Evo, ne bih da otvaram novu temu, moze i ovde, a nadam se da ce biti registrovano

Elem, kupio sam danas gore navedeni ruter (WR340g) da bih u stanu podelio SBB 384/192 na dva kompa. Prikacio sve lepo, sve relativno lako proradilo. Dakle, probao sa fabrickim podesavanjima rutera, nista nisam dirao, a racunarima stavio "obtain address automatically". Sve je to radilo, kasnije sam i skontao kako da rezervisem adrese za oba kompa zbog, jelte, port forwardinga, i sve je to OK. Sad je ukljucen DHCP, a adrese se ne menjaju, vec im zadaje stalno jedne te iste, ove rezervisane.
Nego, problem nastaje onda kad su oba kompa ukljucena na ruter, sto je i bila poenta kupovine istog. Merenjem pinga na mom racunaru,kad su oba ukljucena dobijam preveliki ping (400-900ms), a merenjem brzine na speedtest.net otprilike polovinu protoka. Kad iskljucim cimerov komp, stvari se normalizuju (ping ~30-50ms, protok u granicama deklarisanog). Kad isto to odradim kod cimera desava se da ping luduje prilicno nepravilno, a download speed prikazuje neke prevelike vrednosti, tipa 4-5000kb/s. Znaci, celokupan protok je slobodan, nikakav download nije aktivan, ali neko zagusenje definitivno postoji.
Zanima me da li se nekome desavalo nesto slichno, da li je moguce da je to do rutera i postoji li neko resenje problema.
Da, ne napomenuh da pre kupovine rutera, moj komp je bio direktno vezan na modem i pokazivao je normalan odziv, a razlog kupovine rutera je bio taj sto nikako nije heo da proradi ICS, dok je File Sharing radio najnormalnije.
Unapred hvala