Šta je novo?

Asus TOP bios za 4870x2 ?

knjaz.milos

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2007
Poena
320
Ako sam u pravu sve 4870x2 imaju isti PCB .... pretpostavljam da bio Asus-ov TOP bios mogao da bude kompatibilan sa vecinom kartica ostalih proizvodjacha...jel se neko od forumasha koji poseduju 4870x2 igrao sa ovim ?

Znam da pomenuti BIOS dizhe napon i klokove na 825/1000 ili tako neshto.....i da se treba (naravno) za svaki GPU posebnu flash-ovati bios.

Asus TOP ima kvalitetnije gpu jednicie i memorju sposobne da rade na vecim taktovima.
Sto bi flesovao? Moze se klokovati bez flesovanja.

Ako sam u pravu sve 4870x2 imaju isti PCB .... pretpostavljam da bio Asus-ov TOP bios mogao da bude kompatibilan sa vecinom kartica ostalih proizvodjacha...jel se neko od forumasha koji poseduju 4870x2 igrao sa ovim ?

Znam da pomenuti BIOS dizhe napon i klokove na 825/1000 ili tako neshto.....i da se treba (naravno) za svaki GPU posebnu flash-ovati bios.
Da, taj bios dize napon, medjutim, sto se samih frekvencija tice, bila je prica da to ide na ustrb razlabavljenih latencija (memorije)... pa su iste performanse u odnosu na neke proizvodjace, tj. biose na nizem taktu.
U svakom slucaju, mozes da probas, ne verujem da bi mogao da pogresis nesto... sigurno je to da ces dobiti vise V za GPU, moci ces veci klok, dok za memoriju ionako nije bitno, dizanje takta tu ne donosi neke prednosti.

Poslednja izmena:
Odradicu to kad nabavim arctic accelero Xtreme 4870x2 .... ionako se greje kao luda sa stock hladjenjem...tako da mi dizanje napona sad nije u interesu :D

Kad'ce vise da se pojavi taj accelero xtreme? Na sajtu stoji "end of may" :smash:
a pre toga je stajalo "end of march" lol

A resili ste da pazarite, a? :)

Nego, moze li takvo nekakvo cudo na 4890? Ionako su prakticno "na sraf" :p

A resili ste da pazarite, a? :)

Nego, moze li takvo nekakvo cudo na 4890? Ionako su prakticno "na sraf" :p

Ja vec imam "ivke edition" :d (2xScythe 120mm s'donje strane karte ;))
ali mi accelero deluje nekako bolje :D
p.s. Izbacice accelero/thermalright vec nesto za 4890

Poslednja izmena:
Vama treba ovo i da karta 50C u igrama moze samo da sanja. :D

Poslednja izmena:
Preskupo....i ne radi mnogo bolji posao od Accelero Extreme-a....ja cu ipak da sacekam.

Tebi su odlicne temperature, realno... ali uz dosta buke, verujem.

Poslednja izmena:
Fan se na 33% jedva cuje, 60% je podnosljivo, kada predje 70c ubrzava na 80%.
Razmisljam da skinem originalne ventilaotre, stavim 2 x 12cm mislim da ce biti extra tiha i hladna.

Nazad
Vrh Dno