Šta je novo?

Vista vs Win 7 (performance rating) velika razlika?

Radio sam ranije upgrade sa 7000 na 7057 i prošlo je sve OK. Sad sam hteo upgrade sa 7057 na 7100 RC i neće, informiše me da nije kompatibilno? Ili možda Torrent nije bio dobar?
To upgrade from beta you need to:
- Extract the .iso contents to a storage location you wish to run the upgrade from (a bootable flash drive or a directory on any partition on the machine running the old build).
- Browse to the sources directory.
- Open the file cversion.ini in a text editor like Notepad.
- Modify the MinClient build number to a value lower than the down-level build. For example, change 7100 to 7000.
- Save the file in place with the same name.
- Run setup.exe like you would normally and the version check will be bypassed.

ja sam sebi na taj nacin uradio apgrejd sa 7068 na 7100 i sve je proslo bez problema i za sada sve radi normalno. jedino sam morao, sto mi je i sam win prijavio, da deinstaliram pa ponovo instaliram ati drajvere. da, i eset smart security sam morao posle apgrejda da deinstaliram i opet instaliram jer mi je prijavio, cini mi se, da fajrvol modul ne moze da pokrene neka podesavanja. svi ostali programi za sada rade normalno kao i pre apgrejda (kao i sam win).

Ima neki info o SP2 za Vistu? M$ cuti k'o zaliven.

Nisam testirao sp 2 ali ono sto sam primetio je povecanje ratinga (gaming performance) za 0.1 i za hard 0.1. To sam dobio sa sp 2 v 246 na laptopu. Na desktopu nisam gledao mada mislim da mi se nije nista povecalo. Sem toga nista nisam ni testirao :)
Da, pojavljuje mi se Vista evaulation copy build 6002, a aktiviran je win.

Kod mene 5.8

Jel može jedno pitanje.....

Gledam ove rasprave Vista vs Win7 i nikako mi ne ide u glavu kako je to Vista (koja nije prošla) postala popularan Win7?

Jel može jedno pitanje.....

Gledam ove rasprave Vista vs Win7 i nikako mi ne ide u glavu kako je to Vista (koja nije prošla) postala popularan Win7?

pa 3 godine u IT nije mala stvar po pitanju HW-a, a i percepcija ljudi je veoma cudna stvar... cim krene hype necega ljudi zanemaruju sve sitnice a kad nesto krene sa losim glasom te sitnice se pretvore u nesto sasvim drugo :)

Pa za razliku od Viste nije izbacen sa hrpom bagova vec je malo ispeglaniji sto nebi ni trebalo biti cudno jer W7 je u stvari Vista 2 ili bolje receno Viste SE :D

pa da je izbacen win bez bagova onda bi ljudi ostali na tom sistemu duuuugo, a ovako za kratko vreme rasprodaju vistu pa krenu win 7.

A ti bas volis da lupas gluposti ili pises po forumu cisto da nabijas broj postova...

Da se microsoft vodi tom tvojom logikom izbacivali bi windows svake godine i nebi XP trajao ovoliko dugo.

A ti bas volis da lupas gluposti ili pises po forumu cisto da nabijas broj postova...

Da se microsoft vodi tom tvojom logikom izbacivali bi windows svake godine i nebi XP trajao ovoliko dugo.

Koliko znam ne dobijaju se pare za nabijanje postova, tako da mogu da mi stave da imam 0, jer mi ne treba to.
Neko je vec pominjao za neke smesne bagove na visti, a Microsoft nisu neki klinci koji su resili da naprave sistem, sve je to isplanirano.
Isto tako sta mislite da je stvarno "procureo" win 7? Ma daj....

Windows7 je "procureo", kako ti kažeš iz razloga što je Vista morala izaći a nije bila spremna za to.
Jednostavno, trebalo im je još vremena, koje nisu imali, pa je Win7 ustvari ono što je trebala da bude Vista.

Naravno da nije sve u novcu... ima nesto i u zlatnim polugama :D
Nemoj pogresno da me shvatis ali nekako mi djelujes kao tip koji voli da ima sto vise postova.
Ja sam spominjao smijesne bagove na visti, al dobro probili su rok za izbacivanje viste (mada im to nije prvi put) pa su je izbacili nedoradjenu.
A nesto ne vidim da im je plan sa vistom uspio jer je vrlo malo korisnika preslo na nju (mislim na legalne korisnike a ne na nas).
W7 nije procurio jer je mogao legalno da se downloaduje sa microsoft-ovog sajta (bar ovi raniji build-ovi).

Evo izvuceno iz texta iz nekog clanka o windows 7:
Microsoft u planu ima više od 2000 planiranih zakrpa za Release Candidate fazu
Videcemo kakav ce biti kad izadje. Za sad je brzi od viste, ali tu su mnogobrojne "bube".
A ove verzije sto su procurile tipa 7068, 7077, 7100, 7106.... to nista nije "procurilo".

