Šta je novo?

Sličnosti i razlike: Pentium D 2,66MHz vs E7400

BuckyBgd

Slavan
Učlanjen(a)
20.03.2008
Poena
304
Ni sam ne znam koliko sam sajtova, foruma itd. pregledao, a da nisam uspeo da uradim upoređenje ova dva procesora. Interesuje me koliko je e7400 jači od D-a 2,66 MHz i da li se isplati dati oko 110€ za 7400.

Znam da ste najbolji i zato HVALA svima unapred.

Ma smesno je i porediti ih, D je mnogo sporiji, ja se secam jos pre nekoliko godina da ga je moj amd X2 4000+ razvaljivao. Jos kad vidim na oglasima da neko trazi po 60e za taj D dodje mi da se ispovracam:)

Poslednja izmena:
Ni sam ne znam koliko sam sajtova, foruma itd. pregledao, a da nisam uspeo da uradim upoređenje ova dva procesora. Interesuje me koliko je e7400 jači od D-a 2,66 MHz i da li se isplati dati oko 110€ za 7400.

Znam da ste najbolji i zato HVALA svima unapred.

Nisu za poredjenje, samo to cu reci :).
A odgovor na drugo pitanje: ne, ne isplati se, mnooogo je isplativija E5xxx serija, slicno su overklokabilni, a 1MB cash razlike ne vredi ~30e :).

Best buy je jedan od ova dva: E5200 za ~60e ili E5300 za ~70e (u proseku 200-300 veci overklok takt nego E5200).
E7200 i E7300 kostaju 25-30 evra vise, respektivno, a kao sto rekoh taj 1MB kesh memorije vise ne vredi te pare ;).

Poslednja izmena:
Hajde i ja da napisem - E7400 je neuporedivo bolji procesor od tog starog Pentiuma, a ti, BuckyBgd, napisi koju plocu imas (a i ostatak masine, ako nije problem), pa da vidimo da li E7400 moze da se stavi na nju.
EDIT: Slazem se da MadeOfIron, razliku u ceni bolje ulozi u nesto drugo.

Poslednja izmena:
Hajde i ja da napisem - E7400 je neuporedivo bolji procesor od tog starog Pentiuma, a ti, BuckyBgd, napisi koju plocu imas (a i ostatak masine, ako nije problem), pa da vidimo da li E7400 moze da se stavi na nju.
EDIT: Slazem se da MadeOfIron, razliku u ceni bolje ulozi u nesto drugo.

Ploča Asus P5B SE, a koliko znam E7400 može da se stavi na nju.
RAM 2 x 1GB 800MHz
GF 8800 GT 512MB

Ljudi jednostavno ne shvataju da nije Intel uvek bio brzi i bolji, nekoliko godina je bio mnogo sporiji od AMD-a (i skuplji, ali ljudi ipak kupovali), a taj p4 je iz tog doba, tj primer procesora koji da je AMD imao davno bi bankrotirao...
Ja ti preporucujem da uzmes E5200 i da uzivas ;)

Ljudi jednostavno ne shvataju da nije Intel uvek bio brzi i bolji, nekoliko godina je bio mnogo sporiji od AMD-a (i skuplji, ali ljudi ipak kupovali), a taj p4 je iz tog doba, tj primer procesora koji da je AMD imao davno bi bankrotirao...
Ja ti preporucujem da uzmes E5200 i da uzivas ;)

da, naravno, E5200 je odlican procesor.
Nema sta ne moze sa njim da radi i da tera
a jeftin je ExtrA!
:type:

a nemoj mnogo da se zaleces sa e7200 jer imas p5b se, sto znaci da ta ploca mora da podrzi 45nm wolfdale jezgro. nisam bas mnogo upucen kolko je podrzano mada mozda bi to moglo da se ispegla sa flesom biosa. a sto se tice overkloka neces se napiti vode od te ploce jer je default FSB za taj cpu 1333mhz... mada moj ti je savet da uzmes taj proc ili neki iz e5xxx serije i da polako krenes da skupljas pare za plocu. neka p35 ploca bi ti bila idelano resenje uz e5xxx cpu i to sve za nekih 120e

i jos nesto da te obradujem tj razocaram. iz tvog 8800gt ne moze da se izvuce maximum bas zbog slabog procesora....

a nemoj mnogo da se zaleces sa e7200 jer imas p5b se, sto znaci da ta ploca mora da podrzi 45nm wolfdale jezgro. nisam bas mnogo upucen kolko je podrzano mada mozda bi to moglo da se ispegla sa flesom biosa. a sto se tice overkloka neces se napiti vode od te ploce jer je default FSB za taj cpu 1333mhz... mada moj ti je savet da uzmes taj proc ili neki iz e5xxx serije i da polako krenes da skupljas pare za plocu. neka p35 ploca bi ti bila idelano resenje uz e5xxx cpu i to sve za nekih 120e

i jos nesto da te obradujem tj razocaram. iz tvog 8800gt ne moze da se izvuce maximum bas zbog slabog procesora....

