Ajde vas dva Apple fanatika odmorite malo, kako se ne umorite od hejta više.
Ja u klin, vi u ploču. Kovacm, kako ti ne ide u glavu da se radi o dijametralno različitim telefonima. 5800 je high feats & low price, iPhone sasvim suprotno. Nokia cilja na veliko srednje cenovno tržište ljudi kojima je pretežno bitna niska cena i veliki broj mogućnosti uređaja, a ne zanimaju ih posebno kategorije kao što su izgled, interfejs, budući custom čipovi, "feeling" i "perspektiva". 5800 je telefon za mase, dizajniran i napravljen tako da apeluje većini kupaca. Po svim forumima o mobilnim telefonima ima četiri do pet puta više postova o 5800 nego o iPhone, a 5800 je pet puta kraće dostupan na tržištu.
Odakle to tebi, Makso, kada sam Apple kaže da je prodao samo 17 miliona?Vise postova? To je neko merilo popularnosti? IPhone je prodat u skoro 25 miliona primeraka.
A šta ćeš to da igraš na telefonu bez dugmića?Nikad nije zamisljen kao gaming device, a eto opet, na gametrailers imas posebnu kategoriju o igrama za njega, ravnopravno uz psp i nintendo ds. Sta se desilo sa nGage? Tri puta pokretan, nikad zaziveo nije.
Jel ti kapiraš da tebe samo interesuju telefoni od 500+ evra? Misliš da je većina spremna da toliko da za telefon, pogotovo u vreme ozbiljne ekonomske krize? Ti pokušavaš da objasniš ljudima da treba da plate mnogo više za telefon koji nudi manje features-a. Good luck with that. :S:Iphone je izasao pre dve godine? Sta je nokia imala u to vreme? Krckavi e61, bez dizajna. Poredite sadasnji, dve godine mladji 5800 sa iphoneom? I opet je smesan. ***a, sorry tako je. Da nemam pare za iphone, kupio bih neki stariji htc, proverenu varijantu, ako mi bas treba TS.
Pa i to što kažeš.Sto se hejta tice, ne znam sto se bunite, tema je 5800 vs. IPhone...![]()
Ako 5800 po prodaji ne prestigne iPhone do kraja godine, ja pojedem moj primerak. I do avgusta bi ga verovatno prestigao, samo da ga ima u dovoljnim količinama. Ja sam svoj morao da čekam dve nedelje.
A ne telefon koji izgleda kao da ce se raspasti.
Jel ti kapiraš da tebe samo interesuju telefoni od 500+ evra? Misliš da je većina spremna da toliko da za telefon, pogotovo u vreme ozbiljne ekonomske krize? Ti pokušavaš da objasniš ljudima da treba da plate mnogo više za telefon koji nudi manje features-a. Good luck with that.
Šta ću kad u Evropi živim.Ne znam koji je to 500+ evra? Iphone sigurno nije a to sto poredis cene u Evropi to je druga stvar.
Sve sam ih pobrojao u dva posta na prethodnoj strani, nisi ni pročitao. Sa druge strane, još niko od vas nije uspeo da mi navede jednu stvar koju može iPhone, a ne može 5800. Sve zamerke su tipa "jao, plastičan je", jao, nije fensi", "jao, ne mogu da zumiram sliku sa dva prstića"...I kazes manje featuresa nudi iphone:d:d:d Kao recimo?
Netačno.BTW svaka Nokia krcka sa jedne strane sto govori o kvalitetu izrade
Imalo je dosta ljudi u Srbiji bolje krpice i telefone nego Kanađani i u vreme najgore oskudice, nemoj ti da gledaš što naši ljudi vole da se kite i kad nemaju leba da jedu.U ovo vreme krize citam Boga mi dosta ljudi idu na more,imaju telefone daleko bolje i skuplje nego ljudi ovde u Kanadi,znaci ta kriza nije bas toliko velika kao sto navodis. Samo prodjes po forumu i vidis sta ljudi imaju,sta planiraju da kupe itd...Znaci nije da ljudi nemaju para nego biraju bolje gadzete.
