Šta je novo?

Koji Linux za pustanje muzike?

djalf

DJ u penziji
Učlanjen(a)
27.11.2004
Poena
2,645
Kao sto kaze naslov treba mi Linux OS za kafice, znaci komp pusta samo muziku i nista vise pa da ne kupuju licence. Ja koristim Winamp sa Crossfade plugin-om kao i Compressor-om koji izjednacava zvuk, da li postoji nesto slicno za Linux, to jest koji player to radi? Naravno sto manje zahtevan OS bi bio pozeljan ;)
Hvala unapred

Za program amaroK (vidi neki od onih sitnih linuksa, samo da ima KDE). Pretpostavljam da svi programi imaju crossfade, ali za ovaj sam siguran.

Linuksi su ti totalno nezahtevni, tako da sa tim nemas problema.

Hvala na brzom odgovoru!
Ja krenuo da skidam Ubuntu, video ga na nekom laptopu pre neki dan pa mi deluje ok.

Idi na Ubuntu forum http://www.ubuntu-rs.org/forum/ malo se obavesti. Amarok nova verzija nista ne valja, stara je bila OK, vidi malo pulse i alsa, boli glava od objasnjenja i kako setovati. Ako mislis da to stavis na masinu onda nek ti to podesi neko ko se stvarno razume.

U 99% slučajeva na Ubuntu-u radi sve OutOfBox, drugar ga koristi za puštanje muzike u kafiću i to iz standardnog Rhythmbox-a, mada u repoima imaš brdo plejera.

Hvala svima na pomoci, probacu nesto od ovoga ;)
Poz

^
Upravo,ubuntu ili kubuntu nisu uopste toliko nezahtevni ali opet naravno zavisi koliko je stara masina u pitanju..
Kao sto je vec receno bas nezahtevni linuxi su PCLInuxOS2009.1,puppy,xubuntu itd..

Poz

Stavio sam PClinux da se skida da probam.
Ubuntu je ok i onaj interni player ima Crossfade sto je ok ali nema podrsku za Mp3?? WTF? Kaze mi da potrazim na netu ali nista ne nalazi? Pokrenuo sam ga sa CD-a inace, nisam instalirao na HDD, da nije zbog toga? Pustao sam radio iz one njegove liste (Rhythm Box) i radi super.

Stavio sam PClinux da se skida da probam.
Ubuntu je ok i onaj interni player ima Crossfade sto je ok ali nema podrsku za Mp3?? WTF? Kaze mi da potrazim na netu ali nista ne nalazi? Pokrenuo sam ga sa CD-a inace, nisam instalirao na HDD, da nije zbog toga? Pustao sam radio iz one njegove liste (Rhythm Box) i radi super.

Treba da skineš kodeke i za video i za audio da bi mogao da ga koristiš. Ubuntu nema neke kodeke, jer valjda nisu slobodni. Ali se mogu skinuti i to lepo radi.

Idi na forum koji ti je predložio korisnik lega99 i naćićeš uputstva kako da to uradiš.

:wave:

Ovo kad bismo se šalili ;) Malo sutra su novije distribucije "totalno nezahtevne".

Iskljuci compiz i radice na svemu sto ima >= 128MB rama.
Nije da imam na cemu da probam, ali sam ubedjen da bi slack proradio na 486 bez problema ;)
Svojevremeno sam instalirao Slack 10 (nisam 100% siguran da je bas ta verzija, ali trebalo bi) na neki procesor na 233MHz (mislim da je bio PII) i radio je :)

Utvori Applications → Add/Remove Programs i instaliraj ubuntu-restricted-extras i imaš kodeke za sve, ali bolje će ti to već objasniti na http://www.ubuntu-rs.org/forum

E to mi treba, hvala puno! Jer ne bih da se cimam previse jer sad nesto nemam vremena a igracu se sigurno, skidam redom ove distribucije sto ste mi predlozili pa cu da ih probam. Ubuntu ako radi Crossfade muzike i moze da pusta Mp3 i poneki radio, extra!
Da li ima neki player koji bar malo lici na Winamp? Ljudi navikli znate kako je ;)
I da li ima player da moze da ujednacava zvuk kao Compressor kod Winamp-a:
http://www.winamp.com/plugins/details/104516
?
:wave:

Poslednja izmena:
Probaj XMMS ili Audacious.
Oni ti lice na winamp.

Jeste da ne lici na winamp, ali je mozda nekom zanimljiv:

moc (Music On Console)

totalno konzolni plejer, tako da sa njim sigurno moze neki najnoviji linuks i p1 masina (ne palis ni KDE ni Gnoma niti ista drugo :)).

edit: slika razvuce stranu. Evo link za screenshot ovde

Poslednja izmena:
Hehe, dobro moze i neki graficki da pokrene WindowMakeru, tu je zahtevnost 0. Jedino mora da ima dovoljno jak racunar za mp3, ali je windowmaker manje zahtevan od win95 :)

OK, odluka je pala, Ubuntu 9.04 radi posao sa Xmms playerom, evo spakovao sam instalaciju u jedan fajl, jer nije ga uopste lako instalirati a ja sam napravio kratko uputstvo i spakovao ga u jedan rar fajl, mozda ce nekom zatrebati ;) (ovo je free player modovi, cisto da znate ;)
http://rapidshare.com/files/237425042/Xmms_player_for_Ubuntu.rar
Unutra imate fajlove sa rednim brojevima po kojim instalirate dvoklikom kao u Windowsu. Sadrzi Xmms player, Crossfade plugin i Volume Normalizer plugin koje morate da podesite kako vam odgovara, isto kao u Winampu: Options>Preferences>Output
Poz

Ubutnu + Wine + Winamp/AIMP = Feel like home for free :D ?

Exaile je na dobrom putu ali trebace mu vremena do Amaroka 1.4 .. btw ima PPA za Amarok 1.4 negde na ovoj temi http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1084971&page=1 .. ja probo evo radi izuva ko i uvek ... jedino malo odskache od Gnome Desk-a,ali nikad bolji audio player

SLAX sa Amarokom je odlicno resenje, SLAX je mali, portabilan, moze da se instalira na USB, ako imas vise od 256MB ucita se direktno u RAM i onda leti...

Nazad
Vrh Dno