Šta je novo?

Cudan problem sa dvd rezacem

Hippo

Cenjen
Učlanjen(a)
10.05.2009
Poena
151
Imam Pioneer dvd rezac DVR-111D, problem je u sledecem
probam da rezem (nero) cd i dvd rw bez problema reze i cita sve, ali nece da reze dvd-r, krene sa rezanjem dodje do 1%, buffer se ne napuni, i odjednom posle 10 sekundi napise buffer failed i tako ostane i posle radi nesto writing short lead-out.Sta bi to moglo biti, znaci sve oce, i da cita i da reze, samo nece da reze dvd-r

jel zna neko u cemu je problem sa ovim, proveravao sam nekad hoce da reze dvd-r ali jako retko, vecinom bude buffer failed i kraj, a cd-r/rw i dvd-rw bez problema reze

Jel imas log fajl?

Jesi li ga flesh-ovao novijim firmware-om? Mozda je jednostavno izbirljiv po pitanju diskova.

Ako kojim slucajem imas Kaspersky Internet Security ili Antivirus 2009 instaliran uradi pause protection pre nego sto pocnes da rezes DVD-R disk.

To se isto meni desavalo na Pioneer 215D :wall: i tek onda kada sam iskljucio Kaspersky DVD-R disk je narezan do kraja.:banana:

Poslednja izmena:
Ili ako imas KIS 2009 ubaci nero exe u trusted zone/trusted aplications (do not monitor). Ja sam tako resio svoj problem.

Prvi put cujem da antivirus moze da poremeti rad optike...?? :zgran:

Mada inace o Kasperskom nemam neko pohvalno misljenje, ovo je ipak previse...

>>Hippo
Javi da li je ovo resilo problem please...ja sam pre 2-3 godine zbog jednog slicnog problema bacio optiku... :wall:
(mada sad vise nisam siguran sta sam imao od AV tada)

Isto se i meni desava od skoro...isti rezac je u pitanju-111D...nece da reze Verbatim dvd-r diskove nikako,dok ostale kako koje...neke oce neke nece.

U KIS 2009 Nero je ubacen u trusted aplications...

Nareze 1% i izbaci mi ovo "invalid block adresses"....
Nisam mu radi firmware...jer ne znam kako se to radi...
Kako da mu uradim firmware?
Ili sta jos moze da bude problem?

Isto se i meni desava od skoro...isti rezac je u pitanju-111D...nece da reze Verbatim dvd-r diskove nikako,dok ostale kako koje...neke oce neke nece.

U KIS 2009 Nero je ubacen u trusted aplications...

Nareze 1% i izbaci mi ovo "invalid block adresses"....
Nisam mu radi firmware...jer ne znam kako se to radi...
Kako da mu uradim firmware?
Ili sta jos moze da bude problem?

Mozes da uradis samo dve stvari a da ne apdejtujes firmware rezaca.

1. Da iskljucis Kaspersky dok rezes dvd-r diskove.

2. Da u Kasperskom za Nero Burning rom ili nero express (u zavisnosti sta koristis ali bolje je da to uradis kod oba) ides na edit i pod exclusions da stikliras Do not scan opened files i Do not monitor application activity.:type:

Stiklirao sam ovo u KIS-u i iskljucio ga prilikom rezanja i 2 dvd-r je lepo narezao,nemam trenutno vise dvd-r diskova,ali mislim da je ovo resilo problem.

Jos samo jedno pitanje:

Ima par meseci kako mi rezac lose reze na vecim brzinama od 4x...naime reze on i na 8x i na 16x,ali mu treba duplo vise vremena nego obigno...npr. na 4x reze oko 12-13 minuta,dok na 8x reze min 15min.

Sta moze da mu bude problem?

Upravo je i meni izlazila poruka
"invalid block adresses".... i unisto sam 4 DVD-a Verbatim dok se nisam setio da sam vec negde jednom pre par meseci procitao da je neko imao takav problem i da je uzrok tome bio KIS 2009-e pa isti slucaj je i sa KIS 2010-unistio mi je 4 dvd za redom dok se nisam setio da procesljam po forumu-sve u svemu toliko me je iznervirao da ce leteti sa masine!!!:wall::smackbum:

Mozes da uradis samo dve stvari a da ne apdejtujes firmware rezaca.

1. Da iskljucis Kaspersky dok rezes dvd-r diskove.

2. Da u Kasperskom za Nero Burning rom ili nero express (u zavisnosti sta koristis ali bolje je da to uradis kod oba) ides na edit i pod exclusions da stikliras Do not scan opened files i Do not monitor application activity.:type:

Da ubacim i trecu stvar. Probaj da rezes sa programom Ashampoo Burning Studio 9.
Sa Nera sam presao na ovaj program i bas sam zadovoljan. Razlog prelaska je taj sto je Nero nesto poceo da mi baguje. Ako nisi emotivno vezan za Kaspersky predlazem da predjes na Aviru.

Vrh Dno