Šta je novo?

9800 GT pregrevanje?

Steve1985

Cenjen
Učlanjen(a)
19.05.2009
Poena
154
Dakle,kao sto kazu,graficka moze da izdrzava do 90 stepeni bez problema.
Nedavno sam uzeo nov komp sa Gainward 9800GT i temperatura dok igram recimo GTA 4 dodje do do 62 stepena,sto mi stvori problem i izbaci iz igre sa nekim glupim errorom.
Sad ne znam da li da uzimam novi kuler,ili da uradim jos par zahtevnih testova...
cudno mi je mnogo jer dok je bilo hladnije napolju,cini mi se da je vise izdrzavala graficka..

Svako normalan bi mi rekao da je ovo normalna temperatura i da je nesto drugo u pitanju,pa uzecu jos nesto prezahtevno i isforsiracu malo graficku,ili neko ima bolju soluciju?

Da li se kuler moze lako zameniti?I sta mislite o Thermaltake DuOrb?

Ako imas garanciju, reklamiraj 😉.

Kuler se lako menja, za taj DuOrb - OK je kuler, ali nisam siguran da li odgovara 9800GT.

Koji kuler je na tom Gainwardu?Ako je ovaj, on bi trebalo da radi sasvim solidan posao, a tih 62 stepena i nije neka temperatura da budi zabrinutost.
Kakva je stvar sa drugim igrama? GTA IV ima mali milion uzroka za pucanje.Koji error ti izbaci? Obicno kad se karta pregreje, igra/aplikacija najcesce pukne bez error poruke ili se pojavi plavi ekran...Isprobaj karticu FurMark-om, (pusti krofnu da se vrti nekih 10-15 min, i prati temperature), to ce je zagrejati do maksimuma, pa mozes videti da li se pregreva.

Inace, ako bi da pojuris kuler, standardno dobra varijanta ti je Accelero u kombinaciji sa ventilatorima .

Ako imaš 62C dok igraš - po meni to nije velika temperatura. Tako da mi izgleda da ta igrica nešto baguje, a ne da je do grafičke.

Kod mene je fora da je treshold nekih 100 i nesto stepeni, a cim graficka u bilo kojoj igri predje 67-68 stepeni igra zakucava. Nikako da nadjem resenje za ovo. Tako da mozda i kod tebe bude nesto slicno a mozda (najverovatnije) je do same igre.

Izgleda da je ipak do igre.
Pustio sam FurMark da radi,temperatura nije isla preko 74 stepeni (nisam ukljucio extreme burning).
Nadajuci se da ce nebrzo posle toga ispisati gresku usao sam posle u gta i igrao bar 2 sata bez problema.
Evo rezultata:

30614250.jpg

Ukljucio sam jos jedan kuler na kucistu sa strane,dosta pomaze da se ceo komp oladi brze,samo sto malo ubija ushi.

Jednom mi se desio plavi ekran igrajuci Crysis 3 sata,bilo je nesto tipa da 1 core na procesoru ne radi ili sta vec..ali racunajuci Vistu 64,ne cudi me da se desavaju greske u zahtevnim igrama.

Imam jos jedno pitanje,ali postavicu novi topic 😉

E sad ste me zabrinuli iako mi nista ne zabada.

Imam Leadtek PX9800GT s-fanpipe single slot karticu i idle je ~55c dok u loadu (CoD4) maksimum bude ~80c. Kuciste je dobro provetreno ima bocnu noctua 9-ku koja duva u karticu i nije bilo ispadanja.
Jel su ove temp prevelike, i dal da skupljam kesh za novi hladnjak.

Zaboravio sam da dodam da kartica nije klokana i da je spoljna temp ~25c

Poslednja izmena:
Mislim da su normalne T jer je tvoja graficka sa kulero sfanpipe, a on je manji od standardnih, i pri tom je tisi, zato se valjda i zove s(ilent)fanpipe.

Meni je temperatura na 8800gt gs kad igram do 64 i nema problema to je do gta 4 sigurno moze grafa da izdrzi do 80 sigurno bez problema vec preko je opasno:banana::banana:

Meni su slicne temperature na vodi zato sam i pitao.
Load (igrice) mi ne prelazi 43-44 .

nije to nista prve serije 8800GT su isle preko 90C, mada po meni ja ne bi pustao na vise od ~88C

Nazad
Vrh Dno