Poslednja izmena:
Da bi nešto curelo, mora biti ili u tečnom ili gasovitom agregatnom stanju :d:p:d

Poslednja izmena:
Ok. Hvala na ispravci :wall:

Ma, u suštini sam mislio da se od Viste očekivao novi fajl sistem i unapredjenje samog jezgra a dobilo se.... šipak :). Malo transparencije i sidebar nisu ništa ozbiljno. Situacija se nije ništa značajnije promenila po tom pitanju i u Win7 (mada sad nije da sam čačkao ispod haube da to vidim).

P.S. Ispravljanje bagova se ne računa.... to se radi, pa se radi bez obzira kako se zvao i koja je verzija OS-a.

Poslednja izmena:
Ovih dana se pojavio 7100 build, da li je to neko skinuo, ima RC (Release Candidate) oznaku? Da li je neko probao 64bit verziju i kako radi?

vec nekih 6-7 dana koristim 7100 (apgrejdovao sa 7068) i za sada je sve kako treba. jedino sto sam primetio je da malo zezaju drajveri za zvucnu. cesto se desi da, na primer, kada se neko novi uloguje na msn, prvo se cuje pucketanje u zvucnicima (tacnije, pre bi se moglo reci pucanje a ne pucketanje s obzirom da se jednom cuje i to prilicno glasno, bez obzira na to koliko su pojacani zvucnici) pa tek onda, posle 1-2 sekunde, onaj msnov zvuk (kada je cekirano mute cuje se samo pucketanje). to se ne desava uvek, ali se desava cesto (i na prosloj i na sadasnjoj verziji) i zna da nervira, pogotovo nocu. osim toga za sada nisam imao drugih problema.

Poslednja izmena:
Jesi ga pustio da skine drajver sa Update-a ili si ručno instalirao onaj bajati vista x64 sa Asusovog sajta? I ja sam primetio "pucanj" ali pri gašenju. Nije preglasno al' se čuje, mada neću to svrstati među bagove jer u toku rada zvuk ne tripuje.

Zaboravih da dodam, pod XP-om sam imao konstantno šuštanje baš primetno kada ugasim muziku i pojačam zvučnike. Definitivno su krive loše zvučne/drajveri.

Poslednja izmena:
Ovih dana se pojavio 7100 build, da li je to neko skinuo, ima RC (Release Candidate) oznaku? Da li je neko probao 64bit verziju i kako radi?

Ja sam instalirao Build 7100 RC1 x64 i radi, brate, pa rastura. NIkakav BSOD ili mailfunction ili sl. Sve od drajvera radi savrseno osim Audigy-ja sto iskreno nisam ocekivao. Cak i ova Leadtek TV/FM radi super.

Konacno stabilnost viste i brzina xp-a ... ;)

:)

Da li da skinem najnoviju verziju w7 64bit? Trenutno imam vistu x64, lepo radi... Da li bih dobio nesto na prefomansama u igrama i aplikacijama? Molim za pomoc.:banana:

Jesi ga pustio da skine drajver sa Update-a ili si ručno instalirao onaj bajati vista x64 sa Asusovog sajta? I ja sam primetio "pucanj" ali pri gašenju. Nije preglasno al' se čuje, mada neću to svrstati među bagove jer u toku rada zvuk ne tripuje.

Zaboravih da dodam, pod XP-om sam imao konstantno šuštanje baš primetno kada ugasim muziku i pojačam zvučnike. Definitivno su krive loše zvučne/drajveri.
da budem iskren, ne secam se. :) po broju bih rekao da je novija verzija u odnosu na onu sa asusovog sajta (sa sajta je 6.10.01.6110, a instalirana je 6.10.2.6110). taj "pucanj" za sada nisam primetio kod winampa, ali se cuje povremeno kada pustim neki film ili klip (na pocetku, bs player je u pitanju i nisam probao sa drugim plejerima) ili kod nekih drugih zvukova u winu. najcesce ga cujem u msnu (logicno jer je isti stalno upaljen). nije toliko strasno ali malo pocinje da nervira. :)

Da li da skinem najnoviju verziju w7 64bit? Trenutno imam vistu x64, lepo radi... Da li bih dobio nesto na prefomansama u igrama i aplikacijama? Molim za pomoc.:banana:

Ne menjaj nista ako, kao sto kazes, lepo radi. Dobices premalo da bi se nervirao ako nesto krene po zlu... Ako imas vreme za igru - just do it, ako ne sacekaj jos malo. Ja sam takodje na Vx64 i ne nalazim za shodno da bilo sta diram do finalne verzije

Nazad
Vrh Dno