Šta je novo?

AVR za jamo zvucnike

PACEDINKI

Slavan
Učlanjen(a)
02.03.2008
Poena
304
Doslo vreme da se menja audio sistem pa mi je potrebna mi je pomoc oko izbora av risivera za jamo e875.
Kupio sam navedene zvucnike (par) u planu su nekada 5+1 da dokupim i zato mi je potrebno AVR pa mi je podrebno vase misljenje sta od ovoga bi se uklopilo sa jamo:

Denon AVR 1508 220e
yamaha rxv 640 250 e
Harman kardon HK3480 250e
Pioneer VSX-818V ili VSX-817-S ili VSX-418-S koji je 7000din jeftiniji
Kenwood KRF-V5300D-S
Yamaha RXV 363 TI 20000din
Yamaha RXV 350 TI 70e

ili vi navedite best bay za cenu do 250e :banana:

Zar mislis da ces na ovom forumu dobiti bolju preporuku vezanu za audio sistem? Rekli smo ti kakvi su zvucnici E-875 i sta ide uz njih. I dosta slabije pojacalo ili AVR ih moze voziti i oni ce raditi ali tek sa boljim pojacalom daju sve od sebe. Ako zelis AVR znaci da zelis za filmove, znaci da ti treba HDMI i najnoviji HD decoderi. Pioneer je najavio nove modele AVR sa HD decoderima, Yamaha novi modeli treba da dodju, raspitaj se u 4audio kada ce 465 model da se pojavi ili u AV Impulsu pitaj za 607 Onkyo. Jeste to skuplje ali to je srce sistema. Razmisli, AVR ima audio deo u sebi, video deo u sebi, prikljucke, decodere i sta sve ne... zar to moze biti jeftino i dobro? Daces pare i bices zadovoljan a onda ces nekom prilikom cuti kod nekog nesto sto zvuci mnogo bolje i kajaces se. Bolje iscooliraj sa kupovinom dok nemas kintu za pravu stvar.

Poslednja izmena:
Zar mislis da ces na ovom forumu dobiti bolju preporuku vezanu za audio sistem? Rekli smo ti kakvi su zvucnici E-875 i sta ide uz njih. I dosta slabije pojacalo ili AVR ih moze voziti i oni ce raditi ali tek sa boljim pojacalom daju sve od sebe. Ako zelis AVR znaci da zelis za filmove, znaci da ti treba HDMI i najnoviji HD decoderi. Pioneer je najavio nove modele AVR sa HD decoderima, Yamaha novi modeli treba da dodju, raspitaj se u 4audio kada ce 465 model da se pojavi ili u AV Impulsu pitaj za 607 Onkyo. Jeste to skuplje ali to je srce sistema. Razmisli, AVR ima audio deo u sebi, video deo u sebi, prikljucke, decodere i sta sve ne... zar to moze biti jeftino i dobro? Daces pare i bices zadovoljan a onda ces nekom prilikom cuti kod nekog nesto sto zvuci mnogo bolje i kajaces se. Bolje iscooliraj sa kupovinom dok nemas kintu za pravu stvar.

hvala vam na savetu ali Onkyo ja ne mogu da nadjem u nisu da cujem kako zvuci a da cimam zvucnike za bgd je :wc:,za ,zato mi treba misljenje od onog sto mogu da nabavim sta ide uz jamo a niko od vas na hifi forumu sem Onkyo mi nista nije konkretno preporucio.
Ovaj denon ima hdmi 1.3 i hd dekoder ali vidm da neki bas ne mirisu denona na forumima.
kako se pokazala pioneer-ova 818,918 i 819,919 serija?Koje su razlike i da li to vredi gledati?

Denon ti je bolji od tih pioneer koji su prilicno tanki (lagani, hibridi na izlazu, lagani, lazu sa snagom) onkyo je isto dobar ili meni omiljena firma Marantz recimo SR-4003 ili 5003 ...
Uclani se na ovaj forum pa ces dobiti dosta informacija.

http://www.audiofil.hr/forum/default.asp

Rekao sam ti kako mozes doci do Onkyo AVR u Nisu, dalje Denon 1508 ima HDMI ali nema HD decodere. Ne znam kako su se pokazali novi Pioneer jer ih jos nema ali znam da nove Yamahe uopste nisu lose, potrazi model 465. Ima sve sto ti treba, bices zadovoljen.

ima pioneera u neptunu bas 818 i 919,slusao sam ih sa mission-om i ne zvuce uopste lose,a i tehnomanija ih drzi po povoljnijoj ceni;)

Ako ti se dopadnu kupi, sta jos da ti kazem. Pazi samo na broj prikljucaka i podrsku raznih formata.

Izvinjavam se sto upadam u temu, a kakav je konkretno zvuk ove yamahe od 70e (rxv 350), ja razmisljam izmedju nje i kenwooda krf a4020, oba po istoj ceni. Vidim po netu da ova yamaha ima 110w x5 sto meni odgovara, a o kenwoodu nista ne mogu da nadjem. Da li je bolje neki od ovih receivera ili pojacalo Pioneer a-402 r 2x70w. Interesuje me kvalitet zvuka. Napravio sam neke kutije, ukupne snage od oko 210w po kutiji (SAL zvucnici, znaci verovatno nije pravih 210w). Sta je bolje za njih, receiver ili pojacalo? Hvala

AVR ili pojacalo? Nema pravila, zavisi od modela do modela (i cene). Kod jeftinijih AVR to sto pise 100x5 i sl nema nsita od toga tj da ima 100w po kanalu kada pokrenu samo 1 kanal ali kada se puste svo da rade snaga drasticno pada. Pitanje je kakve su te tvoje kutije, kakva je snaga i sa cim se slazu. Moras sam probati.

Hitno, cime da oblozim unutrasnjost kutija????? Da li da busim rupu pozadi da izlazi vazduh koji woofer napravi??????? kutije su vsoke 80cm, znaci jos samo da ih oblozim (tj. burazer, posto ja pojma nemam) a zvucnici su SAL (znaci nista posebno) woofer 8" 120w 8ohm, woofer 4" 50w 8ohm, i dva visokotonca.
Jos jednom se izvinjavam useru pacedinki sto sam mu upao u temu:)

640 je stariji model koji ne podrzava nove HD formate i nema HDMI. Spadao je u visi rang ali spadao jer je to model iz 2002-3.
Imas li ti skretnicu u kutiji? Bas rexlex otvor je pozeljan ako je kutija dizanirana za to. Ne znam sto si se uopste upustao u pravljenje ako nemas savete nekog iskusnog.

Hitno, cime da oblozim unutrasnjost kutija????? Da li da busim rupu pozadi da izlazi vazduh koji woofer napravi??????? kutije su vsoke 80cm, znaci jos samo da ih oblozim (tj. burazer, posto ja pojma nemam) a zvucnici su SAL (znaci nista posebno) woofer 8" 120w 8ohm, woofer 4" 50w 8ohm, i dva visokotonca.
Jos jednom se izvinjavam useru pacedinki sto sam mu upao u temu:)

"Woofer" ne pravi vazduh :p :D

Ozbiljno, gde ti pade na pamet da tako ulazis u projekat? Polozaj drajvera, pozicija otvora, duzina tube koja ide... sve se to racuna da bi dobio pristojan zvuk. Nije to toliko jednostavno - bushi...

Dobar materijal za unutrasnjost kutija je ovako nesto:
http://www.elementa.co.yu/yu/roba_serija_list.php?id_podgrupa=22&serija=ISPUNE I OBLOGE

Primena: http://www.hifi-forumi.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=12996&st=0&sk=t&sd=a&hilit=dampiranje&start=15

Sumnjam da ce izaci ista kvalitetno iz tih kutija, ali zelim ti srecan rad :wave:

da, ima skretnica, a upustio sam se u to jer ce me ti zvucnici izaci maltene besplatno, pa eto cisto da ih imam:) Kad budu gotovi mozes da svratis da ih vidis:)

640 je stariji model koji ne podrzava nove HD formate i nema HDMI. Spadao je u visi rang ali spadao jer je to model iz 2002-3.
Imas li ti skretnicu u kutiji? Bas rexlex otvor je pozeljan ako je kutija dizanirana za to. Ne znam sto si se uopste upustao u pravljenje ako nemas savete nekog iskusnog.

hvala Gvlado, 1 manje!!!
nesto sam razmisljao hd dekoder koji spominjete da imaju noviji modeli mi bas i nije presudan jer trenutno nemam para sa surraund a kad budem imao mozda i padne neki i blue ray player,a mozda padne i grad i.....ko zna sta,zato nije mi presudan HD dekoder ali HDMI i usb su neophodni.Kontektirao sam onog tipa sto si mi preporucio za onkio i on nema nista ,predlozio da izaberem pozovem radnju i oni mi posalju.bvze :wall:

Ako je tako kako pricas, mozda padne i grad... onda zasto AVR? AVR je namenjen surroundu a ti kazes da neces skoro. kasnije mozda izadju i povoljniji modeli a za sada juri stereo pojacalo da vozi taj Jamo kako treba. Kasnije kada imas para dokupis AVR i ostratak zvucnika i imas odlican stereo za muziku i sve sto treba za jedan surround.

moze li onda YAMAHA AX-396 solidno da tera jamo sta mislis i koliko realno vredi posto je imam polovnu?

Covece, bez uvrede ali ti juris sto jeftinije a u HiFi (na zalost) to je provereno da koliko para toliko muzike. Mozes naci fino polovno pojacalo ali mislim da ta Yamaha im nije dorasla, mada narocito polovno nista se ne kupuje bez probe i testiranja. Ako taj sto zeli da ti je proda nece da ti da da je testiras neki dan nemoj ni da uzimas. Kad je novo imas garanciju a kad je polovno.... zato moze se naci nesto fino polovno samo moras potraziti ali ako juris sto jeftinije....

Ja imam jamo e770 prednje zvucnike i ostatak zvucnika iz te serije znaci centralni ,sub i zadnje i na to je vezan avr sony strda1200es i za moje potrebe to odlicno zvuci.Risiver je iz sony esprit serije i ima 7x100w ali pravih.Tezak je 15 kg i mislim da mu je sada cena oko 400 eura pa bi mozda mogao i njega uzeti u obzir.Kazem za moje potrebe ima dosta dobar zvuk.
Evo link za avr
http://www.sony.co.uk/product/hcs-home-cinema-receiver/str-da1200es

Poslednja izmena:
Veruj mi (ili ne moras) ne postoji AVR ispod 1.5-2k evra koji daje na svih kanalima po 100w, odjednom.

Marantz od 7x80w ima po fabrickim specifikacijama 70% snage na svim kanalima, znaci da drugi koji ne navode takve podatke lazu ko psi, ali netreba ni biti na svim kanalima ista jer su ustvarari prednji naj jaci, centar slabiji a zadnji pogotovo samo subwofer ima veliku snagu ali on je ionako aktivan.

"Woofer" ne pravi vazduh :p :D

Ozbiljno, gde ti pade na pamet da tako ulazis u projekat? Polozaj drajvera, pozicija otvora, duzina tube koja ide... sve se to racuna da bi dobio pristojan zvuk. Nije to toliko jednostavno - bushi...

Dobar materijal za unutrasnjost kutija je ovako nesto:
http://www.elementa.co.yu/yu/roba_serija_list.php?id_podgrupa=22&serija=ISPUNE I OBLOGE

Primena: http://www.hifi-forumi.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=12996&st=0&sk=t&sd=a&hilit=dampiranje&start=15

Sumnjam da ce izaci ista kvalitetno iz tih kutija, ali zelim ti srecan rad :wave:

Hvala za info:)

Marantz od 7x80w ima po fabrickim specifikacijama 70% snage na svim kanalima, znaci da drugi koji ne navode takve podatke lazu ko psi, ali netreba ni biti na svim kanalima ista jer su ustvarari prednji naj jaci, centar slabiji a zadnji pogotovo samo subwofer ima veliku snagu ali on je ionako aktivan.

Koji Marantz? Osim toga u surround sistemu bitno je da svi kanali budu podjednako tretirani, podjednako udaljeni i lepo kalibrisani.
Pazi, ako se bolje pogleda vecina njih prikazuje jacije koje su 100, 120, 150w po kanalu ali kada se ode u manual onda lepo pise 1 ili 2ch driven a to nije isto kao i kada se poteraju svih 5 ili 7 kanala.

Poslednja izmena:
SR 4600 7x80w na 8 ohm pri punom rasponi (dok drugi daju te podatke na 1khz) 70% na svim kanalima pri punom opterecenju.

Za taj AVR pise da trosi 314w, kako ocekujes da isporuci 7x80w? 70% snage je 392w a gde je struja za audio i video sekciju?

Sta bi rekao za sony 7x120w a potrosnja 280w, ili pioneer 7x140w potrosnja 300w isl. odakle ti ta potrosnja od 314w kad evo lijepo pise nazad na njemu a i u knjizici 388w.

Poslednja izmena:
zaboravio sam da napomenem da je jamo 6 omski,da li je mnogo vazno da gledam pojacalo koje je na 6 oma posto vidim da je vecina na 4 i 8 oma?

Bitno da pojacalo podrzava datu omazu, znaci 4-8 ohm na pojacalu mozes prikljuciti zvucnike od 4, 6 i 8 ohm. Ako daje 100w 8ohm dace recimo 120w 6ohm (nisam siguran za odnos).
Nasao sam sa US model... desava se... ali pisao je 314w no nebitno 388w za pojacalo i obradu i da isporucuje koliko? Moj Onkyo 706 je deklarisan 160w po kanalu ali sitnim slovima pise 1ch driven a u uputstvu lepo pise 100w 8ohm 20Hz-20KHz 2ch a potrosnja max pise 550w. Sta ja da ocekujem da on daje 100w po kanalu a da trosi 550w uz obradu audio i video signala? Ako hoces pravih 7x 100w nadji AVR koji trosi min 1kW.

upalio sam se za ovog Harman Kardon hk3480 od ar ,da li je neko imao priliku da cuje doticnog u kombinaciji sa JAMO?

Vrh Dno