Prvo da se zahvalim svima na komentarima.

Ne znam šta znači ono „wolfdale”, ali znam da ploča podržava 45nm procesore. Ovo je njihov spisak: Intel Core 2 Duo, Intel Core 2 Duo Extreme, Intel Core 2 Quad, Intel Pentium 4, Intel Pentium 4 EE, Intel Pentium D. Socket 775.

Molim te da mi malo detaljnije objasniš šta znači ono „neces se napiti vode od te ploce jer je default FSB za taj cpu 1333mhz”.

Poslednja izmena:
Wolfdale je naziv jezgra, i odnosi se na E5xxx i E7xxx seriju procesora.

A default FSB za onaj procesor je 1066MHz, ne 1333MHz.
http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLAPC

A tvoja ploca je predvidjena po defaultu da podrzava FSB 800MHz procesor, koliko ja znam :).
Mada naravno da ce moci lep overklok da se postigne, ali ne ocekuj rezultate kakve drugi imaju sa P35 i novijim chipsetovima.

Poslednja izmena:
pardon, moja greska sto sam rekao za 1333fsb za e7xxx seriju (mozak mi se mahinalno prebacio na e8xxx seriju LOL). e sad kolko ja mislim (neka me neko ispravi ako opet gresim) da e5xxx serija ima fsb na 800 sto bi savrseno leglo na tu plocu i radilo bi ti ok na def. plus bi mogao i da klokas malo. o e7xxx modelima je prica drugacija tj morao bi da dignes fsb i dodatno opteretis plocu na neke nereferentne vrednosti da bi ti cpu bio na defaultu (na nekin nacin bi to bilo kao da si klokao komp da bi ti radio na defaultu)..... ako imas malo vise novca moj savet ti je da uzmes drugu plocu i cpu zajedno...

Poslednja izmena:
slicnosti: socket 775
razlike: ostalo

pardon, moja greska sto sam rekao za 1333fsb za e7xxx seriju (mozak mi se mahinalno prebacio na e8xxx seriju LOL). e sad kolko ja mislim (neka me neko ispravi ako opet gresim) da e5xxx serija ima fsb na 800 sto bi savrseno leglo na tu plocu i radilo bi ti ok na def. plus bi mogao i da klokas malo. o e7xxx modelima je prica drugacija tj morao bi da dignes fsb i dodatno opteretis plocu na neke nereferentne vrednosti da bi ti cpu bio na defaultu (na nekin nacin bi to bilo kao da si klokao komp da bi ti radio na defaultu)..... ako imas malo vise novca moj savet ti je da uzmes drugu plocu i cpu zajedno...

Proverio sam na sajtovima proizvođača i matične (P5B SE) i procesora (E7400) i default FSB im je i jednom i drugom 1066MHz. Rekao bih da se baš slažu.

@MadeOfIron:
Neće biti da svi E7xxx nemaju virtuelizaciju... proveri malo (hint: E7400/E7500).

@BuckyBgd: Najbolje bi ti bilo da uzmeš neki E5xxx a razliku do E7xxx uložiš u neki bolji kuler kako bi ga poterao na 3+ GHz. Jedino predhodno povedi računa o verziji BIOS-a na tvojoj ploči.

Ej ljudi, može li neko da mi detaljno objasni šta je to virtuelizacija?

@teletabis: Nisam ja baš toliko potkovan sa znanjem. Kako da proverim verziju BIOS-a ploče i koja mi verzija treba za E7400?

Ja zamolih da mi neko objasni šta je to virtuelizacija i ne dobih odgovor. Samo linkove koje sam već ranije gledao i koji mi nisu dali odgovor.

Ćao svima! I ja planiram da verovatno kupim taj E7400, tako sam i našao ovu temu, samo bih nešto da vas pitam.
Virtualizacija služi za to oko operativnih sistema i nešto za servere, što meni u svakom slučaju ne treba. Čemu zauzimanje prostora sa raznim OS-ovima kad znamo da je samo Win stabilan, a ne planiram sad da držim ko zna koliko verzija (to je moj slučaj i moje mišljenje, ne bitno). U svakom slučaju meni ne treba ništa od toga, da li to znači da je ta virtualizacija potpuno meni nepotrebna ili ima možda još nešto zbog čega bih želeo da je imam?
Ja koristim onako uobičajeno komp, ko prosek, za igrice, muziku, malo filmove i net, da li meni treba taj SSE, šta god to bilo?
Samo ovo da pitam za svaki slučaj, koja je najbolja cena koju ste našli za ovaj procesor, ja sam našao 10.448? Čisto da se osiguram :) Možda će čak i nekome koristiti kasnije...

Nazad
Vrh Dno