Šta je novo?

Vendetta2 nece na 5V???

• Začetnik teme Začetnik teme jozza
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

jozza

Čuven
Učlanjen(a)
26.04.2005
Poena
875
Jutros tek odvojih malo vremena da se poigram sa ovim kulerom, i mogu reci da hladi za sve pare, chak i sa iskljuchenim ventom neklokovan 4800+ pod orthosom ne prelazi 60C. E sad, sve bi bilo super da nisam probao (preko adaptera koji dolazi uz kuler) da ga prikljuchim na 5V (misleci da ga tako i ostavim). Ali ni da mrdne!!! Preko istog adaptera sam probao vent na kucishtu, i radi. Da li je ovo dovoljno za reklamaciju??? :wall:

Trebalo bi da prodje reklamacija ako proizvod ne funkcionise u potpunosti, a ako je u pitanju fabricki predvidjeno resenje za prikljucivanje ventilatora, u teoriji mozes da reklamiras.

Probao bih da izbegnem reklamaciju ako je sve drugo u redu. Imas na ploci 4pin socket za CPU vent? Verovatno mozes da ga utisas softverski, zadas rpm koji ne cujes i gotovo...

Imam 4-pinac, ali BIOS ploche tu brlja, min vrti na 1100 (umesto na 800), i to kad je proc 'ladan. SpeedFan nece da radi na mojoj plochi (pisao sam o tome). Tek je box kuler vrishtao, zato sam i uzeo Vendettu2, da bih je drzao na 5V, da hladi i da se ne chuje, *** 3500din nije malo, a da pri tome ne ispunjava proizvodjachku specifikaciju. Ukratko, da li neko ima slichan problem, ili da menjam kuler za neshto shto radi bez mnogo filozofiranja?

Uz DFI sam dobio SmartGuardian i sa njim mogu da podesavam CPU fan kako mi odgovara. Mozda imas neko programce koje dolazi uz plocu ili da skines sa sajta proizvodjaca?

Svakako da 3500 din nije malo, moralo bi da radi kako je predvidjeno. Javice se neko, pa ces znati da li je to "normalno"...

Na Vendetta2 kuleru se nalazi fan cija je startna voltaza 7V tako da na 5V nece. Ne budi ishitren da saljes kuler na reklamaciju, da se blamiras bezveze i da cekas 10-15 dana da ti vrate isti sa konstatacijom da je sve OK.
Trbalo bi da znas da nemaju svi ventilatori istu stratnu voltazu...

🙂

Poslednja izmena:
Zasto onda pakuju adapter ako ne radi sa tim proizvodom?

Adapter na 5V??? 16.jpg

To nije adapter za rad na 5V a pravu namenu otkrijte sami, ja odoh u OFF.

Dobra slika, bice da je ipak za 12V sto je i logicnije...

@jozza: Odakle ti da je adapter za 5V? Ili si ti zamenio mesta zicama?

Poslednja izmena:
Pa valjda je crvena zica +5V, a zuta +12V???

Auu, ziv me sram pojede, pa ova crvena (na "adapteru") ide na zutu sa molexa, nisam ni obratio paznju. 12V je, samo mi nije jasno zashto nije hteo da radi??? U medjuvremenu sam prchkao po BIOS-u, instalirao (po 16 put) SpeedFan i uspeo da namestim kontrolu obrtaja, kao i da zadam ciljnu temperaturu. Hvala vam na pomoci, odo' ja da crvenim.

I dalje ostaje misterija zasto nece da radi preko adaptera, ali to i nije toliko bitno. Vazno je da si sredio :wave:

I dalje ostaje misterija zasto nece da radi preko adaptera, ali to i nije toliko bitno. Vazno je da si sredio :wave:

Misterija koja ce morati da sacheka, mrzi me da opet odpetljavam kablove, sve je lepo slozeno i uvezano. Onaj molex konektor u koji sam bockao Vendettu viri iz veze kablova samo do pola (konektora), pa nisam ni mogao da vidim boje zica i pomislih da je 5V. Mozda OCZ ventu ne odgovara 12V signal (po obliku) koje daje matori Chieftec? Ili to ili gremlini.

Pitanjce jedno 🙂.
Da li steti napajanju kad se kuler direktno napaja direktno iz grane preko molexa, i pri tom na smanjenoj voltazi ?
Mislim da sam negde citao da kuler moze da tako steti napajanju.

Ja sam prikljucio manji kuler na grafickoj na molex (i stavio na 5V), mada je svejedno da li je na grafickoj, na procesoru ili na kucistu 🙂.

Pitanjce jedno 🙂.
Da li steti napajanju kad se kuler direktno napaja direktno iz grane preko molexa, i pri tom na smanjenoj voltazi ?
Mislim da sam negde citao da kuler moze da tako steti napajanju.

Ja sam prikljucio manji kuler na grafickoj na molex (i stavio na 5V), mada je svejedno da li je na grafickoj, na procesoru ili na kucistu 🙂.

Povezivanje na 12V i 5V ne steti napajanju. Povezivanje na 7V je problematicno u teoriji, moze da se desi da zasmeta napajanju. Problem je u tome sto se za dobijanje 7V ventilator vezuje izmedju "dva plusa" i kod takvog povezivanja 5V grana "prima struju", a to nije tako predvidjeno...

Ok, hvala 🙂.
Ima smisla ovo za 7V, jer tad ventilator nije povezan na nulu.

Meni je preporucen da modifikujem dio prikljucka kulera za hdd, kako bi dobio 7v i samim tim tisi kkuler jer mi je ovo sad bucno.
Da li 5v je moguce postici i da li to moze naskoditi napajanju?

@kefalo81
Mozes,sto da ne,ali samo ako je ventilatoru starna voltaza 5v.npr. ako je 7v nece raditi na 5v.Napajanju nece skoditi,smanjices buku,ali i efikasnost hladjenja.

@kefalo81
Mozes,sto da ne,ali samo ako je ventilatoru starna voltaza 5v.npr. ako je 7v nece raditi na 5v.Napajanju nece skoditi,smanjices buku,ali i efikasnost hladjenja.

Ja mislim da sad on radi na 12v i ja sam se zalio na buku trazeci preporuku za drugi HDD kuler, pa mi je tad preporuceno da idem na 7v mod.
Kako da znam ovako od oka da li moze na 5v.

Sigurno radi na 12v.Nadji na sajtu proizvodjaca,mozda tamo ima specifikacija.Ne znam da li na samom fanu pise.Ti imas bas cooler za hdd?Ja mislim da neki proizvodjaci daju te kablice za 7v i 5v.

Da kuler za HDD termal take, od 200 dindzi, tako da mozda nije ni original.
Kupljen je u win win.
OVo je on i moj komentar.http://www.itsvet.com/proizvod/thermaltake-a2376-hard-drive-cooler/comp_comp_cooler/49/550
Nemam foto aparat da uslikam to, ali slikovito rjecima iz njega ide zica sa dva kabla crni i crveni.
Ta zica ima dva prikljucka, oba standardna, i iz prvog idu cetri zice zuta dvije crne i crvena i onda ide taj drugi prikljucak.
Ja sam prikljucio taj kuler na ovaj prvi prikljucak.

Poslednja izmena:
Starting voltage na ovom fanu je 6v,sto znaci da ces morati taj mod na 7v.Prikljucio si ga na molex.

Sada ti fan radi na 12v,znaci da se vrti na max obrtaja.Kada ga stavis na 7v,smanjice mu se broj obrtaja,a samim tim i buka koju pravi.

Nazad
Vrh Dno