Šta je novo?

Razgovori poskupljuju za 10% od 1. juna (zbog uvođenja poreza)

Učlanjen(a)
25.03.2005
Poena
695
BEOGRAD, 26. maja 2009. (Beta) - Usluge Mobilne telefonije Srbije poskupeće za 10 odsto od 1. juna znog uvođenja poreza na mobilnu telefoniju, izjavio je danas direktor Direkcije za komercijalne poslove Telekoma Srbije Vladimir Lučić.

On je na konferenciji za novinare kazao da će zbog poreza poskupeti i cena razgovora i pretplata.

Lučić nije želeo da iznese više detalja o poskupljenju, zato što će, kako je naveo, tri mobilna opetratera u Srbiji do kraja sedmice izdati zajedničko saopštenje o tome.

http://www.naslovi.net/izvor/beta/1169718

Bilo je nagovestaja da ce primena poceti posle leta, kada prodju sve roaming promocije i kada operateri "srede" svoje billing sisteme.
(MTSov ionako ne funkcionise :d)

Dakle, nista od toga.

Poslednja izmena:
Takođe i najava iz Telenora:Link.

:wave:

E baš me zanima da li će ispasti da su u pretplati samo minuti ili će napraviti proporciju sms-a i minuta i garant će udariti porez na porez, tj. posle pretplate sa porezom od 18%, udariće opet porez od 10%. Što nije normalno?!

P.S. Mogao bi naslov da se promeni u Mobilna telefonija u Srbiji povećava cene od 1.juna

Sada ce se tek videti koliko su nazivi MIX500, MIX1000...nezgodni.

Odrazavaju cenu paketa u dinarima a ne kolicinu minuta, kao kod Telenora i VIPa.

Recimo, MIX500 a kosta 700 dinara :d

Oces reci odrzavaju?
Sada ce se tek videti koliko su nazivi MIX500, MIX1000...nezgodni.

Odrazavaju cenu paketa u dinarima a ne kolicinu minuta, kao kod Telenora i VIPa.

Recimo, MIX500 a kosta 700 dinara :d

Odrazavaju (Od imenice "odraz", pr. [odraz u ogledalu])

;)

Da, da, ali to je 500 dinara bez poreza, a sa porezom bi MIX500 polako mogao da bude MIX1000, kako je sve krenulo :)

Poslednja izmena:
tako je... kada uvozis auto, platis carinu, pa porez na carinu.... tako da je porez na porez stvarno ne postoji u zemlji shljiva na Brdovitom balkanu...

caos Stevs, slazem se sa tobom - bolje da mi smanje besplatne minute ili SMSove (uvek mi ostane 250 :D) nego da mi povecaju cenu ...

Kao što to uvek i biva ovde, niko se neće osvrnuti na korisnike. Napraviti kratko istraživanje da li korisnicima odgovara isti broj minuta a veća cena ili ista cena sa manjim brojem minuta, sms-a, to bi bilo nemoguća misija za naše operatere.
U svakom slučaju, mi možemo samo da čekamo i plaćamo.

Pa ako cemo iskreno nisu ni operateri krivi zbog nase banane drzave i nasih glupih poreza

Vazhno da poslanicima u skupshtini skachu plate da imamo 20+ ministarstava shto nema niko u EU ......................a narod ko J*** ......

Pa ako cemo iskreno nisu ni operateri krivi zbog nase banane drzave i nasih glupih poreza

Krivi jesu jer bi jednim kratkim istraživanjem, anketom ili koko god okrenu, mogli da saznaju šta korisnici žele. Prvo treba misliti na korisnike a u njihovom slučaju, korisnici su zadnja karika u lancu..
Vazhno da poslanicima u skupshtini skachu plate da imamo 20+ ministarstava shto nema niko u EU ......................a narod ko J*** ......

Kako oni, gladni, žedni, goli da donose ovako krucijalne zakone?

Poslednja izmena:
Ne znam...ali ja eto ochekujem WARN :)

Krivi jesu jer bi jednim kratkim istraživanjem, anketom ili koko god okrenu, mogli da saznaju šta korisnici žele. Prvo treba misliti na korisnike a u njihovom slučaju, korisnici su zadnja karika u lancu..

i onda je mrmot zavio choko...
Da vazi, njima drzava nametne dodatni porez a oni ce to da prebace na teret sebe...nekako ne vidm da bi iko normalan to ucinio. But than again its just me.

^Pročitaj još jednom šta sam pisao.. Uopšte nisam tražio od provajdera da na svoju štetu daje bilo šta, plaća poreze korisnika. Nego da ispitaju da li korisnici žele smanjenje besplatnih minuta uz istu cenu paketa ili da provajder poveća cenu a paketi ostanu sa istim brojem minuta i sms-ova.. Vrati se tri-četiri posta iznad i videćeš šta je pisac hteo reći.

EDIT:
na kraju ćemo plaćati 50% porez na pretplatu a imaćemo u sklopu paketa 50% manje minuta i sms-ova :p:d:p

Poslednja izmena:
Sta se cudite. Pa Vlada se ozbiljno sprema na septembarsku nadolazecu krizu.

^ok my bad.

koliko znam jos to nije definitivno...jos neki pregovori traju sa vladom.

ispao sam konfuzan, a hteo sam da budem sarkastican... ;)

Imali smo mi i ranije porez na porez, ako se sećate samo što je bilo u vidu fiksne nadoknade na pretplatu, pa porez na sve to.. Davno to beše, ali je bilo.

Sta se cudite. Pa Vlada se ozbiljno sprema na septembarsku nadolazecu krizu.

Ovo sam cuo na nekoliko mesta i ne znam sta da mislim o ovome. Najavljuje se tek prava kriza za nas u septembru, koja se meri sa onom iz 1993.

I da nema globalne, svetske krize, mi smo svakako osudjeni na krizu.

koja se meri sa onom iz 1993.
Nismo bas toliko pukli ;)
I da nema globalne, svetske krize, mi smo svakako osudjeni na krizu.
Istina, nas je kriza ionako cekala posle privatizacije, ova globalna moze samo da je produbi.

Sto se Telekoma tice, i ja bih voleo smanjenje minuta i poruka, ali o tome mozemo samo da sanjamo :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno