Šta je novo?

Dragon Age !

Sam trailer je odlican i dobra najava ... sta ce biti sa samim naslovom ... to je druga prica :)

ovaj engine kao da je iz 2001. :D

ali nebitno, ako ovako nesto mozes odigrati u igri, bice IMERZIVNO :D

valjda ce muzika ostati u igri

Kad su u prvim najavama pomenuli "dark fantasy", izricito su naglasili da im je glavna inspiracija bio Martinov "Songs of Ice and Fire" serijal, a ovo gore podseca na moderni holivudski akcioni film. Ovaj trailer debelo NE-obecava... :trust:
Ma kakav Martin, kakav "The song of ice and fire"... veze nema sa ovim, osim što i ovde i tamo nose mačeve.
Meni se ovaj trailer sviđa vrlo :), samo ne znam koliko veze ima sa gameplay-om. Nadamo sa, čekamo, instaliramo po 5. put Baldur's gate II...

Poslednja izmena:
Ovaj violence trajler mi se uopste nije svideo. Very bad taste.
Vidi se da im EA radi marketing. Nadam se da ce igra dok izadje ostati priblizna
onim korenima razvoja koji su obecavani na pocetku razvoja.

valjda ce muzika ostati u igri

Marilyn Manson u fantasy RPG-ju?!.... Are you kiddin' me?... :trust:

Ma kakav Martin, kakav "The song of ice and fire"... veze nema sa ovim, osim što i ovde i tamo nose mačeve.

Upravo zato sam i razocaran. Martinov svet je mracan i brutalan, ali isto tako i veoma realistican i psiholoski dubok. Ovaj trailer, sa druge strane, me podseca na neko holivudsko pros*ravanje ala 300... :(

Ovaj zadnji trejler izgleda kao da ga je neki klinac od 10 godina sklepao u Windows Movie Maker-u za 5 minuta tj. ne dopada mi se i polako spustam ocekivanja za ovu igru.

Pa malo je lozachki, ali nadam se da ce lepo odraditi masovne bitke(ako ih uopshte bude bilo).

Nisam ni oduševljen, ni ushićen... Ima krvi, što je dobro, mrzim kad se to cenzuriše.

Poslednja izmena:
Marilyn Manson u fantasy RPG-ju?!.... Are you kiddin' me?... :trust:

Upravo zato sam i razocaran. Martinov svet je mracan i brutalan, ali isto tako i veoma realistican i psiholoski dubok. Ovaj trailer, sa druge strane, me podseca na neko holivudsko pros*ravanje ala 300... :(

da sto da ne, sta fali muzici, samo da izbace njegov glas :p

bash zato sto trejler nije toliko ispoliran i politicki i moralno korektan svidja mi se, postoji veca verovatnoca da igra zapravo nesto i vredi

da sto da ne, sta fali muzici, samo da izbace njegov glas :p

bash zato sto trejler nije toliko ispoliran i politicki i moralno korektan svidja mi se, postoji veca verovatnoca da igra zapravo nesto i vredi

Ma i glas je ok, nisam MM fan ali ova pesma mu je odlicna i odlicno je uklopljena u treiler. Samo i dalje sam malo skeptican kada su u pitanju masovne borbe u single player igrama.

Haha, tek sam sad pogledao ovaj trejler :D. Pre deluje kao trejler igre radjene po filmu Underworld: Rise of the Lycans nego shto ima ikakave veze sa Baldurom :d.

Trejler je odlican, samo MM mi nije lepo legao. Treba da pogledaju blizzard i muziku u njihovim trejlerima.

Under different circumstances, PC gamers could at this very moment be playing BioWare's latest epic fantasy role-playing game, Dragon Age: Origins. However, as told by EA CEO John Riccitiello, the game was shaping up to be so epic in scale, quality, and innovation that Dragon Age would be better served if the PC launch coincided with the Xbox 360 and PlayStation 3 debuts later in the year.

There's a lot of hellspawn that could use a slaying.

At the time, Riccitiello noted, "Too much quality can make you reassess your options." Options thus reassessed, BioWare confirmed for GameSpot today that the Xbox 360, PS3, and PC editions of Dragon Age: Origins will be released on October 20.

Sta reci!?

Ovakav komentar ima smisla!

"Dragon Age would be better served..." What does this mean exactly? How exactly would the game "Dragon Age" be better served? I encourage everyone to reread that paragraph. I used to be excited about this game, but not so much anymore. Now I feel like I'm being sold a used car. Its a quality car, trust me. Its a quality video game, trust me.