>Evo ja ti kazem nisam video nijedan izgreban ali sam video jedan da je upao u solju od ortaka i cak i radio jedno mesec dana posle toga!
hmmm , naravno da ne.BTW svaka Nokia krcka sa jedne strane
Pa kako ne probao sam 8210,E65,N95,3310,3110,6500
Pa eto naveo si jednu stavku zumiraj sa 2 prstica batice:d kad napravi Nokijica to onda mozemo da pricamo.
Odakle to tebi, Makso, kada sam Apple kaže da je prodao samo 17 miliona?
http://www.pcworld.com/businesscenter/article/161725/iphone_sales_hit_17_million.html
I od tih 17 miliona skoro sve je prodato u USA, Ameri vole domaće, ****ga. I u vreme kada je imala kud i kamo gore telefone u svim klasama nego Nokia, SE i Samsung, buđava Motorola je bila ubedljivo broj jedan prodavac mobilnih telefona u Americi. Ovde iPhone može da se kupi na svakom koraku, ali ljudi ga jednostavno neće.
Ako 5800 po prodaji ne prestigne iPhone do kraja godine, ja pojedem moj primerak. I do avgusta bi ga verovatno prestigao, samo da ga ima u dovoljnim količinama. Ja sam svoj morao da čekam dve nedelje.
A šta ćeš to da igraš na telefonu bez dugmića?Raznorazne slagalice, karte, p&c avanture, Bejewled klonove, tako nešto. Ja sam prošli telefon ciljao da imam i nešto da igram, ali sam brzo ukapirao da telefoni nisu konzole i da je ceo Ngage koncept gubljenje vremena.
Jel ti kapiraš da tebe samo interesuju telefoni od 500+ evra? Misliš da je većina spremna da toliko da za telefon, pogotovo u vreme ozbiljne ekonomske krize? Ti pokušavaš da objasniš ljudima da treba da plate mnogo više za telefon koji nudi manje features-a. Good luck with that. :S:
Jeste da je 5800 slabijeg kvaliteta,da su materijali koji su korisceni "jeftini",ali mi je da vidim makar 1 koji izgleda kao da ce se raspasti?Juce sam gledao 5800,i to onaj iz prve ture,uzet cim je stigao u Telenor(a oni su imali privilegiju prodaje),telefon malo krcka na levoj strani,nista alarmantno.Mislim da je ovo cisto preterivanje-kazem preterivanje jer ne negiram da je izrada slabijeg kvaliteta,ali mislim da je glupo reci da se telefon raspada,neumesno je reci tako nesto..S druge strane video sam par iphone-a,kojima je zadnja strana blago izguljena(siva/srebrna boja promenila boju,postala tamnija) i to od obicnog stavljanja u dzep.
I da,kako to touch ne radi na 5800?Jeste slabiji od vrhunskih uredjaja,ali sta ti zelis za cenu ovog telefona?Vrhunski uredjaj?Takodje,na kom si FW-u testirao 5800?Uzmi v21 koji se pojavio nedavno,videces da je doneo napredak sto se tice TSa-mozda ne revolucinarni ali opet napredak postoji.Takodje ispravljene su i neke od boljki 58ice.
Iphone jeste bolji u dosta pogleda od 5800 ali opet,i cena mu je MNOGO "bolja".U svakom slucaju,preterujete u toj meri da kao da je ova Nokia u rangu sa kinezima mozda i gora od njih..Totalno nepotrebno omalovazavate 5800.
Pa nije nepotrebno. Nokia je jedan od najvećih proizvođača telefona, ako ne i najveći. Trebalo je oni da "izmisle" stvar kakva je iPhone! Da izmisle tako kvalitetan OS, hardverski savršen uređaj i način da ga ponude za normalne pare (mislim na varijante sa ugovorima - prvi iphone je koštao 299 dolara, a drugi 199). Umesto toga, ponašaju se kao 99% drugih kompanija - od ASUS-a do XFX-a, nude stalno iste ili prepakovane, nedovršene proizvode da bi opstali. Nekad bi neko mogao da razmišlja "out of the box", a da to nije Apple...
