Šta je novo?

YouTube linkovi (2009)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Core i7 se zove tako zato što ima 7 jezgra. Pogledati klip na dnu strane.

Link

:wave:

^:d odgledati u related klip "teleshop" obaveno :D

Američki novi lovac F-35 pored impresivnih letnih karakteristika hvali se i najsuvremenijim računalnim sustavom, između ostalog i posebnom kacigom spojenom posebni optoelekrički sustav. Ono što je razlikuje od drugih pilotskih kaciga je pored vanjskog izgleda (koji je dovoljan da uplaši i najhrabrije) je sustav projekcije podataka sa svih senzora.

S unutarnje strane kacige se tako projicira slika sa čak šest kamera smještenih na zrakoplovu, kao i slika s radara i infracrvenih senzora. Zvanično ime sustava je Electro Optical Distributed Aperture System, a projicira sfernu sliku u realnom vremenu. Dapače, pilot s kacigom na glaci uopće i nevidi unutrašnjost kokpita, niti svoj vlastiti zrakoplov, već isključivo svoju okolinu projiciranu unutar zamišljene kugle oko samog zrakoplova i to u realnom remenu.

Sustavi za navođenje oružja i radari u stanju su prepoznati mete na zemlji, moru i u zraku, odrediti koja je prijateljska,a koja neprijateljska, a omogućavaju i automaski odabir i određivanje prioriteta meta.

Prema proizvođaču, Northrop Grummanu, ovaj sistem je toliko napredan da s njim manevarske sposobnosti F-35 postaju nevažne, jer zrakoplov može usvakom trenutku izaći iz borbe, a sustav sam navodi raketu do cilja.

izvor: bug.hr

F-35 Distributed Aperture System (EO DAS)

Ko kaže da H.A.W.K. nije simulacija... :)

Poslednja izmena:
Bravo za video garfilde :p

Da sam juce umro ne bih znao da RTS ima neki HD kanal...Koji je to kanal koji oni emituju u HD-u?

Koliko ja znam ovo je ekvivalent obicnoj satelitskoj televiziji, a ne 720p HD kanalima. Ne znam kako se ovaj rts digital svrstava u domen HD televizije.

da, ja sam se već umorio od objašnjavanja ovde kod mene da digitalno emitovanje i HD nije jedno te isto, ne znam zašto svi mešaju te pojmove... :trust:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno