Šta je novo?

Dilema između 3-4 modela.

radar

Čuven
Učlanjen(a)
01.10.2001
Poena
619
Dakle, budžet mi je oko 350 Evra. Za te pare, razmišljam da uzmem nešto od sledećih modela:
- HTC Touch 3G
- HTC Touch Diamond
- Samsung i900 Omnia

Bez obzira što sam navikao na WM, ne bežim i od nekog Symbian modela, tako da dolazi u obzir i Nokia 5800, posebno što je jeftinija od pomenutih modela, ukoliko zadovoljava moje zahteve.

Ono što mi je potrebno osim osnovnih funkcija:
- GPS
- Pregled PDF-a
- Pregled i elementarno editovanje Word i Excell dokumenata
- Što bolji kalendar/podsetnik.

Naravno, u obzir dolaze i predlozi nekih drugih modela koji odgovaraju ceni/zahtevima koje sam pomenuo.

Ja sam verovatno jedini primer kome je metal na Diamondu poceo da se ljusti.
Najlogicni odgovor je bio znoj sa ruku. Jak je i ima neke alkoide (ili kako vec) koji nagrizaju farbu sa metala (to sam otkrio kada sam telefon drzao uvece u ruci, spustio na sto, ujutru kada sam ustao, falilo je parcence farbe).
Zamislite telefon placen 54.000din i zovem radnju i objasnim problem i kazu mi: "Pa desava se". Sta se bre desava na telefonu od 650 evra?
Kasnije sam utvrdio da niko nije imao taj problem.
Baterija mu je katastrofa.
Zadnja maska, mamac za otiske. Uz sve to, oni izbaceni delovi se vrlo lako gule od spustanja na sto.
Jedva sam ga prodao i bio poprilicno razocaran.

Posle pola godine sam kupio Omniu i istog trenutka pomislio "***, Diamond je zakon".
Jeste da Omnia ima veci ekran, ali ako ostavimo rezoluciju po strani, Diamond ima mnogo bolji i kvalitetniji ekran koji je u istom trenutku mnogo bolji za dodir.
Samsung nikad nisam ni uzimao za ozbiljnu mobilnu firmu, dok je na polju TS i biznis modela HTC u samom vrhu.
Omnia ima mnogo bolju kameru i prednost onog "misa", ali zato olovcica prikacena pored telefona je katastrofa. A Diamond ima jos i magnetnu.

Za tvoje potrebe oba ce ti odraditi posao. Ali da sad biram uzeo bih Diamonda i preziveo problem baterije. ALI Diamonda u O2 verziji kome su zadnja ledja hrapava (kao gumirana/kozna) a ima samo malecku oznaku O2.
Mnogo je bolji, kvalitetniji i prijatniji u ruci. jedino sto Diamond izgleda vise fancy.

http://www.pdamobiz.com/forum/uploads/image8/7B768_o2_xda_diamond_front_back.jpg

Poslednja izmena:
Ja se trenutno lomim izmedju HTC Touch Pro i Omnie a TP je slican Dajmondu po mnogo cemu sem po tastaturi koja je glavna razlika...

Napominjem unapred da ni jedan od ovih telefona nisam drzao u ruci te da su sve moje predpostavke ispod napisane samo moja trenutna razmisljanja.

U zadnje vreme sve nesto naginjem ka Omniji jer:

1.jednostavno ima MNOGO veci ekran (2.8HTC --> 3.2Omnia)
Kontam lakse cu da citam na vecem ekranu, hm, sad ce da skoce ljudi i da kazu da je rezolucija bolja na HTC-u. Jeste, volim i ja cistiju sliku itd al koliko ce to stvarno da mi znaci? Odustao sam od kupovine HTC Tytn2 zbog rezolucije, trebalo bi da Omnia sa svojim vecim ekranom i onom njenom cudnom rezolucijom bude napredak, a koliko kaska za HTC Diamond/TP-om nemam pojma al mi se cini da je lakse gledati na vecem ekranu nego na manjem, pa nek je na ustrb i rezolucije

2. baterija mu valjda dosta duze traje od HTC-a

... imam ja tu jos 88 tacaka ali se uglavnom odnose na Omnia vs TP ili na stvari koje nisi naveo kao bitne (tipa kamera, interna memorija etc.), steta majka mu stara sto ne moze covek u Srbiji da pogleda kako rade oba telefona i onda izabere... ovako se samo mucimo... ...jer kako mi izgleda tebi se izbor svodi ovde na izbor ekrana...

A xperia ?

Xperia je po oglasima kako vidim 400-450 Evra (pričam o novim telefonima), tako da to ipak prevazilazi cifru koju sam planirao da izdvojim. Da imam te pare prvi izbor bi mi bio ipak Touch Pro.

Diamond sam izbacio iz igre jer sam na dosta mesta pročitao da mu je baterija jako loša, tako da ostaje trka između Omnie i Touch 3G. Privlači me Tytn II jer mi se super uklapa po karakteristikama i ima qwerty, ali kada sam ga uzeo u ruku odustao sam jer je preglomazan i težak. Touch 3G baš lepo leži u ruci, mada su mi u List-u dali repliku da držim (nisam provalio da nije prava dok nisam probao da je uključim). U svakom slučaju, imam oko mesec dana fore da se odlučim. Čekam da se Touch 3G pojavi po oglasima (još ga nisam video), a možda i Xperia padne sa cenom pa dođe u razmatranje.

Cordos, razmislio bih ti da razmislis dobro o Touch Prou ako ti je bitan GPS. Ortak je imao, a cuo sam da se jos par momaka zalilo na nepreciznost GPS. Poprilicno neprecizan.

Xperia deluje malo glomaznije, ljudi se zale da se posle odredjenog vremena grebe zadnja ladja.
Inace, veoma zakasneo prozivod za visokom cenom.

xperia = vecji ekran bolja rez ekrana ako se ne varam nisam siguran spram PRO a manja cena....

A gde ima NOVI diamond za 350e???

a xperia za 380 procham o MS...tako da....mislim da HW tastatura, vecji ekran, vecja rezolucija vredi 50e doplate.

Mobilni...svet :) eno dechko prodaje 7 dana staru sa full garancijom u ct za 400e.

Čim se to prodaje po toj ceni, toliko vremena(7 dana), nešto tu ne štima..
Džaba garancija CT-a ako ima fizičko oštećenje ili je plivao pa sad malo radi, malo ne radi...

Uopste ne mora da znaci da nije OK.

@voodoo
Ti dobro znas kako ide cena telefona koji su kupljeni preko paketa ili firme (po nizoj ceni i bez PDVa).
CT prodaje telefone firmama, a firme opet poklanjaju sefovima ili daju radnicima po nizim cenama (NIS, Elektroprivreda...). Mozda je covek tako dobio pa prodaje.

Kontam ja to. Al ako on njega prodaje po dosta nižoj ceni i to traje nedelju dana, zato kontam da tu nešto ne štima..
Nije problem u ceni, nego u dužini prodaje po extra ceni.. Bar ja tako kontam...
Cena ganc novog je dosta veća od 400e pa zato

Bas gledam po MS da ima njih koji prodaju Iphone 3g 16gb sta vi mislite o tome da nije mozde neki laznjak???

Ako daješ toliko para a ne ideš u radnju, bar gledaj da kupiš od nekoga za koga imaš bar malo poverenja.. Kasnije ćeš se kajati.

A šta kažete za BlackBerry Storm? Od zahteva koje sam naveo u prvoj poruci, jedino može da bude problematičan GPS pošto koliko sam shvatio na njega ne može da se instalira Garmin. Ima li neko iskustva sa GPS-om na BlackBerry uređajima? Prvenstveno me interesuje navigacija po Srbiji i okolnim zemljama, uključujući i Grčku.

Wi-FI ?

Ima li neko iskustva sa citanjem PDF-ova na HTC TP.
Ja sam pogledao par pdfova na omniji i taman malo fali da moze da se procita lepo po sirini.... al ne moze... kako ide kod TP-a?

Hvala.

Kupljena omnija 8Gb, za sada sam izuzetno zadovoljan. Tek je imam par dana pa se polako spremam u nabavku (rom, programi ovo ono)

Jos jednom hvala svima na savetima!
Vidimo se mozda jednog dana u "qwerty" varijanti ;)

A jesi razmislio o Diamondu...ali baterija od drugog nekog fona ( a ako se ne varam mozda i od njega ali jaca od 1500mAh. Drugar ima tu...i prezadovoljan je. Ja sam hteo da ti preporucim TYTN II ali vidim da ti je preglomazan...mada iskreno kad se naviknes na njega i nije toliki problem...ja ga imam a i N95 takodje...i posle celodnevnog koriscenja TYTN-a kad uzmem 95icu...kao da sam uzeo igracku neku :)

A šta kažete za BlackBerry Storm? Od zahteva koje sam naveo u prvoj poruci, jedino može da bude problematičan GPS pošto koliko sam shvatio na njega ne može da se instalira Garmin. Ima li neko iskustva sa GPS-om na BlackBerry uređajima? Prvenstveno me interesuje navigacija po Srbiji i okolnim zemljama, uključujući i Grčku.

Ja imam dvije aplikacije za Navigaciju na mom Bold-u. Obje rade veoma dobro ali amAze podrzava vise zemalja... MOze se skinuti besplatno na www.amazegps.com

Nazad
Vrh Dno