Šta je novo?

Huawei hg510 i umrezavanje

Loshmisrb

Slavan
Učlanjen(a)
06.01.2009
Poena
320
Imam pomenuti ruter koji sam dobio od Telekoma uz ADSL. Interesuje me da li mogu da umrezim jos jedan komp preko njega, da bih mogao da igram CS npr...? Da li ce igrice to videti kao mrezu, ili cu imati nekoh problema, tipa da podesavam nesto i slicno? Hvala

Naravno da možeš da umrežiš još jedan računar. Podesi da ti dodeljuje automatski IP adresu i vozi.

Sad se setih. Treba da koristiš ulaze 1 i 4. Znači ako si tvoj povezao na 1 drugi poveži na ulaz 4.

:wave:

Poslednja izmena:
I kod HG520 je isto prepodeseno da se koriste portovi 1 i 4.

Aham! Hvala! Znam to za ulaze...
A kako to da podesim da dodeljuje automatski IP na tom drugom kompu?

Aham! Hvala! Znam to za ulaze...
A kako to da podesim da dodeljuje automatski IP na tom drugom kompu?

Control Panel-->Network Connections-->videćeš ikonicu za mrežu i desni klik pa properties-->klikni na Internet Protocol pa properties i čekiraj Obtain an IP address automatically.
Ovo je sve za XP. Pretpostavljam ako imaš Vistu da je slično.

:wave:

Poslednja izmena:
Ook!! Hvala puno! ;-)

P.S. Da, imam Vistu na ovom, na tom drugom je XP...

Ovo mi deluje kao dobra tema da postavim svoje pitanje (a da ne otvaram novu temu):

Zašto na HG510 (i 520) ne mogu da se koriste portovi 2 i 3? Na originalnom uputstvu sa Hzawei sajta ništa ne piše o tome da ne mogu da se koriste već da su svi isti i specifikacija modema kaže 4 LAN porta. Da li postoji mogućnost da se "otključaju"?

Hvala, Poz!

EDIT: Prvo nisam našao na forumu ali posle detaljnijeg "kopanja" evo odgovora (pa ako nekom treba ko čita ovu temu):
http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1483181&postcount=123

Poslednja izmena:
Ovo mi deluje kao dobra tema da postavim svoje pitanje (a da ne otvaram novu temu):

Zašto na HG510 (i 520) ne mogu da se koriste portovi 2 i 3? Na originalnom uputstvu sa Hzawei sajta ništa ne piše o tome da ne mogu da se koriste već da su svi isti i specifikacija modema kaže 4 LAN porta. Da li postoji mogućnost da se "otključaju"?

Hvala, Poz!

EDIT: Prvo nisam našao na forumu ali posle detaljnijeg "kopanja" evo odgovora (pa ako nekom treba ko čita ovu temu):
http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1483181&postcount=123

bilo je vise puta:
2-3 port su telekomovim firmware predvidjeni za IPTV

Nazad
Vrh Dno