Šta je novo?

Cenovnik Telekoma ka inostranim mobilnim operaterima

djalex

Slavan
Učlanjen(a)
18.10.2006
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD 5900X, Noctua NH-U12A chromax.black
Matična ploča
Asus B550 ROG STRIX B550-F GAMING WI-FI
RAM
2x16 G Skill Trident Z Neo F4-3600C16-16GTZNC
GPU
ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC Edition 20GB
Storage
Kingston KC3000 1TB, LG Blu-Ray H16NS40
Zvuk
int.
PSU
SeaSonic Platinum-760w full modular
Kućište
CM Scout II
Monitor
ASUS ROG XG27ACG
Miš & tastatura
Asus ROG Gladius III Wireless Aimpoint & Asus ROG Strix Scope RX TKL wireless Deluxe
Ostale periferije
Sony RX100 IV, MGE
Laptop
nikad nisam imao niti mi treba
Tablet
nikad nisam imao niti mi treba
Mobilni telefon
Xiaomi Redmi 13 Pro+
Pametni uređaji
Shelly wifi relay za bojler
Pristup internetu
  1. Optički internet
Kao sto se iz naslova vidi, interesuje me da li negde na sajtu Telekoma Srbije ili bilo gde drugde mogu da pogledam cenovnik ostvaren sa fiksne telefonije ka inostranim mobilnim operaterima? Za fiksne ima i nasao sam funkcionalo je odradjen http://www.telekom.nadlanu.com/PRIVATNI/Tarife.aspx?ac=solo&br=5 ali mene interesuje kolko ce da me kosta kad nekog zovem sa fiksnog telefona na mobilni u inostranstvu. Ako nema, da mnozim 2,3...puta u odnosnu na fiksnu?

Mislim da nema nigde jer nije isto za sve operatere iz iste drzave (tipa T-Com naspram O2 u Nemackoj).
Odmah da ti kazem da je recimo za UK 1-2EUR/min.

Zvanicne informacije sa Telekom sajta:

Pa ajde da im verujem ali jos nisam probao i uporedio konkretno. Imam rodjake u Sloveniji i koristim u zadnja 4 meseca VoIP preko mog provajdera, a on ima lepo kalkulator za svaku mrezu bilo fiksnu bilo mobilnu i imam mogucnost provere pre nego okrenem broj za svaki konkretan. Cene preko VoIP-a prema mobilnim inostranim mrezama su skuplje od fiksnih a i nemaju sve mobilne mreze u istoj drzavi podjednake cene, interesantno!

Pa ajde da im verujem ali jos nisam probao i uporedio konkretno. Imam rodjake u Sloveniji i koristim u zadnja 4 meseca VoIP preko mog provajdera, a on ima lepo kalkulator za svaku mrezu bilo fiksnu bilo mobilnu i imam mogucnost provere pre nego okrenem broj za svaki konkretan. Cene preko VoIP-a prema mobilnim inostranim mrezama su skuplje od fiksnih a i nemaju sve mobilne mreze u istoj drzavi podjednake cene, interesantno!

Zavisi i od VOIP provajdera, meni su dostavili ponude u kojima jedan ima duplo veću cenu prema fiksnim EU (i još nekim) brojevima od drugog, dok su im mobilne mreže slične ili niže. Očigledno sve zavisi kako ko ostvaruje interkonekcije i po kojim cenama. Mene je takođe iznenadilo da Telekom isto računa inopoziv bez obzira šta zoveš, ali očigledno im se može sa ovim cenama. :)

Poslednja izmena:
Pre par nedelja sam natrčao na neku reklamu za jednog VOiP provajdera... smejao sam se jer sam na njihovom sajtu našao kalkulator cene gde sam skontao da je jeftinije da zovem MTS>TIM nego da preko njih zovem ma šta u Italiji.

Nazad
Vrh Dno