Šta je novo?

Free Outpost Firewall

Vlasterx

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2004
Poena
740
http://free.agnitum.com/

Znao sam da nešto ne valja kada su počeli da nude doživotne licence 😀

Sve važne komponente firewalla su tu, ali u odnosu na PRO fale: Anti-Spyware, Web control, Identity Protection, Technical support, Multi-language support i Windows Server support

Sada lepo Outpost + AVG + neki antispyware = kompletna i besplatna zaštita.

Kad se samo setim da sam do pre koju godinu jurio lekove za ovaj program po celom netu...:d
A sad ga dele za Dz! 😛

I mene začudilo kad sam video post o free Outpost-u
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?p=1801573#post1801573

To je dobra vest za mnoge korisnike, koji žele solidan in&out firewall! 🙂

Hehe, mada, kad sam postavio pitanje otkud sad free Outpost na (nezvaničnom) Benchmark IRC kanalu (vidi link u potpisu), dobio sam komentare tipa da nije ni čudo što je free, jer toliko i vredi 😉

Poslednja izmena:
Nema boljeg firewalla od Outposta, a ljudi pogrešno tumače to da nešto ne valja ako je free.
Ova vest zaslužuje posebnu temu, a ti si Zoni pravi "mrzim da mrzim", ko tvoj avatar 😛 Samo neke pridike svima redom...

Samo neke pridike svima redom...
Gde ti vidiš pridiku tamo? Ja sam izneo moje mišljenje ("To je dobra vest za mnoge korisnike, koji žele solidan in&out firewall!")* i pomenuo sam komentar, sa kojim se očigledno ne slažem! 🙂

Šta je nejasno? 😛

PS. Na avataru mi je Kefalo, ne Mrgud 😉

Poslednja izmena:
@ROBOTO ne mora da znaci da je najbolji, svako koristi ono sto je njemu najbolje.
Cudno mi je da na matousec free verzija outposta ima bolje rezultate od paid verzije (mislim da je ovo starija paid ver.). Comodo je i dalje na vrhu (od free resenja mislim) ali ubija njegov defense+

Nece na win7 - cudna mi cuda. nece na pre-beta verziju c c c... i jos slozio namrstenog smajlija pored :d

update: probao, nije lose uopste - ali nema npr automatski update kao npr PC Tools Firewall Plus. Ne smara komp i podesava se dosta lako, expert mode se dobija u pro verziji..(shit) rekao bih da je PC Tools nesto kompletnije resenje a matousec kaze da ovaj Agnitum ima odlican detection rate. Od free resenja sada postoji prilican izbor:
Comodo, Online Armor, Agnitum Free i pomenuti PC Tools firewall plus. Ni jedno nije lose mada nekako najvise hvale Comodo (dobar ali iritirajuce dosadan) i ovo.

Poslednja izmena:
Hmmm...learning mode ovog programa je tako iritantan - avguard (avira) nikako da skapira kao sigurnu aplikaciju i stalno pita da li da ga pusta na net...*** odgovorio sam mu jedno 30 puta i nikako da utuvi. Ako bude jos smarao leti sa hard diska - zao mi je jedino jer je extremno mali program instalacija bas i ne ima oko 16 Mb ali tu su i sve pro funkcije samo zakljucane) i ne zauzima resurse. PC Tools firewall plus free takodje ima taj learning mode ali daleko je bolje ucio - ovaj agnitum je zreo za pacju skolu jbm ti. Entertainment mode je beskorisna funkcija i samo smara jer u free verziji nema planiranja skeniranja ili updatea - slobodno iskljuciti jer dosadjuje porukom pri pokretanju fullscreen moda svih programa. Mogli su bas da ostave neku funkciju u free verziji, bar autoupdate....basic mode programa je smesan i moguce je podesiti zapravo jako mali broj stvari :wall:

Poslednja izmena:
Pa sad nije ali bice za godinu dana ili tako nesto.

Hmmm...learning mode ovog programa je tako iritantan - avguard (avira) nikako da skapira kao sigurnu aplikaciju i stalno pita da li da ga pusta na net...*** odgovorio sam mu jedno 30 puta i nikako da utuvi. Ako bude jos smarao leti sa hard diska - zao mi je jedino jer je extremno mali program instalacija bas i ne ima oko 16 Mb ali tu su i sve pro funkcije samo zakljucane) i ne zauzima resurse. PC Tools firewall plus free takodje ima taj learning mode ali daleko je bolje ucio - ovaj agnitum je zreo za pacju skolu jbm ti.
Zbog navedenih razloga deinstaliran i vracen PC Tools Firewall Plus (takodje besplatan)

Nazad
Vrh Dno