko 2300. Pozovem radnju kod Vuka, kazu cena 2700 i nesto. Pa ponovo ih pitam kako je sajtu drugacija cena, kaze momak sad cu da vidim da li je rezervisana za nekoga, jer ako je rezervisana onda je malo skuplje. Proveri on nesto tamo i kaze jeste rezervisana. Pozovem ja njihovu drugu radnju (sad se stvarno ne secam da li sam zvao na Vracaru ili na Banovim brdu), kaze cena je 2800 i nesto dinara. Heh, par puta sam kupovao kod njih i sve je bilo ok, ali ovo me stvarno iznervira.

he, he... Pvp je se i meni isto desilo par puta, ali za neke ploce. Pogledam na sajtu jedna cena, nazovem da narucim druga. Pa kako bre sad toliko, na sajtu je ta i ta cena. Lik proveri i kaze da, stvarno je ta cena na sajtu i dobijem je po toj sa sajta.

Da ali je ja nisam dobio po ceni sa sajta, a cak ni posle nekoliko dana je nisu promenili. Pa onda onaj tip kaze 2700 je zato sto je rezervisana za nekoga, a u njihovoj drugoj radnji kazu da je cena 2800 i nesto. Pa zar je moguce da su njima za iste stvari razlicite cene u razlicitim prodavnicama?

Kod Gigasmora je sve moguće... kad sam tražio hard disk za laptop zvao sam njihove prodavnice na Banvom brdu i kod Vuka i cene za isti model su se razlikovale 1000 dinara. Da ne bi bila neka treća cena kad bih otišao da kupim hard disk, odlučio sam da ga ni ne kupim kod njih.

Imam pozitivno iskustvo sa Pakomom (i pouzece i shop), slicno sa WinWin (shop).

U Gigatron vec dve godine nemam poverenja. Tada sam sastavljao konfiguraciju na bazi komponenti iz njihovog cenovnika, a na lageru nisu imali ni svaku trecu komponentu. Od tada ih niti zovem niti posecujem.

Ali da su najjeftiniji, uglavnom jesu. Ako im je za utehu. ;)

Cao,

zanima me da li neko ima iskustva sa Pc Practic firmom i misljenje neko o njima?

poz.

|Želeo sam da promenim par komponenata u računaru, sakupio potrebnu količinu novca, raspitao se o cenama i doneo odluku da kupovinu sledeće nedelje obavim u firmi „Forum računari“. U subotu sretnem komšiju koji profesionalno bavi prodajom IT opreme i on mi reče da su neke banke prethodnog dana blokirale račune ove firme zbog velikih dugovanja.
Odem na sajt Narodne Banke Srije kad tamo stvarno piše da su u blokadi 25.000.000 dinara, što bi bilo oko 260.000 €
Treba mi savet da li da rizikujem i ipak obavim kupovinu u ovoj firmi ? Da li je to neki prolazni “minus” normalan za poslovanje velikih firmi, koji će oni ispeglati za dan-dva ? Ili je u pitanju neka ozbiljnija posledica “svetske ekonomske krize” ?

Ne kupuj kod njih nishta.

Prvi u nizu istih saveta.

btw kako si proverio kod njih cene komponenti ???

Poslednja izmena:
Recicu ti samo da je burazer u martu prosle godine uzeo konfiguraciju(dao nesto manje od 900e) u eurolinku koji je posle par meseci zatvoren bas zbog dugovanja ako ne gresim, sreca je da mu jos nista nije crko jer za garanciju mora da se obrati direktno kod distributera pa da se cima ko zna gde, a za nesto vise nema garanciju tj. ne vazi posle gasenja firme... tako da razmisli dobro dali ces tamo da kupujes!

Poslednja izmena:
|Želeo sam da promenim par komponenata u računaru, sakupio potrebnu količinu novca, raspitao se o cenama i doneo odluku da kupovinu sledeće nedelje obavim u firmi „Forum računari“. U subotu sretnem komšiju koji profesionalno bavi prodajom IT opreme i on mi reče da su neke banke prethodnog dana blokirale račune ove firme zbog velikih dugovanja.
Odem na sajt Narodne Banke Srije kad tamo stvarno piše da su u blokadi 25.000.000 dinara, što bi bilo oko 260.000 €
Treba mi savet da li da rizikujem i ipak obavim kupovinu u ovoj firmi ? Da li je to neki prolazni “minus” normalan za poslovanje velikih firmi, koji će oni ispeglati za dan-dva ? Ili je u pitanju neka ozbiljnija posledica “svetske ekonomske krize” ?

hehe udari search pa ces videti sta se misli ovde o forum racunarima, firma kojoj je jedini cilj da uvali nesto sto ne vredi toliko....

a ta blokada nije posledica krize vec bahatog trosenja doticne firme..., kod nas jos vlada ono ubedjenje otvorim firmu, uzmem robu na odlozeno i kupim najnoviji auto za 40 000e...

Ne kupuj kod njih nishta.
Ne znam ja, pre neki dan videh u kontejneru iza njihove radnje kutiju od ASUS-ovog GTX-a 295... sto znaci da su nekome sklopili racunar sa ovom zverkom... :D:D:D

Ali kako ne kapirate, pa Forum racunari su imali super reklamu na Pinku I RTSu. Prosto, mame da kupujemo kod njih :d

U gigatronu sam pre godinu dana kupio monitor ASUS 22" kad sam dosao kuci video sam da ima plavi mrtav pixel gotovo na sredini ekrana, zvao sam ih odmah i rekli su mi da dodjem da ga zamenim sto sam naravno i uradio. Hvalio sam se drugaru za monitor i on je resio da uzme isti taj, otisao je isto u gigatron i dobio je onaj sto sam ja vratio hehe, i njemu su ga posle zamenili...