Remember this bit of IP sat around from 2004 (what other huge PC game came out in 2004? WoW I dont know) until 2007. EA got ahold of things and said look that company we bought has this bit of IP called Dragon Age,lets get some quick cash from it. Late 2007, lets start developing this game...time goes on....oh wait console gaming is starting to get huge. Lets pretend it is the spiritual successor of BG2 to get the PC crowd, but really its a button mash gore fest (remember the trailer with the Marilyn Manson tune playing) and release it for the consoles as well. We'll make the PC and console game play virtually identical, release them all at the same time so the PC gamers wont scream that it plays like a console game and potentially ruin later sales of the console version of the game. I call shenanigans on Dragon Age.

Kako ce da budne dobra igrica juhu! Ali ni jedan RPG ne moze da bude dobar ako nema stotinu pedeset tona krvi per frame, ondak otkidanja glava, rukica i nogica!!! Ali ovaj trajler, po njemu vidim da ce grafika da bude NabudZena, ludilo!! EXtRA grafika ali onaj potez kad mu zabije mach u glavu je strava, onakvu igricu nikad nisam igrao. Ovo ce da budne bolje od WoW-a!! Najbolja igricca koju sam igrao ikad je WOW, ali ovaj dragon je bolji ima vishe krvi i grafika je bolja. A muzika dodje mi da placem, a i stomak mi se zavrti za 360 stepeni celzijusovih . . Duhovni naslednik Baldur's Gate-a vidi se, ista atmosfera.
A oce biti da se voze zmajevi, .. cuo sam da ce da uvedu drift!

Poslednja izmena:
Ne znam da li si ovim postom hteo da ismejesh igru ili si samo hteo da ispadnesh pametan.

Ne znam da li si ovim postom hteo da ismejesh igru ili si samo hteo da ispadnesh pametan.

Tacan odgovor je pod A.
Ovo sto sam napisao ti je realnost. Vecina koja tako razmislja su musterije za koje se rade i prave sve danasnje igre - za male debilchice!

Poslednja izmena:
Elitizam. Ko bi ocekivao da nesto slicno moze da se cuje na Benchu?

Izvnini shto sam tvoji intelekt doveo u pitanje. Na to me je doveo mali broj postova kao i nedostatak smajlija u postu. Ja takodje volim sa vremena na vreme da koristim sarkazam kod kao na primer ovako.
[sarkazam]Gears of War ima mnogo pozitivnih aspekata ali mislim da me je najvishe pricha oduvala[/sarkazam]

Izvnini shto sam tvoji intelekt doveo u pitanje. Na to me je doveo mali broj postova kao i nedostatak smajlija u postu. Ja takodje volim sa vremena na vreme da koristim sarkazam kod kao na primer ovako.
[sarkazam]Gears of War ima mnogo pozitivnih aspekata ali mislim da me je najvishe pricha oduvala[/sarkazam]

U pravu si, u buduce cu da koristim malo vishe smajlija ili tako da naznacim:D

Poslednja izmena:
offtopic
Sarkazam i ironija su stilske figure. Staviti tagove ili navodnike (ili bilo sta drugo) da bi se to naznacilo ubija svaku poentu iste. (jer im cilj i jeste da ukljuci mozak onoga koji chita kako bi ih prepoznao). :p

Elitizam. Ko bi ocekivao da nesto slicno moze da se cuje na Benchu?

Ne radi se ovde o elitizmu. Kako stvari izgledaju u trejleru ovo ce biti josh jedan naslov ala LotR H&S igre. Nije mi jasno zashto nisu vishe paznje posvetili sistemu razvoja lika (shto su najavljivali ranije kao jedan od main featuresa) nego izdaju ovako debilan trejler. Zashto angazuju Bioware da napravi igru koju moze svaki developer studio da odradi. Nadam se da greshim i da ce igra biti onakva kako su najavljivali. U suprotnom sve one price od nalsedniku Baldura su tu da zamazu oci ljubitelja RPG igara i navuku ih da kupe igru.

Izgleda je da ce malo sta od Baldura ostati tu, ali, ovo i dalje ostaje igra od koje najvise ocekujem ove godine.

Ne radi se ovde o elitizmu. Kako stvari izgledaju u trejleru ovo ce biti josh jedan naslov ala LotR H&S igre. Nije mi jasno zashto nisu vishe paznje posvetili sistemu razvoja lika (shto su najavljivali ranije kao jedan od main featuresa) nego izdaju ovako debilan trejler. Zashto angazuju Bioware da napravi igru koju moze svaki developer studio da odradi. Nadam se da greshim i da ce igra biti onakva kako su najavljivali. U suprotnom sve one price od nalsedniku Baldura su tu da zamazu oci ljubitelja RPG igara i navuku ih da kupe igru.

Niko ovde nije angazovao Bioware da napravi ovu igru. Bioware ovo radi 7-8 godina, EA je tu upao kada je Dragon Age bio vec gotov. E sad pretpostavljam da ste videli neki gameplay video, ako niste ima ih na youtube-u, onda bi ste mogli da zakljucite da je ovaj trejler samo jedan marketinski potez koji bi privukao igrace cije je profil i intelekt neko gore spomenuo. Jer ako budu racunali da privuku samo igrace koji se loze na Baldur's gate i one koje imaju malo vise u glavi nece bas mnogo da se ovajde. Iako mi se nisu svidjale sve Bioware-ove igre (uglavnom mislim na NWN1, za koji licni mislim da je deset koraka unazad u odnosu na Baldur's gate) oni nikada nisu radili nekvalitetne igre. Za sada cu ostati umereno optimistican, jer verujem da likovi na vrhu Bioware-a znaju sta rade i da bas ne zele da se kockaju svojim kredibilitetom. Sa druge strane, iako o EA mislim sve najgore, oni rade odlicne marketing kampanje, i umeju da nekvalitetan proizvod upakuju i privlacno pakovanje i prodaju. Za sada cu da na ovu stvar gledati iz malo drugog ugla: mozda je igra previse kompleksna i slozena za prosecnog igraca i onda zele da njih napale ovakvim trejlerima, zatim mozda je igra previse komplikovana za prosecnog igraca konzole, i kada bi jedan takav video trejlere o kreiranju lika ili o sistemu borbe pobegao bi glavom bez obzira. Mozda bi vecina njih kada bi procitala PC reviewe odlucila da je tu ipak za igranje treba malo vise mozga nego sto su oni spremni da ukljuce i ne zele da kupe XBOX360/PS3 verziju. Ovako, ako sve igre izadju u isto vreme, uz ovakav hype igra ce se dobro prodati, onda je Bioware zadovoljan, oni koji zele dobre igre opet zadovoljni, oni kojima je igre previse komplikovana cutace da ne bi ispali glupi (ali su bar kupili igru). A mozda ce igra biti i totalni shit. To necemo moci da znamo sve do kraja oktobra. Casa ponekad moze biti i do pola puna a ne uvek do pola prazna.

Poslednja izmena:
^
Slazem se skroz - od A do Š, mislim od Š do A :D

Poslednja izmena:
To su sve pretpostavke i teorije. Ja je zbog ovoga (XBOX360/PS3) vjerovatno necu podrzati, i cinjenice da je EA izdavac. Mozda, ako je odrade kako treba?

A pod podrskom verovatno mislis na skidanje torrenta i instaliranje?
Da je prodaja malo bolja na PCu, oni ne bi ni bili primorani da igru izdaju i za konzole.

E dosta vise sa tim bajkama. Igre se prodjau za PC vrlo dobro. Da naravno da ima 10 pirata za svaku kupljenu. Ali prodaja je uglavnom dovoljno dobra da isplati igru i zaradi nesto. E sad kad manijaci uloze par desetina miliona u razvoj igre (ne pitaj me samo kako) onda naravno da moraju da prodaju bar milion dve kopija da break evenuju, i preko toga da zarade nesto, i sto se jos ocekuje da se ulozeni novac oho ho vrati.

Kriza i Witcher su se prodali u preko milion, kao cisto PC naslovi. Ne moze svaka ****na igra da se proda kao GTA4 i Halo3.

Konzolno trziste je jednostavno dovoljno vece od PCa. Daleko vise ljudi ima konzolu za koju zna da im igre raditi 100%, nego sto ima PC korisnika koji su spremni da kupe original u nadi da ce lepo raditi na njihovoj konfiguraciji. Zbog hardverskih smicalica piraterija na konzolama, iako prisutna, je u trenutnoj generaciji mnogo manja nego na PCu, a i samo trziste je takvo da se za konzole igre kupuju po sarenim reklamama i slikama na kutiji bez imanja pojma kakva je igra. (milioni i milioni *****a od roditelja koji svojoj 12togodisnjoj deci kupe GTA4 ili God of War bez gledanja u jedno M sto pise na kutiji).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno