Šta je novo?

Orthos puca, memtest, gm prodje...?

Tesha

Slavan
Učlanjen(a)
28.11.2008
Poena
320
Memorija je geil black dragon 800 cl5 2x1gb. Na default podesavanjima mi puca blend test u orthosu i p95 posle nekih 10-ak min dok mi GM 6.92, memtest86 3.5 i memtest86+ 2.11 prolaze po 3-4 sata svaki i ne prijavljuju gresku. U cemu moze biti problem? :wall: Test u orthos-u koji ukljucuje samo procesor u testiranje prolazi bez problema par sati.

Ako se ne varam, taj Geil bi trebalo da radi na def voltazi vecoj nego sto mu ploca pod defu daje.
Kroz maglu se prisecam, da je def voltaza za taj Geil 2,1V.
Mada moguce da nisam u pravu.

Znaci probaj da podignes voltazu, pa onda radi test.
Btw, jel pravi memorija neke probleme u radu (ne testiranju), programi... ?

Po def je 1.8v mada mi ploca uvek na auto podesavanjima postavi na 1.9v.

Memorija je geil black dragon 800 cl5 2x1gb. Na default podesavanjima mi puca blend test u orthosu i p95 posle nekih 10-ak min dok mi GM 6.92, memtest86 3.5 i memtest86+ 2.11 prolaze po 3-4 sata svaki i ne prijavljuju gresku. U cemu moze biti problem? :wall: Test u orthos-u koji ukljucuje samo procesor u testiranje prolazi bez problema par sati.
A onaj treci test u Orthos-u, takodje za memoriju... ?
Sta se sa njim dogadja, prolazi li?

2 Budak:
To je GeIL Ultra, oni moduli sa narandzastim hladnjacima. Njima pise 1.8V, a treba da idu na 2.1V.

Pa treci test po redu u orthosu i jeste blend. Koliko znam on najvise i testira memoriju. Znaci ni prime ni orthos ne prolaze dok svi oni gore navedeni ne prijavljuju gresku. Evo upravo sam probao i sa intelburntest-om i to malo digao mem sa 800 na 900 5-5-5-15 opet na 1.9v i prolazi. Da li to znaci da se moja konfiguracija samo "ne voli" sa prime-om i orthos-om ili stvarno postoji problem hardverske prirode?

2 Budak:
To je GeIL Ultra, oni moduli sa narandzastim hladnjacima. Njima pise 1.8V, a treba da idu na 2.1V.

Znaci radi mi ipak nekako memorija (u glavi :p) :).

Pa treci test po redu u orthosu i jeste blend. Koliko znam on najvise i testira memoriju. Znaci ni prime ni orthos ne prolaze dok svi oni gore navedeni ne prijavljuju gresku. Evo upravo sam probao i sa intelburntest-om i to malo digao mem sa 800 na 900 5-5-5-15 opet na 1.9v i prolazi. Da li to znaci da se moja konfiguracija samo "ne voli" sa prime-om i orthos-om ili stvarno postoji problem hardverske prirode?

Pa ne znam dal je moguce, ali ostaje ti testiranje sa svakodnevno razlicitim aplikacijama, ako ne bude bilo zamrzavanja...

Poslednja izmena:
Ne, nisam mislio na "treci po redu", vec treci u Orthos-u... imas "Small FFTs", test samo za CPU, imas "Blend", za CPU, memoriju (i NB, s pocetka testiranja) i taj treci, tj. "Large, in place FFTs", koji testira samo memoriju (ali uzima manje memorije od Blend-a).

Probaj njega.

Pa cekaj ako ti nepravi nikakve probleme u windowsu u cemu je problem ?

Vrh Dno