Nije mi 12 godina ali nemoj da budes hejter znam da si ljubomoran ali nemoj biti toliko.Ipak je iphone iphone i tu nema price.
Znas kako kazu napad je najbolja odbrana znaci to zumiranje jedna od stavki koje iphone ima i koje je prvi izmislio i nije u redu ponizavati nesto sto je vrhunski napravljeno i svrstavati to u decju igracku jer to nimalo nije.
Surfovanje na iphon-u ne moze da se poredi ni sa jednim do sada napravljenim telefonom znaci najbolje resenje nudi iphone za 200$ koliko sam ga platio na ugovor od 2 godine.
Aman čoveče. Što se tiče cifre od preko 20M, my bad, to je projektovana cifra za Q3, 25 miliona je projektovana cifra za kraj godine. Čak i ultra popularni N95 nije prodat u više od 5 miliona primeraka? Da li stvarno misliš da će 5800 da se proda u 20 miliona primeraka???
Pa kad prodaju 3 miliona, smatraće da je job done, a dok u toj klasi prodaju 20 miliona, izaćiće pet naslednika 5800-ice!!!
Kada je izašao, ko je mogao da pomisli da će igre na njemu da izgledaju kao na PSP-u. Pogledaj na http://www.youtube.com/watch?v=N5Lb6rTaM3o kako izgleda igra. Znaš kad ćeš taj nivo grafike videti na nekoj nokiji?
20M korisnika iphone-a, plus 12 miliona korisnika iPod Touch-a i naravno da će developeri da se potrude da igre razbijaju. Od svakog uzmi po 5-6 dolara i to je prilično veliki profit. Šta Nokia ima? Apple ne želi da major deo zarade napravi na hardveru, nego na softveru, zajedno sa developerima, bar kad je iPhone u pitanju. Naravno da na iPodovima zarađuju jezivo mnogo, tu nema priče i tako i treba.
For the record, iPhone je prodat van USA u preko 8 miliona primeraka za manje od godinu dana.
Rekao si ranije, parafraziram, da: "da su mi ponudili oba modela, naravno da bih uzeo iPhone", ne krijući da misliš da je to bolji telefon. A onda pišeš ovo gore - pinch je dečija funkcija, samo pravljena za Amere i slično. Prvo kažeš da ti se dopada, pa onda napišeš sve to. WTF.
Trebalo je oni da "izmisle" stvar kakva je iPhone! Da izmisle tako kvalitetan OS, hardverski savršen uređaj i način da ga ponude za normalne pare (mislim na varijante sa ugovorima - prvi iphone je koštao 299 dolara, a drugi 199).
Tako su godinama ranije poredili i iPod sa raznim Sansama, Zuneovima i Zenovima, a ostao je samo iPod. Izabereš veličinu, ali iPod je ostao iPod. Ugrozio ga je samo iPhone - a ne neki drugi plejer, iako je izašlo dosta plejera koji nude više, za manje para. Ali u tome nije poenta. Poenta je u nečemu desetom. Juzer ekspirijensu! Ne radi se o tome da je to fensi, za fensere i manekene. To je prva zabluda. Radi se o čistom, izraženom juzer ekspirijensu! Kad koristiš dugo jedan Apple proizvod, onda si srećniji dok radiš ili se zabavljaš.
Tipicno pogresno misljenje.. To se desava i sa Iphonom, i sa mac-om. Apple prodaje logo firme i fensi dizajn a pored toga malo ljudi obraca paznju na kvalitet. Kad kazem kvalitet mislim na ono cemu je odredjeni proizvod namenjen. Od svega nabrojanog iphone jos i uspeva u tome, ali nemoj mi molim te pricati da je ipod kvalitetan plejer...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari