Šta je novo?

konsultacije oko konfiguracije

ewiax

Cenjen
Učlanjen(a)
13.04.2009
Poena
151
Dakle zeleo bih da kupim PC, ali se dvo ili troumim izmedju ovih ploca GA MA790X UD4P i BIOSTAR 790GXB i GA MA790X UD4....koja je bolja solucija i mozete reci i neku svoju.(zeleo bih da uzmem nVidia grafiku, mada mi je sve jedno)
e da i sta mislite od ploci ASUS M3N-HD/HDMI

Poslednja izmena:
Dakle zeleo bih da kupim PC, ali se dvo ili troumim izmedju ovih ploca GA MA790X UD4P i BIOSTAR 790GXB i GA MA790X UD4....koja je bolja solucija i mozete reci i neku svoju.(zeleo bih da uzmem nVidia grafiku, mada mi je sve jedno)
e da i sta mislite od ploci ASUS M3N-HD/HDMI

Bas se nesto pretrgose da ti pomognu da se odlucis ;)

Od te tri ploce UD4P ima najbolju naponsku (8+2). UD4 je testirao jedan clan foruma i bio je zadovoljan. Obe ploce izgledaju odlicno.
Biostar jedini ima integrisanu grafiku i isto tako ljudi koji su je probali kazu da je OK ploca.

Za ASUS ne znam, izgleda mi nekako jadno i ima los raspored PCI-E i PCI slotova :S:

Koji procesor planiras?

Poslednja izmena:
Bas se nesto pretrgose da ti pomognu da se odlucis ;)

Od te tri ploce UD4P ima najbolju naponsku (8+2). UD4 je testirao jedan clan foruma i bio je zadovoljan. Obe ploce izgledaju odlicno.
Biostar jedini ima integrisanu grafiku i isto tako ljudi koji su je probali kazu da je OK ploca.

Za ASUS ne znam, izgleda mi nekako jadno i ima los raspored PCI-E i PCI slotova :S:

Koji procesor planiras?

Phenom II 920

I ja bih zaobisao taj Asus, a izmedju ostalih bih verovatno izabrao Biostar, prosto zato sto trenutno nudi najbolji odnos cena/kvalitet, a sto se tice graficke, kazi koliko bi para dao.

Ako planiras SLI, zaboravi na ove ploce sa AMD cipsetom, one podrzavaju Crossfire. Odmah da ti kazem, nisam uopste pristalica SLI ni Crossfire kombinacija, za to ti treba bas dobro napajanje (snaga zavisi od karti koje planiras da kupujes, u slucaju da planiras 2xGTX260 trebalo bi ti nesto firmirano od 700-750W), cesto performanse nisu duplo bolje, moguce su zezancije sa drajverima itd. Jedna GTX260 je vise nego dovoljna za svaku aktuelnu igru, a kada bude postala nedovoljna, za manje para ce moci da se kupi karta koja ce biti brza od dve takve u SLI. Ako bas insistiras na tome, imas dobru Asus M4N72-E, ona je ~10600 din.

pa da....ja sam inace planirao napajanje OCZ 600W.Hteo sam SLI plocu zbog nekog mozda buduceg upgrade. E sad sve SLI ploce imaju chipset 750aSLI dok ova BIOSTAR ima 790 i juzni 750...Da li se tu primecuje razlika, verovatno u brzini, cisto zbog naprednijeg chipseta? I jos nesto, ima li jos neka ploca koja je na testovima i ovako bolja od BIOSTAR-ove a da je u cenovnom rangu tu negde?

EDIT: Vidim da si i ti iz Nisa,zemljaci smo, reko da pitam jos nesto, sta mislis o jednom kucistu Blueberry CN-391BKS ili o FRONTIER HA11A ili Therlmaltake Sorano RS101 VG7000BNS,ali ono je skuplje 39evra?

Poslednja izmena:
Znas kako, taj 790 cipset vazi za trenutno najbolji za AMD, sigurno postoje neke manje razlike u brzini, to mozes da vidis u testovima na netu, ali mislim da nije nista drasticno. Ako hoces SLI, to ti je prakticno jedini izbor. A za cenu tog Biostara bolja ploca ne postoji. Imas bolje od njega, ali su od 100e na gore. Sto se tice kucista, pa kinez kao i mnogi drugi, nista posebno, ja bih pre za te pare gledao da uzmem Asus TA-863 ili TA-982, imaju bolju ventilaciju, ovo mi je nekako dosta zatvoreno.

EDIT: Frontier je bolji po pitanju hladjenja i uz njega dobijas prednji fan od 12cm, kvalitet lima je kao i kod ostalih kucista te klase, a ako mozes da dodas za Soprano, onda svakako uzmi njega, bolje je od ostalih.

Poslednja izmena:
Znas kako, taj 790 cipset vazi za trenutno najbolji za AMD, sigurno postoje neke manje razlike u brzini, to mozes da vidis u testovima na netu, ali mislim da nije nista drasticno. Ako hoces SLI, to ti je prakticno jedini izbor. A za cenu tog Biostara bolja ploca ne postoji. Imas bolje od njega, ali su od 100e na gore. Sto se tice kucista, pa kinez kao i mnogi drugi, nista posebno, ja bih pre za te pare gledao da uzmem Asus TA-863 ili TA-982, imaju bolju ventilaciju, ovo mi je nekako dosta zatvoreno.

EDIT: Frontier je bolji po pitanju hladjenja i uz njega dobijas prednji fan od 12cm, kvalitet lima je kao i kod ostalih kucista te klase, a ako mozes da dodas za Soprano, onda svakako uzmi njega, bolje je od ostalih.
a ASUS M3N-HT/HDMI? ona je 12 soma al je barem extra mislim

dve su usle u uzi izbor, Palit 260 GTX sonic i GAINWARD 260 GTX GS 216sp

Samo, obavezno proveri da li se manji ventilator na grafickoj moze kontrolisati, jer obe te karte imaju isti kuler kao moja 4870 Gainward GS 512MB, i morao sam sam da ga prikljucujem na 5V da bih ga utisao. To je ispravljeno u verziji 4870 GS 1GB, tako da se ti dobro raspitaj.

Nije ta ploca nista posebno, ima 4+1 naponsku jedinicu i podrzava procesore koji imaju potrosnju do 125W, dok ona koju sam ja naveo ima 8+1 i podrzava procesore sa potrosnjom do 140W, a to je bolje i za overklokovanje procesora, i kvalitetnija je ploca u globalu. Nema razloga da M3N-HT/HDMI bude skuplja od M4N72-E.
Edit:
@ Budak: ti ventilatori su iste velicine i redno su vezani, pa se istovremeno kontrolise i jedan i drugi. Samo su stare verzije Gainwarda GS imale taj problem.

Poslednja izmena:
Samo, obavezno proveri da li se manji ventilator na grafickoj moze kontrolisati, jer obe te karte imaju isti kuler kao moja 4870 Gainward GS 512MB, i morao sam sam da ga prikljucujem na 5V da bih ga utisao. To je ispravljeno u verziji 4870 GS 1GB, tako da se ti dobro raspitaj.
nisam razumeo, to da se raspitam kod prodavca ili na sajtu?

To sto je on napisao se odnosi samo na tu kartu koju on ima i nema nikakve veze sa GTX260, ove Palit i Gainward GTX260 su tihe.
Edit: Cekaj, jel si ti mislio na ovu plocu, M3N-HT Deluxe/HDMI? A, pa to je opasna ploca, stvarno jako kvalitetna, ali ako si spreman da das toliko para, bolje idi na neku sa AMD 790FX cipsetom, nece ti trebati SLI, veruj mi.

Poslednja izmena:
da na nju! :) jeste ona je 12. a koja je tako dobra i sa 790 chipsetom,a da bude do 12? Ja znam za par GIGABYTE-ovih, ali sam cuo da ima dosta losih iskustava!
E zar verzija 790GXB BIOSTAR-ove ploce ima integrusu?Mislio sam da ta verzija nema

Poslednja izmena:
e a gledam upravo neke testove 260 GTX vs. 4870....na tom'shardware-u i koliko vidim opasno je tuce 4870. Jeli to tacno jer sam na jos jednom mestu video da je 6:4 upobedama na testu za nVidiu. Uglavnom misim da su iste.

Poslednja izmena:
GTX260 je tu negde ili za nijansu brzi od 4870 sa 1GB memorije, dok je 4870 sa 512MB ipak malo sporiji. Razmisli o drugoj varijanti, da sada uzmes neku jeftiniju kartu, kao 9800GT ili 4830 i da je koristis tamo do jeseni otprilike, a da je posle prodas i uzmes neku kartu nove generacije, posto ce izgleda vec u julu ili avgustu ATi da izbaci novu seriju.

GTX260 je tu negde ili za nijansu brzi od 4870 sa 1GB memorije, dok je 4870 sa 512MB ipak malo sporiji. Razmisli o drugoj varijanti, da sada uzmes neku jeftiniju kartu, kao 9800GT ili 4830 i da je koristis tamo do jeseni otprilike, a da je posle prodas i uzmes neku kartu nove generacije, posto ce izgleda vec u julu ili avgustu ATi da izbaci novu seriju.
znas kako, burazer moj se takodje razume u racunare, i odrzava sisteme vecim beogradskim firmama, i on mi tako rekao; ali ja kupujem taj PC bas i razloga da mogu da igram nove igre i radim u novim programima. Pa ja cu mozda i ovu da prodam do jeseni i uzmem tu novu generaciju. E sad a ta nova gen. hoce da podrzava Phisycs ili neki novi sharder ili nesto sasvim drugo?:type:

Naravno, nVidia ce podrzavati PhysX, ATi ce imati Havok, to je njihova verzija PhysX-a, gomilu unapredjenih shadera itd. Ako ti pare nisu problem, kupi sada GTX260, pa je posle menjaj, ali tek onda kada budes imao potrebe za tim, nemoj da je prodajes i kupujes neku novu kartu samo da bi ispratio trendove.
;)

Naravno, nVidia ce podrzavati PhysX, ATi ce imati Havok, to je njihova verzija PhysX-a, gomilu unapredjenih shadera itd. Ako ti pare nisu problem, kupi sada GTX260, pa je posle menjaj, ali tek onda kada budes imao potrebe za tim, nemoj da je prodajes i kupujes neku novu kartu samo da bi ispratio trendove.
;)

naravno:)...dosta si mi pomogao. hvala ti

Poslednja izmena:
Aha, OK, ne znam za koju plocu si se odlucio, pa zato pitam, slobodno uzmi taj Geil, ne bi trebalo da bude nikakvih problema. Za napajanje si odlucio da uzmes OCZ? Dosta ljudi se zali na pistanje/zujanje, pa se dogovori sa prodavcem da ga odmah zamenis ako to bude slucaj. Razmisli i o Chieftec CFT-600-14CS kao alternativi, ono je oko 8300 din.

Aha, OK, ne znam za koju plocu si se odlucio, pa zato pitam, slobodno uzmi taj Geil, ne bi trebalo da bude nikakvih problema. Za napajanje si odlucio da uzmes OCZ? Dosta ljudi se zali na pistanje/zujanje, pa se dogovori sa prodavcem da ga odmah zamenis ako to bude slucaj. Razmisli i o Chieftec CFT-600-14CS kao alternativi, ono je oko 8300 din.

uuu nesto mi mnogo tih 8500!:) a mislio sam da uzmem OCZ nVidia SLI EPP XTC memoriju, kao ima neko hladjenje interno...i ide uz nVidia grafike,ali eto verovatno i taj Geil je super.Hocu,mada verovatno cu PC da kupim u BG ili ovde u WinWin

Nazad
Vrh Dno