Najbolje je bilo od toga sto kad sam trebao da vratim monitor nisam imao siroki selotejp da zatvorim kutiju, pa sam trazio po komsiluku i prijatelj mi je dao neki gradjeviski plavi debeli selotejp, smesno da je drugar dobio kutiju kako sam je ja zatvorio...

Poslednja izmena:
Ja sam pre par meseci imao zestoko nerviranje sa gigatronom.Zovem sve 3 radnje i decidirano mi potvrde da im je cenovnik sa sajta aktualan. Vidim nije azuriran nekih 8 dana.Kada pitam za cenu telefonom svako mi govori neku razlicitu od one predhodne. Po narudzbini napajanje stize iz Cacka brze nego kuciste iz beograda i to opet po vecojk ceni nego u predhodna dva obavestenja.. Na kraju sam popiz... i obratio se vlasniku ili sta je vec. Lepo sam mu sve objasnio i po zakonu i po reputaciji firme tako da sam sve dobio po onoj ceni koja je pisala u zvanicnom "svakodnevno audetovanom" cenovniku. Tek nekih 5 dana posle toga cenovnik je apdejtovan. Skoro sam pazario nekoliko stvari kod njih. I covek mi umesto ventilatora DBB sa 3 speed kontrolom da bez toga.Ja nisam ni gledao, ko velim covek zna. No nije tako. Ja znam da ne moze bas sve da se zna i isprati ali postoji internet u radnji pa ocas posla moze da se ode na zadati sajt i nadje komponenta i proveri ono sto zanima kupca (ako vec nije sam proverio ili nije mogao da nadje)
Uglavnom ispali su korektni na kraju ali me je kostalo mnogo razgovora ,ubedjivanja i zivaca. Pa opet ta korektnost me i vraca u istu radnju jer da je drugacije ne bih vise tamo krocio.
A Imtel, voleo bih da mi neko odgonetne da li su to roboti ili ljudi.Nema osmeha,nema prirodne ljubaznosti...Sve je hladno kod tih prodavaca da mi je bas neprijatno svaki put kad se penjem stepenicama. Kao da imaju svest o tome da su veliki,jaki i da im nista drugo nije bitno. Koliko juce sam gledao cenovnik i oko 50% artikala je bledo -stavka-ceka se. A sad cu da otvorim topik koji se tice garancija koje se nenormalno razlikuju od fabrickih (ne mislim na OEM proizvode)
A

Ne znam ja, pre neki dan videh u kontejneru iza njihove radnje ...

?!? :zgran:

Skliznuo Rolex sa ruke u kontejner dok si praznio pepeljaru iz Rolls-Roycea ?

Ccccc care, odma' da organizujemo neku ispomoć dok ne staneš na noge i preguraš ovu globalnu krizu... :d

Ne znam ja, pre neki dan videh u kontejneru iza njihove radnje kutiju od ASUS-ovog GTX-a 295... sto znaci da su nekome sklopili racunar sa ovom zverkom... :D:D:D

Auuuu pa ovo krajnje vreme dodje kad ti gledas komponente po kontejnerima :d:d

Je l' može da se reciklira ta kutija, reci nam stručno mišljenje?

Poslednja izmena:
?!? :zgran:

Skliznuo Rolex sa ruke u kontejner dok si praznio pepeljaru iz Rolls-Roycea?
Patek Philippe, ne Rolex... a pepeljara iz Lexus-a :smoke:
Ccccc care, odma' da organizujemo neku ispomoć dok ne staneš na noge i preguraš ovu globalnu krizu... :d
Kome da dostavim broj ziro-racuna? :)

Primam donacije u vidu ASUS-ovog MARS-a GTX 295 :D
Moze i iz Gigatrona!!! :d:d:d

2 RazbojNick:
Ne znam, pitacu ove *sakupljace sekundarnih sirovina*, pa cu ti dojaviti :)

Poslednja izmena:
A Imtel, voleo bih da mi neko odgonetne da li su to roboti ili ljudi.Nema osmeha,nema prirodne ljubaznosti...Sve je hladno kod tih prodavaca da mi je bas neprijatno svaki put kad se penjem stepenicama. Kao da imaju svest o tome da su veliki,jaki i da im nista drugo nije bitno. Koliko juce sam gledao cenovnik i oko 50% artikala je bledo -stavka-ceka se.
Pa imaju jaka ledja citaj muriju :d

Njihov cenovnik je uvek tacan, sto je u cenovniku to je i u radnji, svaku reklamaciju prihvataju, to je najvaznije.

Ja sam im samo jednom banuo u radnju u 8 uveče na osnovu informacija sa web stranice i bez provere telefonom i - nema. Ljudi pogledali sajt, videli da stvarno piše da ima, izvinili se i to je to. Ne znam šta bih mogao drugo da očekujem. Inače sam sigurno još 15-20 puta tako išao na slepo kod njih po nešto i uvek je bilo kao što piše na sajtu (ima/nema, cena) pa smatram da imaju lufta za grešku. Što se ljubaznosti tiče, takođe nisam stekao utisak da su hladni, pre bih rekao ozbiljni. Reklamacije se poštuju, cene prihvatljive (ne i najniže), lager tačan i relativno korektan (ok, nema u poslednje vreme toliko izbora kao ranije, ali šta da se radi).

Po meni sasvim dovoljno za jednu ozbiljnu prodavnicu hardvera.

Koju radnju u Beogradu mozete preporuciti kada je u pitanju kupovina racunara na rate?

Kupio bih PC na rate... Ali ne znam gde. Hvala.

Gigatron, WinWin!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno